Van StudentenBarrel, naar Bakfietsmoeder en naar Elektrische moederfiets

Van StudentenBarrel, naar Bakfietsmoeder, naar Elektrische moederfiets

Wie mij al langer kent, ken mijn grootste angst – autorijden! Ik heb wel mijn rijbewijs gehaald, lang geleden, maar rijden daarna is geen succes geworden en de angst heeft de overhand genomen. Ik gebruik mijn rijbewijs nu alleen als ID kaart en ga overal met de fiets naar toe. Nu heb ik mijn trouwe stalen ros al bijna 8 jaar en is het wel eens tijd voor een nieuwe. Een van de opties die door mijn hoofd spookt is een elektrische moederfiets. Maar is dat wel iets voor mij?

Van StudentenBarrel, naar Bakfietsmoeder en naar Elektrische moederfiets

Ik heb al heel wat kilometers in mijn leven afgefietst, door wind en weer. Zeker omdat ik in de stad woon is het het vervoersmiddel bij uitstek. Je kunt makkelijk overal tussendoor en niet te vergeten parkeren. Toen ik kinderen kreeg, kreeg ik van mijn vader en oma geen nieuwe kinderwagen of kinderkamer, maar een bakfiets. Doordat ik geen autorij, was dat mijn redding. Al kostte en bakfiets toen bijna net zoveel als een kleine tweedehandse auto. Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij met dit cadeau en gebruik ik hem nog steeds regelmatig!

Natuurlijk had ik naast de bakfiets ook een fiets, voor naar mijn werk of als ik vlug even alleen of met een kind ergens naar toe moest. Deze fiets is een robuust mamafiets model, die wel tegen een stootje kan en waar een fietsstoeltje op past. Maar nu de jaren zijn gaan tellen voor deze fiets, zou hij niet meer door de fiets APK komen, vrees ik, als deze zou bestaan. Tijd dus om mij te oriënteren naar een nieuwe fiets. Een van mijn vriendinnen opperde daarop om eens te gaan kijken naar een elektrische moederfiets.

Elektrische moederfiets

De elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populair en niet alleen maar meer voor de wat ouderen onder ons, voor wie het trappen te zwaar wordt. Steeds meer van mijn vriendinnen schaffen een elektrische fiets aan, ook om mee naar werk te gaan. Op die manier zijn ze vaak sneller thuis, dan steeds maar in de file te staan. En omdat ze toch fietsen, hebben ze in hun drukke moederbestaan ook meteen een rondje in de sportschool bespaart. 

Het voordeel van de elektrische moederfiets, is dat deze alle gemakken heeft die je kent van de mamafiets. Zoals extra ruimte tussen stuur en zadel, breed stuud, dubbele standaard en extra stevige bagagedrager. De accu achterop is dus geen belemmering om er toch ook een zitje op te laten zetten. Zo dan de fiets ook nog wel een tijdje mee.

Try before you buy

Net als toen bij mijn bakfiets, zijn elektrische moederfiets nog best wel een aanschaf. Het is dus goed om je vooraf eerst te oriënteren. Zo kun je bij Fietsenwinkel.nl een afspraak maken voor een testritje. Try before you buy, dus. De manier om het zelf te ervaren en een rondje te rijden op verschillende modellen. Je doet dit simpel online, maar bij een fietsenmaker bij jouw in de buurt. Ik ga binnenkort dus snel maar een paar verschillende elektrische fietsen uitproberen.

Heb jij al wel eens gefietst op een elektrische fiets?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.