Blogboot Tasty

Blogboot Tasty Vega editie

Op een mooie maandagochtend eind maart, mocht ik weer aan boord stappen van de Blogboot. Voor mij de eerste van dit jaar en meteen met een goed thema, Tasty Vega. Marguerita had weer een mooie selectie van ondernemers gevonden die ons meer wilden vertellen over hun mooie producten, die allemaal in het teken staan van biologisch en duurzaamheid.

Blogboot x Starboard Amsterdam

Op deze mooie maandagochtend werd onze privé boottocht in Amsterdam weer verzorgd door Starboard Amsterdam. Schipper Maarten, die overigens ook veel weet over onze hoofdstad, nam ons weer mee in één van hun 7 elektrische boten. Het voordeel van deze boten is dat ze lekker stil door de stad kunnen varen. Vanaf volgend jaar zullen ze ook met een echte salonboot gaan varen. Starboard Amsterdam paste ook mooi in het thema van vandaag, want zo kun je een borrelboot Amsterdam boeken met een foodplatter, die uiteraard kan deze geheel vegetarisch worden aangeboden. Tijdens je boottocht kun je dan ook nog plastic gaan vissen in de grachten van Amsterdam. Starboard Amsterdam recyclet het plastic daarna zelf tot mooie sleutelhanger.

Roodbonterkaas

Deze keer voeren ook mee met de blogboot Dennis Hooper en Boer Evert. Boer Evert heeft een boerderij in Bodegraven met 300 koeien, een zeldzaam Maas-Rijn-IJsselras. Naast de boerderij was er in de familie ook al 3 generaties een kaasgroothandel. Het is dus niet zo raar dat Boer Evert 6 jaar geleden met het idee kwam om een eigen kaas op de markt te brengen. Voor zijn melk kreeg hij namelijk van de fabriek een lage prijs. Boer Evert wil zich graag onderscheiden met eigen rondbonterkaas. Deze koeiensoort geeft namelijk wat minder melk, maar daardoor smaakt de melk, en dus ook de kaas, een stuk romiger. Als eerste begonnen ze met de kazen Mild (5 maanden oud) en Pittig (1 jaar oud). Later voegde ze Outje (3 jaar oud) en jonkie (5 weken oud) toe aan het assortiment. Helemaal nieuw is de kaassalade.

Natuurlijk mochten we allemaal de kazen proeven op de blogboot. En als een echte kaasliefhebber was ik meteen verkocht. Echt een heerlijke kaas en zeker romig van smaak. De kazen zijn op verschillende plekken in Nederland verkrijgbaar, zoals bij de Zuivelhoeve. Check waar de Roodbonterkaas te koop is op de site om te zien waar jij hem kunt gaan proeven.

Blogboot Goodiebag

Natuurlijk kregen we niet alleen een paar mooie stukken kaas mee naar huis. Margruerita had voor ons ook weer een mooie goodiebag samengesteld met mooie producten, passend bij het thema.

Houten plankje Fantt

Het houten plankje van Fantt kwam meteen goed van pas, in combinatie met de Roodbonterkaas. Deze houten borrelplanken zijn in de vorm van een olifantje. En dat is niet zomaar. Fantt steunt namelijk met verkoop van hun snijplanken het Olifanten beschermprogramma van het Wereld Natuur Fonds. Van elke verkochte plank, doneert Fantt 10%.

De Olifanten snijplanken zijn verkrijgbaar is 2 soorten hout (beuken en eiken) en 2 maten, Fantt big 34x26x1,8 cm. Fantt small 24x20x1,8 cm. Je koopt beide maten als een setje en ze zullen zeker niet misstaan op je borreltafel!

Pauls Ginger

In de Blogboot goodiebag vonden we ook allemaal een flesje Paulies Ginger Kurkuma. Dat moest natuurlijk even geproefd worden. Niet iedereen is even dol op een Ginger Shot, maar het is ook prima te drinken met water, in de thee of te gebruiken als marinade of als dressing. De Paulies Ginger Kurkumashot bevat biologische ingrediënten zoals gember, citroen, kruiden & specerijen en met als extra ingrediënten: kurkuma & agave.

Het verhaal achter Paulies Ginger is ook een mooi verhaal. Paul heeft dit namelijk ontwikkeld voor zijn vrouw Yvonne, die besloot geen alcohol meer te gaan drinken. Maar omdat je soms op een avondje toch iets sterkers wilt dan alleen maar spa en fris, besloot Paul dit bijzondere alcoholvrije drankje voor haar maken. Dat was een schot in de roos, want niet alleen Yvonne bleek fan te zijn van zijn brouwsel. Ze brachten het daarom op de markt en verkopen het nu op verschillende plekken in het land, maar ook zelf op de markt.

Zelf vind ik gemberthee erg lekker, maar een gingershot wat te heftig. Maar ik moet zeggen dat deze variant met Kurkuma mij erg goed is bevallen. De Kurkuma maakt de branderige smaak van de gember een stuk zachter en zelfs een beetje zoet. Ik drink momenteel ook een tijdje geen alcohol, dus dit lijkt mij dan ook een heerlijk en gezond alternatief.

Just Vegan pan

Tot slot was er ook nog een mooie groene pan voor ons allemaal, een Just Vegan CeraVegan Ecopan. Ja dat lees je goed, het is een echte Veganpan. De pan is onder andere gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een plantaardige keramische antiaanbaklaag, gemaakt van avocado. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, kan zelfs in de oven (tot 280 graden) en in de vaatwasser. Met de CeraVegan pannenlijn kook je dus veganistisch, duurzaam en vetvrij.

Deze pannenserie is van het Duits merk Just Vegan en verkrijgbaar via Orangeshop.eu. Orangeshop is een webwinkel met unieke producten en heeft daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo gebruiken ze zelf ook recyclede dozen voor hun verzending. Is een doos niet meer bruikbaar, dan gaat deze door de schredder om daarna voor vulmiddel te dienen.

Dank aan Marguerita, het was weer een mooie editie van de blogboot en ik hoop dat er nog maar veel mogen volgen dit jaar.

Spread the love

3 thoughts on “Blogboot Tasty Vega editie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.