Hoe de fiets bijdraagt aan een duurzamere wereld

Hoe fietsen bijdraagt aan een duurzamere wereld

De fiets is niet alleen een efficiënt vervoermiddel om van de ene locatie naar de andere te komen, maar het is ook een goed middel om te werken aan een duurzamere en groenere planeet. Tegenwoordig zie je in het nieuws steeds meer zaken over milieuproblemen zoals luchtvervuiling en klimaatverandering. In dit blog verkennen we hoe fietsen bijdraagt aan het verminderen van luchtvervuiling, files en de afhankelijkheid van brandstoffen.

Luchtvervuiling

De keuze om vaker de fiets te pakken is één van de meest milieuvriendelijke vormen van transport. Fietsen stoot namelijk geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor de luchtvervuiling vermindert en de uitstoot van broeikasgassen tegengaat. Dit maakt het een groene keuze. Of je de fiets nou gebruikt voor transport of voor recreatie, wanneer je hem pakt maak je dus altijd een duurzame keuze. Wanneer je toch wilt meewerken aan een beter milieu maar de afstanden wat te lang vindt, kun je ook altijd overwegen om een elektrische fiets aan te schaffen. Je hebt verschillende goede merken, zoals een Gazelle elektrische fiets. Met deze fietsen wordt het gemakkelijker om langere afstanden af te leggen. Ook ga je zo luchtvervuiling tegen.

Fietsen in drukke steden

We kennen allemaal het probleem van drukke steden. Vele files, geen parkeermogelijkheden en daarnaast ook nog eens torenhoge rekeningen voor alle belastingen en benzine die je moet betalen. Door gebruik te maken van een fiets heb je geen last van deze problemen. Je kan snel door het verkeer heen manoeuvreren en je hebt geen last van problemen met parkeren. 

Fietsen past in een gezonde levensstijl

Naast de milieuvoordelen helpt fietsen ook mee aan een gezondere levensstijl. Wanneer je die fiets dagelijks gebruikt als vervoermiddel stimuleer je lichaamsbeweging. Dit kan gezondheidsproblemen zoals obesitas en hartziekten verminderen of zelfs voorkomen. Een gezonder, actiever leven kan leiden tot een daling van je medische kosten. Naast dat je de fiets kan gebruiken als vervoermiddel, kun je deze ook als sport of activiteit inzetten. Denk bijvoorbeeld aan wielrennen of mountainbiken. Een leuke sport die ook nog eens gezond is. Vind je deze sporten nou te zwaar, dan kun je er ook voor kiezen om een elektrische mountainbike aan te schaffen. Zo ben je sportief bezig, werk je aan je gezondheid en daarnaast werk je ook nog eens aan een beter milieu!

De toekomst van duurzaam vervoer

We richten ons steeds meer naar duurzamere vormen van vervoer. De fiets is een relevant voertuig dat al jaren bestaat. Tegenwoordig komen er van vele voertuigen ook elektrische opties bij. Denk aan auto’s, scooters en fietsen, maar ook aan elektrische steps. Elektrische voertuigen worden steeds populairder. Naar verwachting zal deze populariteit steeds verder stijgen en zullen er steeds meer technische ontwikkelingen bij deze voertuigen plaatsvinden. Hoe vaak stap jij op de fiets?

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.