Het Groene Werken voor je (thuis)werkplek

Het coronavirus is nog lang niet van plan om te vertrekken. We zullen voorlopig dus nog wel even aan onze home offices gebonden zijn. Of we dit nu leuk vinden of niet. Het is daarom des te belangrijker om van je werkplek – thuis of op kantoor – een gezonde, stijlvolle én veilige werkomgeving te creëren. Omdat planten daarin een belangrijk basisonderdeel zijn, introduceert Intratuin Het Groene Werken, met onder andere de thuiswerkbox en groene office dividers.

Het Groene Werken - Intratuin

Groen is win-win-win

Veel mensen werken (opnieuw) vanaf thuis en vermijden drukke plekken zoals de kantoortuin. Het is anno 2020 geen geheim meer dat planten luchtzuiverend werken, stressgevoelens verlagen en je dopamine-aanmaak verhogen. Daarnaast stimuleert groen de creativiteit en de productiviteit. Een win-win-winsituatie dus. De hoogste tijd dus om planten – thuis en op kantoor – onderdeel te maken van het nieuwe normaal.

Het Groene Werken

Om van de Nederlandse (thuis)werkplek een gezonde omgeving te maken, waarin je op je productiefst en creatiefst bent, lanceerde Intratuin vier maanden geleden ‘Het Groene Werken’. In navolging van de thuiswerkbox introduceert de groenexpert nu ook vijf groene office dividers die natuurlijke afstand creëren en ervoor zorgen dat jij – thuis, maar ook op kantoor – in een handomdraai een stijlvolle werkplek opzet waarin je productief en creatief bent en gezond blijft.

Thuiswerkbox

Het groene werken - Thuiswerkbox - Intratuin

Tijdens het begin van de coronaperiode introduceerde Intratuin ook al een groene thuiswerkbox: een box met vier luchtzuiverende planten voor op het thuisbureau. Hier bleek ontzettend veel vraag naar te zijn. Nederlanders willen naast het toetsenbord en de geleende bureaustoel graag iets extra’s aan hun thuiswerkplek toevoegen. De bijzondere krachten van planten zijn steeds breder bekend, dus een beetje groen op het bureau is voor veel mensen vanzelfsprekend.” ‘Het Groene Werken’ is dus veel meer dan alleen een manier om veilige afstand te bewaren.

5 groene office dividers

Als we al naar kantoor gaan, is voldoende afstand een must. En hoe beter deze afstand te creëren dan met planten ipv die lelijke plexiglazen wandjes. De 5 groene kantooroplossingen van ‘Het Groene Werken’ bestaan uit een grote plantenbak, een zogeheten baliecactus die bezoek waarschuwt om afstand te houden en verschillende maten houten (tafel)rekken. Ze kunnen zowel thuis als op kantoor worden ingezet en zijn naast een praktische reminder voor de anderhalvemeter afstand ook een stijlvolle en (echt waar) gezonde toevoeging aan de (thuis)werkomgeving.

Productief tussen de planten

We noemden al even dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit, de creativiteit en de productiviteit. Maar er is meer. Groen rondom je werkplek helpt zelfs bij het tonen van compassie aan anderen, omdat de groene kleur onze energielevels in balans brengt.

Het moge duidelijk zijn. Thuiskantoor of niet – Het Groene Werken kan daarbij niet langer ontbreken.

Lees ook: Het Groenste boekje van Intratuin en Kersttrends 2020 | Welkom in VERWONDERLAND bij Intratuin

Spread the love

One thought on “Het Groene Werken voor je (thuis)werkplek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.