fiets accessoires

De beste fietsaccessoires

Fietsen is lekker om te doen en veel mensen doen het dan ook echt voor de hobby. Bijvoorbeeld zondags lekker met je partner of met je gezin er op uit. Het kan ook op sportief vlak zijn. Misschien ben je fanatiek wielrenner of mountainbiker. Ben je in de gelukkige omstandigheid ouder te worden van een kindje, dan wordt het alleen nog maar leuker. Je kunt dan jouw kindje straks lekker meenemen op de fiets. Dit kan natuurlijk nog niet meteen, maar als ze bijvoorbeeld een jaar oud is kan ze gerust mee. Daarvoor heb je dan wel wat accessoires nodig op jouw fiets en misschien ook op die van je partner. Het hangt er dan ook vanaf hoeveel kinderen je hebt. Hieronder gaan we kort in op een paar handige accessoires voor op de fiets.

Fietsstoeltje voorop

Als het kindje groot genoeg is om mee te nemen op de fiets, dan begin je met een fietsstoeltje voorop de fiets. Je hebt je kindje dan lekker dicht bij je en in het zicht. Je hebt dan controle op wat er gebeurt en of ze het leuk vindt natuurlijk. Ik zou kiezen voor een kwalitatief goed fietsstoeltje en hier zeker niet op bezuinigen. Kijk voor meningen en beoordelingen maar eens op fiets-stoeltje.nl reviews en giga-bikes reviews.

Als je dan een fietsstoeltje hebt gekozen is het verstandig deze te laten monteren door de erkende fietsenmaker. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens het fietsen blijkt dat er iets niet goed gemonteerd is. Het is voor moeders ook aan te bevelen te kiezen voor een mamafiets. Dit is met het opstappen met een kleintje voorop wel zo prettig en veilig.

Fietsstoeltje achterop

Als het kindje wat groter is, dan kan het ook achterop de fiets. Sterker nog, het kindje is dan te groot geworden voor het stoeltje voorop de fiets. Het kindje is dan toe aan de volgende fase. Het stoeltje achterop de fiets is dan ook wat groter. Ook dit stoeltje zou ik laten plaatsen door de fietsenmaker. Zekerheid gaat voor alles in dit geval. Ook voor dit nieuwe stoeltje achterop de fiets kun je meningen lezen op bovenstaande twee links. Maar ook de erkende fietsenmaker zal je goed kunnen adviseren zodat jij een goede keuze kunt maken.

Spiegel

Stel dat je het wat lastig vindt om met een klein kindje op de fiets te fietsen, bijvoorbeeld om goed achterom te kijken, dan kun je een spiegel plaatsen. Via de spiegel kun je dan bij het linksaf slaan bijvoorbeeld zien of er verkeer achter je zit en of er bijvoorbeeld een auto jou aan het inhalen is. Deze spiegel is bijvoorbeeld bij gigabikes te verkrijgen.

Fiets slot

Als je een goede mamafiets hebt met een kinderzitje erop, wellicht zelfs twee (één voorop en één achterop), dan staat dat voor een aardig kapitaal. Je wilt natuurlijk niet dat dit gestolen wordt. Het is daarom aan te raden de fiets te voorzien van een gedegen slot. Vaak heeft overigens een kinderzitje voor achterop de fiets ook een eigen slotje zodat deze er niet makkelijk afgehaald kan worden.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.