5 tips om jezelf gezond te houden

5 simpele tips om te werken aan een goede gezondheid

Gezondheid blijft een belangrijk onderwerp in het dagelijkse leven. En zeker nu hebben we wel geleerd hoe belangrijk dit is en zullen we er extra alert op zijn. Het is dus goed om je gezondheid goed aan te pakken en er bij onszelf stilstaan. Iedereen wil natuurlijk weer goed in ons vel zitten en gezond zijn nu we ons ‘normale’ leven weer kunnen oppakken. Om dit te bereiken worden er vijf tips gegeven hoe je thuis aan je gezondheid kan werken.

Tip 1: Drink voldoende water

Het is vast niet de eerste keer dat je dit leest, maar nog lang niet iedereen drinkt voldoende water. Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig. Als je dit niet hebt krijg je al gauw uitdrogingsverschijnselen, zoals dorst, sufheid en verwardheid. Je wordt hier dus ook minder productief door. De oplossing hiervoor is simpel: plaats elke dag een kan of fles water op je aanrecht of bureau. Maak met jezelf de afspraak dat hij aan het einde van de dag leeg moet zijn. Zo weet je aan het einde van de dag gemakkelijk of je genoeg water hebt gedronken.

Tip 2: Beweeg voldoende

Als we thuis zijn, vergeten we vaak dat we ook moeten bewegen. Zeker als je daarbij ook nog thuiswerkt, heb je al snel de neiging de hele dag op je bureaustoel te zitten. En dat is dus echt een gebrek aan lichaamsbeweging en dit heeft negatieve gevolgen voor onze (mentale) gezondheid. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door diverse activiteiten. Plan een dagelijkse wandeling, ga fietsen, hardlopen, loop wat vaker de trap op en af of zoek bewegingsoefeningen op internet. Door dit alleen al 10 minuten op een dag te doen, kun je je conditie op pijl houden en blijf je een stuk gezonder.

Tip 3: Lucht je huis

Doordat we nu veel thuis zitten, vervuilen we het huis ook meer. De lucht in huis wordt onzuiver doordat we ademen, koken, de was doen, etc. Dit is begrijpelijk, maar wel heel slecht voor je gezondheid. Zo krijgen mensen met een allergie of klachten aan hun neus, longen of luchtwegen er nog meer last van. Deze onzuivere lucht moet dus het huis uit! Zet je ramen regelmatig open voor frisse lucht en zorg dat je de binnendeuren hierbij ook openhoudt. Zo kan de lucht door je hele huis stromen en woon je in een schonere omgeving.

Tip 4: Neem een koude douche

Volgens Wim Hof, Nederlander die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan, heeft een koude douche positieve gevolgen op ons lichaam en onze gezondheid:

  • Het is gunstig voor onze stemming en gezondheid.
  • Het is goed voor je doorbloeding, hart, een strakke huid, voor een energieboost en je zelfvertrouwen.
  • Werkt tegen ontstekingen.

Als je koud gaat douchen is het belangrijk dat je ademhaling rustig blijft en dat je het langzaam opbouwt. Eet ook niets voordat je gaat beginnen. Start met de koude straal 15 seconden op je enkels en benen. Verplaats de straal vervolgens naar de polsen en armen (altijd richting het hart). Op deze manier bouw je het langzaam op om je gehele lichaam, behalve het hoofd, onder een koude douche te kunnen houden. 1,5 tot 2 minuten is lang genoeg.

Tip 5: Spoel je neus

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van een verstopte neus of allergieën. De hele dag door adem je via je neus lucht in die stofdeeltjes en bacteriën bevatten. De neus heeft een belangrijke filterfunctie, dus het is belangrijk dat je deze goed schoon en vrijhoudt. Dit is eenvoudig te doen met de neusspoeler van Rhino Horn. Deze spoelt middels een zoutoplossing allergenen, verstoppingen en pollen weg. Je bereikt ook de bijholten en je brengt het neusslijmvlies tot rust. Vrij ademen wordt zo weer mogelijk.

5 simpele tips om te werken aan een goede gezondheid - Rhino horn neusspoeler

Over Rhino Horn

Neusspoelingen worden al decennia toegepast om klachten door verkoudheid, hooikoorts of andere allergieën te verlichten. Je neus spoelen met Rhino Horn wordt aangeraden door artsen, is gemakkelijk en voordelig voor een goede gezondheid. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.