Hooikoorts

Snotterschaamte; 5 tips voor het voorkomen van hooikoortsklachten

De lente is hier en de natuur komt weer tot bloei. Heel prachtig natuurlijk, maar voor mensen die allergisch zijn voor pollen geen pretje. De pollen die in deze tijd door de lucht zweven, zorgen bij één op de vijf Nederlanders met hooikoorts vaak voor niesbuien, een verstopte neus en geïrriteerde ogen. Dit is extra vervelend in tijden van corona aangezien iedereen die niest meteen verdacht wordt van corona. Uit onderzoek is gebleken dat 37% van de mensen nu dan ook last heeft van zogenoemde snotterschaamte. Wat kun je doen tegen hooikoorts? Met deze 5 tips kun je die het beste te lijf.

Hooikoorts zorgt voor snotterschaamte

Uit recent marktonderzoek van DirectResearch in opdracht van Rhino Horn onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat maar liefst 37% van de ondervraagden last heeft van snotterschaamte. Hooikoorts leidt tot niezen waardoor mensen kunnen denken dat iemand het coronavirus bij zich draagt; de klachten lijken namelijk op de hooikoortsklachten die mensen ervaren. Het is dus zinvol om zo snel mogelijk van het gesnotter af te komen.

Niemand zit te wachten op een allergische reactie. Om de niesbuien en verstopte neuzen te verminderen en/of voorkomen zijn er een aantal simpele tips voorhanden:

Tip 1: Smeer vaseline rond je neus

Wanneer mensen last hebben van hooikoorts kunnen zij vaseline rond de neusgaten smeren. Een deel van het stuifmeel blijft dan op het vettige laagje plakken. De vaseline zorgt er dan voor dat het stuifmeel niet de neus in kan.

Tip 2: Spoel je neus

Het stuifmeel dat wel in de neus terechtkomt, kan uit de neus worden gespoeld. Het spoelen van de neus is een eenvoudige manier om de neus te reinigen bij hooikoorts. De zoutoplossing reinigt de neus en spoelt de pollen en slijm weg. Daarnaast zorgt de zoutoplossing ervoor dat het neusslijmvlies kalmeert en er weer makkelijk geademd wordt. “Het vergt even wat handigheid maar als je het gewend bent, kan je neus schoon spoelen met de Rhino Horn een zegen zijn in het hooikoortsseizoen”, aldus Jan van der Borden, KNO-arts np en redacteur Neus.nu.

Hooikoorts neus spoelen rhino horn

Tip 3: Draag een zonnebril  

Als je last hebt van geïrriteerde ogen is het goed om deze te beschermen. Door buiten een goed sluitende zonnebril te dragen, worden de ogen beschermd tegen stuifmeel.

Tip 4: Reinig de ogen

Bij jeuk aan de ogen is het verstandig om niet in de ogen te wrijven. Pollen die aan de handen zitten, komen op deze manier in de ogen terecht. Dit kan irritaties tot gevolg hebben. Gebruik liever een vochtig washandje en leg deze op de ogen of spoel de ogen met water.

Tip 5: Was je handen en haar

Gedurende de dag kleven er veel pollen aan de mens. Het kan onder andere in de haren, op de handen en aan de kleren vastplakken. Was overdag vaker de handen en neem een douche voor het slapengaan. De pollen zijn dan afgespoeld en er wordt voorkomen dat het in het bed of op het kussen belandt. 

Over Rhino Horn 

Neusspoelen wordt al decennia toegepast om klachten door verkoudheid, hooikoorts of andere allergieën te verlichten. Neusspoelen wordt aangeraden door artsen wereldwijd en de Rhino Horn is een vertrouwd medisch hulpmiddel. Met de Rhino Horn is neusspoelen gemakkelijk. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof. Neusspoelen met de Rhino Horn is niet alleen eenvoudig, verantwoord en effectief, maar ook nog eens voordelig. Het hoofdkantoor van Rhino Horn Benelux staat in Amersfoort. Voor meer informatie: www.rhinohorn.nl

Lees ook: Snotterschaamte? Met de Rhino Horn houd jij je neus schoon en gezond!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.