Nationale Offline dag

Winactie | 10 mei – de Nationale Offline dag

Wist je dat het vandaag op 10 mei de Nationale Offlinedag is? Waarschijnlijk dus niet als je dit bericht lees. Het bestaat ook nog niet zo heel erg lang, maar zeker wel een goed initiatief. Want eerlijk, wat zei jouw wekelijkse schermtijdrapport deze week? En dat is dan alleen nog maar je telefoon. Doe dus mee met de Nationale Offlinedag en doe je scherm dicht en geniet optimaal van je offline dagje en niet vergeten hem meteen voor volgend jaar in je agenda te zetten.

Nationale Offlinedag

De Nationale Offlinedag op 10 mei is eigenlijk pas sinds vorig jaar toegevoegd aan het lijstje Nationale dagen. Op de Nationale Offlinedag is het de bedoeling dat jij, maar ook de rest van je gezin 1 dag – 24 uur – even niet online gaat. Dat betekent dus geen sociale media, geen e-mails, geen spelletjes en ook geen Google-momentjes. Tegenwoordig worden we snel afgeleid door de onlinewereld. Focussen op wat er nog meer om ons heen gebeurt, is daarbij lastig. Ga daarom de uitdaging aan om 1 dag offline te gaan tijdens de Nationale Offline dag. Even een dag waarbij je volop kan genieten van je omgeving en vooral even voor de nodige me-time.

Herkenbaar

Als je net op de bank met geploft met dat boek, waar je al de vorige zomer aan bent begonnen, en een lekker kopje koffie, roept je telefoon je; een berichtje. Je had je nog zo voorgenomen om niet eerst nog even je mail te checken en door Instagram te scrollen. Maar na een halve bladzijde is het alweer zover. Als je deze bladzijde uit hebt, mag je van jezelf kijken. Twee zinnen verder ben je al bezweken en kijk je toch vlug wie je net een berichtje heeft gestuurd. En omdat je ook een melding van Instagram binnenkrijgt, open je ook deze app nog even. Voor je het weet zit je de halve dag op je mobiel en ben je dat boek alweer vergeten. Herkenbaar waarschijnlijk…

Venco Choco Drop's - Nationale Offline dag

Ga de uitdaging aan

Krijg je bij voorbaat al zenuwtrekjes als je denkt aan een hele dag offline op de Nationale Offline dag? Niet als je leuke dingen ingepland om te gaan doen. Maak bijvoorbeeld een strandwandeling, ontdek je creatieve kant en maak een schilderij van je omgeving, lees eindelijk dat boek uit of gebruik je groene vingers in de tuin. En hoe kan je beter genieten dan met een nieuwe favoriete verwennerij: Venco Choco D’rop!

Om je zelf te beschermen kun je het beste al je online-apparatuur ver bij je uit de buurt te leggen. Zet ze uit of anders zeker op stil. Dit voorkomt dat je toch de neiging hebt om toch even te gaan kijken. En wees gerust, je zult er achterkomen dat je met 1 dagje offline echt niets zult missen.

Venco Choco Drop's - Nationale Offline dag

Venco Choco Drops

Ik werd op de Nationale Offlinedag gewezen door een persbericht van Venco Choco D’rops. Misschien heb je ze al eens geproefd, maar misschien weet je nog niet zo goed wat je er van moet vinden. De combinatie chocolade en drop is natuurlijk niet alledaags.

Venco Choco D’rop is een lekkere innovatieve smaakbeleving voor iedereen die niet kan kiezen tussen drop en chocolade. Het hart van drop wordt omhuld met een dikke laag kwaliteitschocolade en een smaakvolle topping voor extra variatie. Echt een feestje voor de smaakpapillen. De Venco Choco D’rop is er in 5 verschillende smaken; Melk, Puur, Wit Salmiak, Melk Anijs en Puur Zout. De chocolade is Rainforest Alliance gecertificeerd.

Wat vond ik ervan?

Ook ik moest wel even wennen aan de combinatie van drop en chocolade. Ik ben meer fan van drop dan van chocolade. Dus bij Venco denk je ook meteen aan drop. Toch is je eerste smaak chocolade. Het is een lekker zachte chocolade, voordat je bij de dropkern komt. Heel eerlijk; ik was sceptisch, maar ik vind het eigenlijk best wel lekker. Mijn vriend, de echte drop-eter hier in huis is minder enthousiast. Maar dat vind ik natuurlijk niet echt heel erg. 😉

En dan de Nationale Offline dag? Gaat dat ons lukken vandaag…. Ik vrees van niet. Vorig jaar viel 10 mei op een zondag, op zich al een vrije dag. Maar nu is het maandag en ook nog de eerste dag voor ons na de meivakantie. Dat betekent dus dat wij weer aan het werk zijn/moeten en mijn oudste dochter de hele dag online les heeft. Wij hebben daarom besloten om de Offline dag, dit jaar door te schuiven naar aanstaande donderdag, Hemelvaart. Die dag zullen we allemaal onze schermpjes uitzetten en gezellig een dagje samen van de omgeving, elkaar, me-time en een goed boek te genieten.

Lukt het jouw om een dag offline te gaan?

Venco Choco Drop's

Winactie pakketje met 3 smaken Venco Choco Drops is gesloten

Met dank aan HappyLife PR mag ik een pakketje met 3 smaken Venco Choco Drops verloten:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

70 thoughts on “Winactie | 10 mei – de Nationale Offline dag

 • wat een heerlijke winactie! als ik een dag offline kon zijn dan zou ik het liefst… op mijn luie reet in de zon liggen en lezen! ik ben gek op romans, dus zou waanzinnig vooruitzicht zijn 🙂

 • Stel je eens voor dat dit kon, wat een wereld van verschil zou het maken. Ik zou denk ik hele dag in de natuur doorbrengen, luisteren naar vogelgeluiden, languit in het gras liggen en tekenen. Vroeger deden we dat altijd tijdens kampeervakanties. Tegenwoordig lijkt dat zooo onmogelijk met de verwachting altijd online te moeten zijn en mijn alom aanwezige FOMO… Ik maak graag kans op deze prijs!

 • Renee van Oudshoorn says:

  Hi Fleur, oh leuk. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar deze combi. En offline gaan, heb ik nog niet gedaan maar het lijkt me erg rustgevend ?groetjes Renée

 • Chocolade en drop, wat een gave smakelijke combinatie moet dat zijn.
  Mijn dag offline is een dag in het hier en nu leven. Mijn handen laten wapperen in de tuin. Mijn dag offline is ook een handgeschreven verjaardagskaart per post sturen want dat is tegenwoordig de app.
  Ik doe mee met deze smakelijke winactie dat tevens iedereen even aan het nadenken zet.

 • Niet gelukt vandaag! toch mijn mail gelezen en deze post via Facebook. Die chocolade dropjes zou ik ook wel eens een keer willen proberen.

 • Jacqueline van de Manakker says:

  Ik ben ook heel benieuwd naar de combi drop chocolade, vind beide heerlijk.
  Toch op het werk de hele dag online gezeten, kan niet anders

 • Ik doe mee! Ik kan best een dag offline zijn, als ik maar genoeg te doen heb ;-). Klussen, wandelen, sporten, afspreken met vrienden. Dan heb ik geen behoefte aan mijn telefoon.
  Ik ben heel benieuwd naar de combinatie drop/chocolade, ik vind ze allebei lekker. Maar samen weet ik het niet.

 • Ik haal mijn e-reader uit de la en ga lekker in de hoek van de bank een boek lezen. Ondertussen maak ik een kop thee of koffie met iets lekkers erbij, bv een chocolaadje of een drop, samen zal een nieuwe ervaring zijn.

 • Xaviera Jamie says:

  Een dag offline is een zaligheid en dan ga ik eerst, nadat de kids naar school zijn, uitgebreid ontbijten en genieten van de krant die iedere ochtend op de deurmat valt! Daarna ga ik uitgebreid badderen en een maskertje opdoen! Dan spreek ik voor de lunch af met mijn beste vriendin want aan een terrasje Heb ik wel weer eens zin! De kinderen komen uit school en dan bakken we een taart en gaan we buiten spelletjes doen en ik weet zeker na een lekkere uitgebreide maaltijd op tafel gezet te hebben dat ik ook van manlief krijg een dikke zoen.

  • Een dag offline zou ik graag met mijn zus spenderen. We hebben elkaar nu al een jaar niet gezien. Als we gevaccineerd zijn gaan we zeker samen een dag offline!

 • Denk dat dat nog een hele uitdaging wordt voor me. Ik kan me uitstekend vermaken hoor, maar toch check ik mijn mail regelmatig en wanneer ik een berichtmelding krijg, moet ik toch echt even kijken. Nu denk ik dat “offline zijn” me heel onrustig zal maken. Maar ik ga het eens proberen/

 • Anita te Gussinklo says:

  Als ik een dag off line moet zijn, dan ben ik het liefste in een spa.
  Heerlijk in de sauna, baden, massage daar vermaak ik me wel een dag.

 • Marjan zuid says:

  Lekker naar het strand, wandelen langs de zee en dan lunchen in en leuke strandtent. Met mooi weer pakken we een lekker ligbed en anders lekker in het zonnetje uit de wind borrelen op het terras.

 • Wat een heerlijke verwennerij is dit deze Venco Choco Drops, het lijkt mij best lekker. Ik hou van drop en chocolade, en deze in combinatie samen ben ik zeer benieuwd naar. Als ik een dag offline zou moeten, dan zou ik lekker met mijn kleinzoon gaan wandelen en spelen en er samen een fijne dag van maken en heerlijk genieten van het mopje!!

 • Een hele dag online is geen probleem en zeker niet nu ik een nieuw gezinslid heb: Ik zou de hele dag puppy knuffelen!
  Heeft niks met dit topic te maken; behalve dat ik smelt als chocolade wanneer ik in z’n trouwe ogen kijk en onze kleine Kobus echt een droppie is. Een goede match dus. 😉

 • Doe graag mee, ben wel benieuwd naar de combinatie drop en chocola.

  Een dag offline is wel moelijk omdat ik bang ben dat ik iets mis maar we gaan altijd 2 x per jaar een weekendje weg en dan geheel zonder internet dus dat vindt ik dan weer wel geen probleem omdat we dan samen met vrienden genoeg leuke dingen te doen hebben.

 • Een dag offline zou ik graag met mijn zus spenderen. We hebben elkaar nu al een jaar niet gezien. Als we gevaccineerd zijn gaan we zeker samen een dag offline!

 • Oh, wat een heerlijke chocolaatjes en ook nog met drop erin.
  Dat zijn twee heerlijkheden waar ik verslaafd aan ben.
  Is weer wat nieuws vanVenco en ben heel erg benieuwd naar de smaak.
  Wat ik het liefste zou willen doen als ik offline ben? Nou, dan zou ik graag weer eens met mijn dochter gaan winkelen, als het tenminste weer mag ivm corona.
  Heel lang niet gedaan. Maar kan hopelijk straks weer na mijn tweede vaccinatie en dan maar hopen dat mijn dochter die ook gauw krijgt.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee voor deze heerlijkheden.

 • Tijdens een offline dag zou ik de hele dag gaan fietsen en genieten van ons mooie Nederland. Al fietsend vergeet ik de “normale wereld” en ben ik er echt even uit. En dan ’s avonds moe en voldaan een lekker uitgebreid bad en een heerlijke rijsttafel! O ja en dan is zo’n Venco Chocodropje natuurlijk ook een heerlijke snoeperij!

 • Oh nu ik er over na denk ben ik toch meer online dan ik zou willen… ik ga dan ook bewuster tijd nemen met mijn geliefden ( mijn dochter, man en hondje 🙂 dit is toch waar het uiteindelijk allemaal om draait!

 • Het allerliefste breng ik kleine kaartjes en bloemen en pakjes rond en stop die in de brievenbus (of leg ze voor de deur)bij mensen die alleen zijn of ziek zijn!
  Het maakt mij blij en ik vind het leuk om te bedenken hoe de mensen zullen reageren op een kleine verrassing!
  Zomaar fijn om te doen. Niets bijzonders maar het geeft mij een blij gevoel.

 • elisabeth maria martina says:

  wat een heerlijke verwennerij
  ik ga zonder problemen offline, heb geeneens internet op mijn telefoon dus dat is voor mij echt doodgewoon, lekker rustig zonder al die bliepjes van meldingen

 • Een dagje offline, lekker niets doen, genieten van al het moois om me heen, de natuur in gaan en niet afgeleid worden door allerlei meldingen etc…

 • Heerlijke actie, ik zou ze graag proeven. Als ik een dag offline ben dan doe ik het liefst even niets, nergens aan hoeven denken.

 • Jacqueline Pallett says:

  Sinds enige tijd doe ik mee aan enkele challenges i.v.m. wandelen, zoals minstens 5.000 stappen elke dag gedurende een week of wie de meeste stappen heeft gelopen in een maand tijd. Hoe langer je hieraan mee doet, hoe fanatieker je wordt. Maar helaas worden soms niet alle stappen geregistreerd, waardoor je het gevoel hebt dat je al die moeite voor niets hebt gedaan, terwijl het er bij mij juist om gaat om aan de gezondheid te werken. Maar ik merkte dat ik totaal gedemotiveerd raakte als mijn stappen weer eens niet waren geregistreerd, terwijl ik extra grote afstanden liep. Ik laat mij nu dus meer leiden door mijn app dan door mijn gezondheid en gewoon het heerlijke wandelen. In mijn offline dag ga ik dus lekker wandelen en genieten zonder te focussen op het aantal stappen!

 • Heerlijk in een hutje middenin de natuur genieten van wat ons prachtige land te bieden heeft .

  Tuurlijk waag ik ook graag een kansje .

 • Nadine Rozeman says:

  Hi Fleur, als ik offline zou gaan, dan wil ik wel even met een collega de stad in om leuke dingen te zien en samen boodschappen te doen.

 • Debby Koeman says:

  Chocolade en drop, afzonderlijk allebei erg lekker, maar ben zeer benieuwd naar de combi van die twee. Ik ben probeer vaak een poosje offline te zijn, om een lekkere lange wandeling te maken, lekker in een warm bad te gaan of een boek te lezen in het lentezonnetje.

 • Ben zelfs een paar dagen off line geweest en heb heerlijk gewandeld, uitgeslapen en boeken gelezen. Boeken die er al veel te lang lagen. Heerlijk! Dit ga ik vaker doen.

 • Ik zou lekker met mijn kinderen de tuin in gaan. Eerst lekker met de handen in de aarde wroeten en dan afsluitend een barbecue met een mooi vuurtje erbij. Back to basic hoeft zo slecht niet te zijn 😉

 • Wilma van 't Hof says:

  Hoe besteed ik een dagje offline?
  Ligt aan het weer en jaargetijde. Ga graag vissen. Of bessen olukken, om die later te verwerken in bv. jam of limonade. Ik vind het leuk om te wandelen. En werken in mijn tuin. Mocht het zonnetje schijnen, dan vind ik het ook lekker om beetje te zonnen en tegelijkertijd 1 van mijn boeken te gaan lezen.

 • ik zou het liefst alleen maar dingen gaan doen die ik leuk vind, mijn hobby’s, wandelen, in de zon liggen, en vooral lekkere dingen eten en drinken……

 • Een dagje offline heb ik regelmatig. Sowieso ben ik tijdens vakanties, dagjes weg of als ik met de kids iets doe offline. Ik wil graag de dingen die ik doe bewust doen (vandaar dat ik nu pas hier reageer hahaha want kids zijn nu weer naar school) en altijd maar online zijn vind ik storend.

 • Elvira Lindner says:

  Oww hier ben ik heel benieuwd naar. Een dag offline. Dat is eigenlijk best een goed idee! Ik zou dan lekker naar het strand of bos gaan. Een goed boek mee en een picnic mand vol lekkers. Dan vermaak ik me wel hoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.