Blue Monday | Maak Tijd voor Mama met de Mama Me-time kit

Vandaag is het alweer de derde maandag van het nieuwe jaar. Ook wel bekend als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Naast dat het buiten donker, nat en koud is, veel goede voornemens alweer de deur uit zijn en dat het maandag is, speelt er dit jaar natuurlijk veel meer waar je niet al te vrolijk van wordt. Daarom vandaag een paar tips om de dag (en de komende tijd) zo goed mogelijk door te komen. Zo ook de Mama Me-time kit van Tijd voor Mama. Deze verrassingsbox is een klein feestje voor elke mama en helpt je tijd voor je zelf vrij te maken. Op deze Blue Monday mag ik een Mama Me-time kit twv €50 weggeven.

Blue Monday

In 2005 bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall de Arnalls-formule. Door verschillende oorzaken van depressie samen te vatten in een formule, rolde de derde maandag van het jaar eruit als de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Maandag is altijd al de moeilijkste dag van de week, de dag waarop iedereen na het weekend weer aan het werk moet. De feestdagen en vakantie liggen alweer ver achter ons, de dagen zijn koud, guur en donker en ook zijn de goede voornemens alweer vergeten of mislukt.

\frac{[W + (D-d)] \times T^Q}{M \times N_a}

In de formule staat de W voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden het kerst was, Q staat voor hoe goed men nog de goede voornemens volhoudt, M voor het motivatieniveau en Nvoor het gevoel om actie te ondernemen. Er wordt niet aangegeven wat de eenheden van de variabelen zijn. Daardoor was er natuurlijk ook wel de nodige kritiek in de media over zijn formule. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een kern van waarheid in zie.

Blue Monday 2021

Vandaag kun je nog een extra coëfficiënt toevoegen aan de formule, de invloed van de pandemie. Zo werd gisteren bekend dat de scholen voorlopig nog niet open gaan. Stiekem hadden we allemaal gehoopt dat 2021 een beter jaar zou worden, maar de angst voor het Britse variant is groot. Het lijkt er dan ook op dat we voorlopig nog wel thuis zitten. Iets waar veel ouders niet heel blij van worden. En dan heb ik het nog niet eens over alle ondernemers die ook hard getroffen zijn. Al met een grote domper.

Shutterstock door FamVeld

Lees ook:
Thuiswerken met kinderen, hoe organiseer je dat
Tips voor thuisonderwijs / Homescholing – Part II

Blue Monday tips

Maar juist op een dag als deze is het goed om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist te focussen op de lichtpuntjes. Dit weekend werden we heel even getrakteerd op een witte wereld en konden we heel even genieten van sneeuwpret. Op de blog van Olivette kwam ik deze 10 tips om de Blue Monday te voorkomen tegen.

Maar één van de beste tips is toch ook om even wat tijd aan jezelf te besteden in plaats van aan iedereen om je heen. Zeker nu het ook thuis soms moeilijk is om even tijd en ruimte voor jezelf alleen te vinden. Mij lukt dat het beste door mezelf even op te sluiten in de badkamer en lekker in bad te gaan. Als de kinderen vanavond in bed liggen, doe ik even mee met een lesje pilates online en stap daarna in een warm bad. Ik dim het licht, zet mijn favoriete muziek op en steek een kaarsje aan. Dat kaarsje kreeg ik als tip van Tijd voor Mama.

Tijd voor Mama

De webshop Tijd voor Mama staat letterlijk voor tijd voor mama. Iets waar veel mama’s toch moeite mee hebben om tijd voor te maken. Dit bemerkte Mary-Lou zelf ook, de eigenaresse van Tijd voor Mama. Daarom zei ze haar baan op en startte haar eigen webshop. Bij Tijd voor mama vind je relaxproducten, maar ook diverse creatieve producten zoals kant-en-klare DIY-pakketten, kleurboeken voor volwassenen en hippe legpuzzels. Want ontspanning vind je natuurlijk ook tijdens even lekker creatief bezig zijn. Natuurlijk goed om alleen te doen, maar deze creative activeiten zijn ook goed te doen met kinderen en geeft hen ook even een rustmoment in de dag. Mary-Lou ken ik ook als een enthousiaste mamablogger, dus in haar webshop kun je ook veel inspiratieblogs lezen over hoe je binnen het comfort van je eigen huis tijd voor jezelf kunt creëren.

Mama Me-time kit

Naast de relax- en creatieve producten, stelt Tijd voor Mama elk kwartaal een Mama Me-time Kit samen. In deze verrassingsbox zitten fijne producten die je als moeder stimuleert om thuis dat momentje voor jezelf kunt nemen. De kits hebben altijd een thema. Het eerste thema van dit jaar is: Doe het lekker zelf!

Wat er precies in de box zit, kan ik je natuurlijk niet vertellen, maar ik heb mij laten vertellen dat je moet denken aan:
* Een doe-het-lekker-zelf project geschikt voor iedereen
* Een doe-het-lekker-zelf drankje met of zonder alcohol
* Nog meer leuks, moois en fijns om een moment voor jezelf te creëren. 

Mama Me-time kit

Deze Mama Me-time kit kun je tot donderdag 21 januari bestellen, dan eindig de pre-order. In de week van 8 februari worden alle kits tegelijkertijd verzonden.

Cadeaupakket voor een thuiswerkende mama

Ook leuk is het Cadeaupakket voor een thuiswerkende mama. Voor jezelf of om je zus, vriendin, buurvrouw even een hart onder de riem te steken.

Winactie Tijd voor Mama – Mama Me-time kit is gesloten

Met dank aan Tijd voor Mama mag ik een Mama-Me-time kit weggeven te waarde van €50! De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

69 thoughts on “Blue Monday | Maak Tijd voor Mama met de Mama Me-time kit

 • Ingrid Hopster says:

  Op blue monday doe ik iets waar ik blij van wordt, vandaag heeft zoonlief dus een ik mag na het huiswerk de hele dagen gamen en duim ik in een romantisch feelgood boek gewoon omdat je er wek om moet lachen en vrolijk van worden. Verder niet teveel aan trekken van alle mensen die negatief praten en zeggen dat vandaag de slechtste dag van het jaar is, geloof mij het is pas januari er komen nog veel slechtere dagen aan dus geniet vandaag gewoon een beetje.

  • Wat een leuk pakket zeg, ik doe graag mee!
   Tja, me-time schiet er zeker tijdens deze lockdown regelmatig bij in, maar ik kan al enorm genieten van savonds even lekker op de bank met een kop koffie en een boek. Al is het vaak maar een halfuurtje, ik vind het heerlijk!

  • Nicole Lunter says:

   Hai, wat een leuke actie. Ik zou graag een keertje mee willen doen. Echt tips for me time heb ik eerlijk gezegd niet. Ik ben zelf al blij met een eenzaam toiletbezoek! Ik ben deze blue monday doorgekomen door mijn kleine meid, ze is 3 en half en vol energie en vrolijkheid.

  • Jaaa ik wil! Met vier kids24/7 thuis kan ik wel zo’n kit van Mary Lou gebruiken! Mijn tip… volg het nieuws minder. Wist niet eens dat het blue Monday’s was en had een fantastische dag ?

 • Erika van koert says:

  Wat leuk! Voor de lockdown ging ik 3x per week naar de sportschool om tijd voor mezelf te nemen. Helaas kan dat nu niet. Vandaag kom ik de dag door , door van 9 tot 18 uur te werken

 • Voor mij is deze dag niet anders dan andere maandagen, maar mijn vriendin ervaart deze dag wel als een echte dip. Deze mama-me-time-kit is dan ook meer dan welkom! Vanavond een kopje thee, kaarsjes aan … Ik sleep haar er wel doorheen!

 • Op blue monday verwen ik mijzelf graag met een goed boek, mijn favoriete genre: zijn historische boeken, heb nu een handige tool ontdekt waarin ik heel snel nieuwe boeken opdoe, ik tik een zoekopdracht in pinterest in, en krijg legio covers van boeken, films en schrijvers die ik nog niet ken, ga naar de online biblioteeh en zoeken maar.

 • Jas aan, sjaal om en een uurtje wandelen daarna kan ik er weer helemaal tegen. Een avondje wat vroeger naar bed met een goed boek en een pot thee is ook heel fijn.

 • Anita te Gussinklo says:

  Begin de dag met een zonnegroet.
  Niet zeuren maar wel wel lachen.
  Maak een complimentje naar elkaar, zo reed mijn man zojuist even naar de stort om oude spullen weg te brengen.
  En helpt dat allemaal niet dan moet je maar een dansje doen.

 • Imina Jaarsma says:

  Ik word tegenwoordig heel blij om bij de biblioteek een verrassingspakket te reserveren. Normaal zoek ik boeken die ik al ken, maar ik merk dat het super leuk is om je te laten verrassen door de Bibliotheek. Deze, onverwacht, geluksmomentjes maken echt mijn dag, buiten het thuisonderwijs en het werken om.

 • Daar ben ik zo aan toe. Zit nu al een week alleen op mijn slaapkamer omdat mijn gezin positief getest is op corona en ik als enigste negatief. Dus kan dit pakket heel goed gebruiken.
  Maar de beste tip is als ik weer naar buiten mag is: Alleen Wandelen even helemaal alleen zijn!!

 • Owww heerlijk als mama van 2 peuters in corona tijd gaat eigenlijk alle energie tijd en aandacht naar de kinderen dus voor mama is dit niet altijd even relaxt ?? deze prijs wel???

 • Jacqueline Pallett says:

  Tijd voor mezelf is voor mij bijvoorbeeld iets om te leze en dat kan een roman zijn, maar net zo goed een tijdschrift of kookboek. Ook heerlijk om even alles los te laten is borduren.

 • Sowieso gaat de muziek vandaag op standje “zomer”, denk Lambada, Braziliaanse muziek. Tijd vrij maken doe ik door, zodra manlief de deur inkomt, te zorgen dat ik er een half uurtje uit ga. Oordopjes in met een luisterboek en dan even flink doorwandelen. Een blokje dijk, noem ik dat.

 • Wat een heel erg fijn pakket! Mama-me-time-kit… dat klinkt mij als muziek in de oren! Altijd al weinig tijd voor mezelf, maar nu blijft daar al helemaal niet zoveel meer van over… Mijn tip is om toch even een oplaadmomentje te nemen gedurende de dag; voor mij is dat als mijn jongste even gaat ‘uitrusten’ op de bank. Dan kruipt hij heerlijk bij mij op schoot, zodat ook ik even mijn momentje heb met een tijdschrift!

 • Ik behoor tot de zeer risicovolle groep door mijn ziekte, dus zit al bijna 11 maanden binnen, samen met mijn man.
  Mijn dochter doet alle boodschappen voor ons en af en toe gaan we er even met de auto op uit. Dan even in een bos wandelen waar helemaal niemand is.
  Me-time vul ik graag met puzzelen , zit veel achter de computer , tv kijken en appen met de kinderen en kleinkinderen.
  Sommige dingen gaan wel een beetje vervelen, dus laat die kit maar komen.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee voor de mama me-time kit.
  8 februari word ik 75 jaar , dus ben benieuwd.

 • Blue Monday is bijna voorbij, ik ben de dag doorgekomen door zelf crackers te gaan maken. Lekker en gezond! Met goed gezond eten bezig zijn is een tip die ik iedereen kan geven.

 • Stefany van wijk says:

  Mijn tip….ZUMBA! Ik moet afvallen en ik hou niet van trainen, maar Zumba geeft me zoveel energie, ook al is het inspannend, hewerkt erna ook enorm ontspannend!

 • Debby Koeman says:

  Ohhh heerlijk, een Mama-Me-time kit, daar ben ik zo aan toe! Tijdens de Corona crisis zijn er helaas heel veel dagen geweest die voelen als Blue Monday. Om de dipjes en verveling tegen mag iedereen voor alle andere gezinsleden iedere dag een opdracht verzinnen. Bijvoorbeeld: zoek een rood voorwerp. Het valt me op dat papa vaak kiest voor dat iedereen 5 minuten stil moet zijn, hahaha.

  • Vivian Bauptit says:

   Wow wat een super leuke winactie! Kan wel een mama-me-kit gebruiken?Een momentje voor mezelf is toch wel een tijdschrift lezen met een warme chocolademelk met slagroom .

 • Ooh ja een heerlijk warm bad is voor mij ook de ultieme me-time.. alleen merkte ik net toen ik met mijn blote voetje in bad stapte, dat de cv ketel stuk is want een ijskoud bad?? tot zover de me-time van vandaag..

 • Wat zou ik deze Kit graag willen winnen en extra leuk is ook nog dat de inhoud een verrassing is. Des te meer reden om mijzelf hierop te verheugen. Mijn me-time tip is een half uurtje eerder opstaan en in alle stilte ontbijten, kop koffie erbij en naar buiten kijken. Wat een stiltemoment! En blue Monday…de naam alleen al maakt deprimerend. Morgen gelukkig weer dinsdag en vroeg uit de veren

 • Roos Benjamins says:

  Hoe ik mijn blue monday doorkom is door in de ochtend alles weer goed georganiseerd te maken. Daarna de middag lekker me time dus mijn haartjes goed doen en lekker relaxen en die avond een lekker drankje drinken met mijn vrienden om zo de hele blue monday te vergeten!

 • het is ernstig, maar mijn goede voornemen was om iedere dag tenminste naar buiten te gaan. gezonde buitenlucht enzo. Maar net toen ik naar buiten wilde stappen, begon het te regenen. Ach, goede voornemens kunnen ook op 19 januari starten. Toch? #nooitopgeven 🙂

 • Gé Geurtsen says:

  Ik kom het door met blogjes lezen, heerlijk zo af en toe. Geniet er zeker van deze avond, dus het valt allemaal mee met de blauwe maandag 🙂

 • Even heerlijk wegduiken in de intriges en de lekkere mannen van Reign op Netflix 🙂 ik hou ervan, ben er nog niet uit welke man ik nu het lekkerst vind…. Francis of Bash

 • Lisanne Bons says:

  Vandaag te horen gekregen dat mijn herstel zo goed gaat waardoor ik weer wat meer mag. Dus helemaal geen blue monday gevoel. Een lekkere lunch gehaald met mijn dochter en leuke Ananasplant voor in huis en leuke plantjes en bolletjes voor in de plantenbak in de tuin. Daar word je toch vrolijk van.

 • Ik heb gelukkig geen last van Blue Monday, en dat komt vooral ook dat op de maandagen mijn lieve kleine kleinzoontje lekker bij ons is en wij daar volop van genieten. Van zijn gebrabbel en zijn opkomende kleine boevenstreekjes. Maar het is echt zo leuk om hem de hele dag zo om je heen te hebben, maar aan het einde van de dag merk je het wel dat zo’n dag best vermoeiend is. Zo fijn Mama-Me-time kit zou echt waanzinnig leuk zijn om te krijgen!!

 • Om blue monday door te komen kiezen wij voor een heerlijke wandeling buiten, even langs de bakker voor wat lekkere broodjes, dan is de sfeer meteen goed! Als mama met de kids thuis is het lastig om nog even een moment te hebben waarop ze geen aandacht vragen. Ik kies er dan voor om met een Lush bruisbal in bad te gaan!

 • Tijd voor mezelf maak ik meestal door op zondag op tijd op te staan en te gaan hardlopen. En daarna lekker lang onder de douche.
  Ik heb dit jaar weinig gemerkt van blue monday omdat ik zo druk bezig was om alle ballen hoog te houden: kind, thuisonderwijs, werk, huishouden. Kennelijk werkt dat 😉
  Ik maak graag kans op een pakket voor mij alleen, meestal denk ik eerder aan kind en man dan aan mezelf.

 • op Blue Monday heb ik me vooral niet al te druk gemaakt, dat probeer ik deze lockdown sowieso te doen, anders word ik gillend gek of creëer ik een alcoholprobleem. Rustig aan dus als t niet af is is t niet af en vooral blijven doorademen.

 • Marianne van den Hoek says:

  Ha ha, die blauwe maandag was voorbij voordat ik in de gaten had dat hij blauw was. Gelukkig voor ons. Ik hoop dat de rest van de lock down ook zo makkelijk gaat!

 • Wat leuk.. Zo’n verrassingspakket! Werken aan het fotoboek van mijn jongens met een kop koffie en wat lekkers erbij. Al die mooie herinneringen maken me vrolijk!

 • marij brand says:

  Tijd voor jezelf vrijmaken: Zodra kinderen op bed liggen ook niks meer in het huishouden doen. Dan ook echt van je eigen tijd genieten.
  Tip voor Blue Monday: tja gewoon zorgen dat je jarig bent… zoals ik 🙂

 • Iris Bakker says:

  Blue Monday heb ik gewoon werkend doorgebracht. Ik heb mezelf wel toegestaan om de kids gister alleen te wassen ipv onder de douche te zetten zodat ze een half uur eerder in bed lagen. Daarna een heerlijke olie in mijn diffuser, kaarsjes aan, thee en een feelgood boek erbij op de bank. I love de webshop Tijd voor Mama, heb al zo’n superleuk glitter kleurboek, maar zie nog zoveel meer leuke dingen. Ik doe dus graag mee voor dit pakket

 • Mijn gouden tip: lekker in bad gaan, met veel badschuim. En niet vergeten de badkamerdeur op slot te doen!
  (onder het mom van “ze redden zich heus wel even zonder mij”)

 • Ik doe heel graag mee! Tijd voor mijzelf neem ik op de momenten dat de kids nog liggen te slapen, rustig wakker worden, yin yoga, douchen, kop koffie en daarna kan de dag beginnen. Of wanneer ze aan het kleuren zijn aan tafel, pak ik mijn eigen kleurboek of puzzel erbij en ga ik creatief aan de slag. Zo ben je toch samen maar ook echt even je eigen ontspanningsmomentje! En als er een dag is zoals een Blue Monday, dan heb ik een glazen potje met positieve quotes waar ik dan een kaartje uit pak.

 • Naomi Dekker says:

  Ik ga dan vaak gewoon even creatief bezig! Kaartjes maken, werken in mijn bullet journal of foto’s bewerken. Iets waar ik helemaal in op kan gaan en waar ik echt tijd mee voor mezelf neem!

 • Renee van Stijn says:

  Op blue monday, en vandaag op een nog druilerige dinsdag, doe ik wat me gelukkig maakt. Naar buiten gaan, door weer en wind. Kind in de draagzak (want wagen kam niet in het bos) en gaan.
  En dan zoals altijd voldaan thuiskomen. In een warm huis (dat is goud waard!)

 • Wat een leuk pakket! Deze zou ik graag willen winnen, ben benieuwd…

  Waar ikzelf heel gelukkig van wordt is een rondje hardlopen. Heerlijk in de buitenlucht, haren in de wind en even nergens over nadenken. Na een warme douche kan ik er dan weer tegen.

 • Ik ben in verwachting van ons eerste kindje. Nu zul je misschien zeggen.. wacht maar tot dat kleintje er is… maar met een fulltime baan en behoorlijk wat zwangerschapskwaaltjes ben ik ook nu al toe aan mama me time! Het zou heerlijk zijn om even helemaal te ontspannen en tot rust te komen!

 • Linda Smeets says:

  Een momentje voor mijzelf is zeldzaam. Maar als ik een momentje krijg in de avonduren als alles stil is in huis ga ik uitgebreid in bad liggen met een goed boek. Ik doe overigens graag mee.

 • IK doe mijn kindjes avonds op tijd naar bed zodat ik lekker wat me time heb. en af en toe in vakanties gaan ze een paar daagjes bij opa en oma logeren.

 • Marieka Waalwijk says:

  Deze blue monday heb ik gewerkt zoals erg vaak de laatste tijd, ik werk in de zorg dus we zetten alle zeilen bij. Een rustmomentje is echt als ik op mijn vrije dag heerlijk in bad ga en daarna in mijn pijama op de bank

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.