verjaardag kind cadeau

Wat koop jij voor de verjaardag van je kind?

Het is bijna tijd voor die bijzondere dag: een kinderverjaardag! Dan ben je vast en zeker al druk bezig om na te denken over een leuk cadeau. Op dat gebied is er volop keuze, zoals je misschien al gemerkt hebt. We zetten in dit artikel verschillende tips voor je op een rij, zodat je hopelijk makkelijker een cadeau te pakken hebt dat precies past bij de wensen van jouw kind.

Boeken verrijken de creativiteit

Houdt je kind van lezen? Dan is een nieuw boek altijd welkom! Voor elke leeftijd en alle interesses zijn tegenwoordig de leukste kinderboeken te vinden. Dat begint al bij de plaatjes- en voorleesboeken op jonge leeftijd. Hoe ouder je kind wordt, des te meer kan het boek aansluiten bij een specifieke voorliefde. Bijvoorbeeld over dieren of juist spannende verhalen. Wist je trouwens dat boeken lezen goed is voor de creativiteit van kinderen? Stimuleer ze dus vooral om in de leeswereld te stappen en zo hun voorstellingsvermogen te trainen.

Games doen het vaak goed

Voor kinderen van alle leeftijden zijn er vandaag de dag mooie games te vinden waar ze echt heel blij mee zijn als cadeau. Games worden zelfs steeds populairder. Ze zijn beschikbaar voor de pc, maar ook voor verschillende consoles en natuurlijk voor de tablet of smartphone. Wanneer het om online games gaat, betaal je meestal met een creditcard en kun je daarna het spel installeren. Op deze manier kun je ook het videospel cadeau geven aan je kind, of jullie nu hetzelfde account delen of niet. Among Us, Fortnite, Pokémon of Super Mario: wat wordt het?

Of kies voor ander speelgoed

Het grappige aan speelgoed is dat het kinderen nooit verveelt. Tegenwoordig zijn er grote speelgoedsets verkrijgbaar voor even grote bedragen, maar voor veel kinderen is dat helemaal niet nodig. Die vermaken zich prima met een kleine fidget toy bijvoorbeeld. Dit soort speelgoed is van oorsprong bedoeld om kinderen te helpen die zich niet goed kunnen concentreren. Het geeft ze een focus die ze hard nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze ADHD hebben of in een bepaalde mate autistisch zijn.

Naast fidget toys doen ook bordspellen het verrassend goed de laatste jaren. Je zou verwachten dat de verschuiving naar online spelen definitief is, maar er blijkt net zo hard een verschuiving naar offline te zijn. Uren en uren kunnen kinderen én volwassenen zoet zijn met een bordspel. Prima cadeautip dus, net als de rest van dit artikel!


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Wat koop jij voor de verjaardag van je kind?

  • Omdat ik zelf van lezen hou, zijn boeken toch vaak het kado waar ik voor ga. Er is zoveel keuze en leren, ontspannen en vrolijk worden gaan ermee hand in hand.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.