3 tips schoonmaken vloer

3 tips voor het schoonmaken van jouw vloer

De vloer in een woning wordt betrekkelijk snel smerig. Zo nemen huisgenoten rommel mee onder hun schoenen. Daarnaast kunnen er etensresten op de grond belanden. Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt in jouw woning, maak je deze waarschijnlijk regelmatig schoon. De één slaagt hier beter in dan de ander. Worstel jij er ook iedere keer weer mee om jouw vloer goed schoon te krijgen? Wij zetten hieronder 3 tips op een rijtje.

1. Verwijder rommel van de vloer

Als je jouw vloer schoonmaakt, begin je altijd met het verwijderen van de rommel die er los op ligt. De meeste mensen gebruiken hier een stofzuiger voor. Zand, etensresten en andere rommel wordt opgezogen en komt in de stofzuigerzak terecht. Hierdoor heb je jouw vloer binnen een handomdraai schoon. Naast een stofzuiger kun je ook een bezem gebruiken om mee te vegen. Gebruik hier bij voorkeur een zachte bezem voor. Met een harde bezem kun je jouw vloer namelijk beschadigen. Nadat je de rommel bij elkaar geveegd hebt, gebruik je jouw stoffer en blik. Zodoende kun je het makkelijk in de prullenbak gooien.

2. Ga met een dweil over de vloer

Er zijn mensen die alleen stofzuigen of de rommel bij een vegen met een bezem. Op deze manier lijkt alles weer helemaal schoon, maar dat is hij allerminst. Er trekt namelijk ook rommel in de vloer. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je etensresten laat vallen. Beperk je daarom niet alleen tot het droog schoonmaken, maar haal daarom ook altijd even een dweil er overheen.

Tegenwoordig kun je jouw vloer op verschillende manieren dweilen. Van vroeger uit ben je mogelijk gewend om hier een trekker, doek en emmer voor te gebruiken. Dit is inderdaad een optie, maar veel mensen gebruiken tegenwoordig een speciale dweil. Hiermee ga je makkelijk en snel over jouw vloer heen, waardoor deze binnen een handomdraai schoon is.

Wil je een dweil kopen? Kijk dan goed naar het soort vloer waarvoor deze geschikt is. Veel mensen denken dat een dweil geschikt is voor alle vloersoorten, maar dit geldt niet voor iedere dweil. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale dweilen voor een laminaatvloer, maar ook voor een tegelvloer.

3. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

De meeste mensen dweilen niet alleen met warm water. Begrijpelijk, want op deze manier krijg je hardnekkige vlekken niet uit de vloer. Gebruik daarom liever wat schoonmaakmiddel als je gaat dweilen. Let er wel goed op welk middel je gebruikt. Niet alle schoonmaakartikelen zijn namelijk geschikt voor alle vloeren. Kijk daarom eerst goed op de verpakking of je de vloer schoon kunt maken met dit middel. Kun je hiermee een PVC vloer reinigen of is het product beter geschikt voor een houten vloer. Twijfel je? Kies dan liever voor een ander middel. Als je het middel toch gebruikt, ontstaat er mogelijk onherstelbare schade aan jouw vloer. Bovendien kan deze verkleuren door schoonmaakmiddel.


Lees ook: 3 dingen die je niet wist over vloerisolatie

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.