Surprise

Surprises maken – de leukste ideeen

Mijn oudste dochter zit nu in groep 5 en zal voor het eerst dit jaar een surprise maken voor een van haar klasgenootjes. Zelf is ze nog een true Sinterklaas-believer en snapt eigenlijk nog niet zo goed wat het doel is van deze festiviteit. Het lootje is getrokken (haar beste vriendin) en het cadeautje is gekocht. Maar wat nu te maken? Ik ging op zoek naar de leukste surprise ideeën.

SurpriseWij hebben thuis altijd pakjes avond traditioneel gevierd met (veel) pakjes en enkel een gedicht zo af en toe. Surprises werden erbij ons dus nooit echt gemaakt. Nu mijn oudste dochter in groep 5 zit, moeten we er toch aan geloven. Om wat ideeën op te doen, ging ik eens kijken bij mijn collega-bloggers

De leukste surprise ideetjes – Hip en Hop

Op de blog van Hip en Hop kwam ik veel leuke surprises tegen. Deze verzamelde ze alvast in verschillende categorieën zoals Food, Sports en divers. Deze verzamelde ze met foto’s van haar eigen volgers. De inzending waren allemaal erg leuk en knap gemaakt. Wat denk je bijvoorbeeld van deze;

eenhoorn-unicorn-surprise  kat

lego sushi

Er staan helaas geen beschrijvingen bij, maar aan de hand van de foto’s kun je wel goed ideeën op doen en je laten inspireren.

Thema Ruimte – Mama’s met Thee

Wij hebben dit jaar een lootje voor een meisje in de klas, maar het had zo maar natuurlijk ook voor een van de jongetjes kunnen zijn. Op de blog van Mama’s met Thee, kwam ik deze mooie blog tegen met diverse surprises in het Thema Ruimte. Van raketten, tot een mooie wereldbol en van aliens tot vliegende schotels. De meeste voorbeelden linken naar de pagina met instructies. Niet allemaal in het Nederlands of Engels, maar de plaatjes geven je genoeg informatie over hoe je de surprise kunt maken.

6909622_f260-copy 7764436fa786c682a4de8b2a7a5dc2a3-copy

globe

In een andere blog geeft Mama’s met Thee je ook nog een paar goede tips om te scoren met je surprise. Belangrijkste tips die ze geeft zijn

  1. Denk niet te moeilijk; Iets wat normaal rond is kan in een surprise best vierkant zijn. Met verf of papier geef je kleur en tekening eraan en dat doet meer dan alleen de vorm.
  2. Zorg voor stevigheid; Niks is vervelender dan een surprise die bij het vervoer al instort. Niet alleen de maker is dan verdrietig het is natuurlijk ook niet leuk voor de ontvanger.
  3. Niet te klein maar ook niet te groot; Te klein is moeilijk maken en te groot is moeilijk vervoeren en kost veel tijd om te maken.Zorg dat het een mooi formaat blijft.

2x Top 10: Leukste Sinterklaas surprises – SRSCK

Op de blog van SRSCK kwam ik ook 2 blogs tegen met beide een top 10 van leukste Sinterklaas surprises. In haar eerste blog lopen de voorbeelden uiteen van taart tot een cactus en van trofee van de Voice tot een bord spaghetti. Die laatste zou zeker iets zijn voor onze surprise.

spaghetti1 voice1

Haar tweede blog laat ze weer een heel ander soort surprises zien. Sommige zo groot dat ik niet weet hoe we dat op school gaan krijgen. Gelukkig zijn er ook een paar surprises met een wat kleiner formaat. Hier vonden we ook een surprise idee, die we heel goed zouden kunnen uitvoeren en bij de eigenaar van het lootje zou passen. Uiteraard moet we nog wel een geheimhouden, wat het zou kunnen zijn.

pinataplant varken punchbox

DIY 10X makkelijke & leuke Sinterklaas Surprises –  Firma Mama

Ook bij Firma Mama vond ik een top 10 met DIY makkelijke en leuke surprises.  “Perfect” in de zin van; géén papiermarche, géén rondingen en alle andere moeilijkheidsgraadjes. Precies waarnaar ik ook op zoek ben. Een aantal van haar tips was ik ook tegen gekomen en vind je hierboven ook terug. Maar er staan ook zeker een aantal leuke andere surprises bij.

  

Pinterest

Mocht je nog niet echt verder gekomen zijn en nog geen idee hebben want je zou kunnen maken, is Pinterest uiteraard een de plek om te gaan speuren naar inspiratie. Als je hier niets vind, weet ik het ook niet meer

Kant & Klare Surprises

Natuurlijk kun je ook tegenwoordig in de winkels kant en klare surprises vinden zoals bij de HEMA. Eerlijk is eerlijk, dat ik hier wel geneigd toe ben, want voor het geld (slechts €5) hoef je het niet te laten. Toch denk ik dat een zelf gemaakte, niet al te perfecte surprise veel leuker is om te krijgen.

surprise-sinterklaaspizza-15990038-listermain surprise-tabletvoetbalveld-15990040-listermain vanaf-4-20-x-13-x-6-15990041-listermain

Doen jullie aan surprises en zo ja, wat ga je maken?

Spread the love

3 thoughts on “Surprises maken – de leukste ideeen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.