Sinterklaas TAG

TAG | This or That Sinterklaas Style

Vorige week werd ik geTAGed door Miriam van MeervanMir in de This or That Sinterklaas Style, verzonnen door Joyce en Carmelina van Catchingup.nl Meestal sla ik de TAG’s over, maar af en toe komt er eentje voorbij die te leuk is om niet in te vullen. Zelf vind ik Sinterklaas namelijk een van de leukste feesten, die we vieren in Nederland. Al vanaf het moment dat de kruidnootjes in de winkels liggen, begint mijn hart sneller te kloppen. Uiteraard past hij ook helemaal in het thema van de afgelopen weken op Mama’s Liefste. Lees hier vandaag dus alles over mijn voorkeuren rondom het sinterklaasfeest.

Sinterklaas TAG

Sinterklaas of Piet?

Meteen een hele lastige vraag, want eigenlijk vind ik dat ze niet zonder elkaar kunnen. Ik hou van een Sint die aandacht heeft voor de kinderen, maar wel af en toe een goede “volwassen” grap kan maken. Ook de Pieten moeten goed kunnen inschatten hoe de kinderen zich voelen. Die van mij vinden/vonden het altijd best wel spannend en een goede piet weet ze dan op hun gemak te stellen. Vorig weekend waren we in de Julianatoren en daar hadden ze echt een hele leuke Sint en Pieten op bezoek. De waren erg grappig en mijn meiden durfde zelfs met ze op de foto. We hadden daar een erg leuke middag met de Mega Sint Show, want Party Piet Pablo en Love Piet zijn hier in huis de onze favourite pieten.

zaterdag-2

Pepernoten of Chocoladeletter?

Ik ben niet zo’n grote chocolade fan, dus absoluut pepernoten. Elk jaar krijg ik toch tenminste 1 chocoladeletter en die blijft dan zeker een jaar in de kast liggen. Ik hou wel van chocolade, maar dan liever met een extra smaakje. Ik hoop daarom dat de Sint voor mijn een Tony Chocolonely reep voor mij meeneemt in plaats van een letter.

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Nee Gourmetten hoort echt bij de kerst en niet bij Sinterklaas. Doordat wij altijd een grote stapel met cadeautjes krijgen van de Sint, hebben we ook helemaal geen tijd om uitgebreid te eten samen. Meestal neemt iedereen iets mee, soep, quiche en broodjes met smeersels en eten we dat tussen het open maken van de cadeautjes op.

Schoen zetten of pakjesavond?

Natuurlijk wordt bij ons ook in het weekend de schoen gezet. De meiden vinden dat reuze spannend en er wordt dan ook hard gezongen en goed gezorgd voor het paard en Sint en Piet met water en fruit. Voor mij dus elke avond een laat fruithapje en een glaasje water 😉 Ook is uitslapen voor ons er in die weekenden niet bij. Want stipt 7.00 uur staan er dan 2 hele enthousiaste meisjes naast ons bed te springen van nieuwsgierigheid wat er in hun cadeautjes zit. Wachten met uitpakken kan dus eigenlijk niet en moet dan en daar. Helaas is het tegenwoordig zo dat ik als ik eenmaal wakker ben niet echt meer in slaap kom… Heerlijk die enthousiasme, maar ik ben blij als ik in het weekend weer wat meer slaap krijg.

img_3395

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Vorig jaar hebben we voor het eerst in jaren weer een Sint uitgenodigd bij ons thuis. Daarvoor waren de meiden nog wat jong en wilde we ze niet te veel laten schrikken, Nu ze wat ouder zijn, leek het ons wel eens leuk. De Sint was alleen wat bijziend en kon onze bladzij in het grote boek niet zo goed lezen en haalde veel dingen door elkaar… Dit jaar hebben we het er wel over gehad om we de Sint zouden uitnodigen, maar daar zouden mijn zussen achteraan gaan en ik heb geen idee of dat gelukt is. We zullen ons daarom maar gewoon laten verrassen.

zaterdag-3

Intocht op TV of intocht in het echt?

Elk jaar kijken we de intocht van de Sint op de TV. Het is een logische gevolg op het volgen van het Sinterklaas journaal. Omdat de Sint bij ons in de stad altijd een week later aankomt, kunnen we hem daar dan ook zien. Helaas hebben de meiden op zaterdagmiddag balletles en daarom hebben we het dit jaar moeten missen. Heel erg vonden ze het echter niet en ik ook niet. Ik had gehoord dat er een demonstratie ook zou zijn en ik had daar niet zo’n zin in. Het is een kinderfeest en ik snap de discussie heel goed, maar daar hebben mijn kinderen nu geen weet en dat laat ik graag nog even zo.

Sint geheim of open kaart?

Wij hebben hebben nog echte Sint-believers in huis en dat laten we nog zo. Ik zelf heb het geheim ooit gehoord op school en op een moment dat de kwartjes daardoor opeens op zijn plek vielen. Ik heb dat niet ervaren als een groot trauma. Ik denk dat als mijn ouders mij het zelf hadden vertelt in de zomer, ik het veel meer als een verraad had gevoeld. We wachten het dus gewoon af hoe het bij onze dochters zal lopen. Grote kans dat de oudste dit jaar achter het geheim zal komen, maar daar merken we nu nog maar weinig van.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

De oudste zit nu in groep 5 en moet voor het eerst een surprise maken. Ze snapt zelf nog niet helemaal het principe er achter en is er dus ook helemaal niet mee bezig. Dit betekent dus wat wij haar daar erg in moeten ondersteunen en echte knutselaars zijn wij ook niet echt. Na wat speurwerk op het internet en bij de collega-bloggers hebben we nu een idee en zullen we dit weekend aan de slag moeten…
Wij doen dus zelf thuis nooit aan surprises Ook voor onze eigen kinderen, hebben wij altijd pakjesavond gevierd met veel cadeau’s en af en toe een gedicht.
Dobbelen hebben we een keer gedaan met een stel vrienden en dat was een hilarische avond. Helaas is het bij een keer gebleven en nu iedereen kinderen heeft, ook wat lastiger te organiseren.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Wij zijn echte fans van het Sinterklaas journaal en kijken stipt elke avond om 18.00. Alles organiseren we daar ook om heen. De kinderen haal ik dus of ruim voor 18.00 van de BSO of wacht tot na 18.15. Zijn we thuis, maar is het eten klaar, dan mag voor een keer ook de TV aan tijdens het eten. Het verhaal is altijd onderwerp van gesprek en we wij hebben dit jaar ook al oefenpakjes gekregen in plaats van echte cadeautjes. Gelukkig hebben de pieten hun fout later die ochtend nog wel herstelt.

zondag-2

Hierbij een kijkje in onze tradities rondom het Sinterklaasfeest. En zoals het hoort geeft ik de TAG ook weer door en dat doe ik aan Angela van Mama met Passie en Merel van Lotus Writings

Uitgelichte Foto: Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “TAG | This or That Sinterklaas Style

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.