Play-doh campaging Mix It Up tegen stress om gemixte kleuren

Play-doh campagne Mix It Up! tegen stress om gemixte kleuren

Herken jij het; je kind wilt kleien, maar je tenen beginnen te krommen als alle kleikleuren na afloop door elkaar zitten of in het verkeerde potje. Uit onderzoek van speelgoedfabrikant Hasbro blijkt dat maar liefst 3 op de 10 ouders hier over gefrustreerd raken. Nergens voor nodig, vindt Play-Doh. Het bevordert juist de creativiteit van je kind. Daarom lanceert het wereldberoemde kleimerk de campagne Mix It Up! en maakte het samen met de bekende zanger Jaap Reesema het lied ‘Mixen Maar’.

Play-doh campaging Mix It Up tegen stress om gemixte kleuren

Ik beken; ik ben geen klei-moeder

Ik zal maar meteen bekennen, toen ik bovenstaand persbericht las, ik meteen wist dat ik tot één van die 3 ouders behoorde. Ja behoorde! Toen mijn kinderen in de leeftijd van het spelen met Play-Doh kwamen, was ik in eerste instantie geen fan van het mixen van de klei. Ik denk ook dat dit komt omdat ik dit vroeger ook niet mocht. Maar ja, het niet mixen van de kleuren belemmert je meteen in je creativiteit. Vandaar dat ik het bij mijn kinderen geleerd hebt om het maar los te laten. Waar je vroeger zuinig moest zijn met je potjes Play-doh-klei, zijn ze tegenwoordig ook los verkrijgbaar tegen een leuk prijsje.

Campagne Mix It Up!

Play-Doh stimuleert onbezorgd spelen, zonder volwassen beperkingen. Want waarom moet een banaan per se geel zijn? En wie zegt dat de kleuren niet door elkaar mogen? Kijk wat er gebeurt als je de fantasie van je kind de vrije loop laat. Ontdekken en onderzoeken, experimenteren met kleuren, vormen en texturen – daar draait het om. Elk kleiwerk is een uniek staaltje kunst dat de identiteit van jouw kind naar boven brengt. Leun rustig achterover en je zult versteld staan van hoe het creatieve brein van je kind werkt.

Jaap: “Ik heb zelf twee kinderen die graag met klei spelen. Ze moeten gewoon lekker kunnen kleien zonder zich druk te hoeven maken om hoe de creatie eruit komt te zien. Want dan gaat de lol er wel vanaf natuurlijk! Als ouders moeten we onze kinderen juist stimuleren creatief te zijn. Daarom heb ik dit liedje gemaakt.”

Het lied ‘Mixen Maar’ van Jaap Reesema kun je vanaf nu beluisteren via Spotify onder de artiestennaam Doh-Doh.

Kortom: laat die hang naar Instagram-perfectie lekker los, zet het lied ‘Mixen Maar’ aan en kneed de kleuren gerust door elkaar. Dat is juist onderdeel van de lol. Sterker nog: koester die blauw-gele giraf op wielen en de roze dolfijn met groene stekels. Play-Doh staat zo voor creatief bezig zijn en eindeloos speelplezier. Ideaal nu het gure herfstweer voor de deur staat. En last but not least: wees niet bang voor de troep in huis! Samen opruimen met je kind kan ook leuk zijn.

Winactie Play-Doh-pakket is gesloten

Met dank aan Hasbro en LVTPR mag ik een mooie prijs weggeven om kinderen en ouders lekker vrij te laten spelen met klei. De winnaar is:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

102 thoughts on “Play-doh campagne Mix It Up! tegen stress om gemixte kleuren

 • ik raak niet gefrustreerd maar vind klei door elkaar wel irritant haha
  Zelf heb ik ook een hekel aan kleien, maar de kinderen worden er blij van

 • Oeh, klei door elkaar, niet mijn ding. Je krijgt zo snel vieze kleuren!

  Mijn dochter is dol op klei en het mixen, dus ik heb het los gelaten en vind het nu gewoon een goede reden om nieuwe klei te kopen, dus mix it up!

 • Miranda Schipper says:

  Onze zoon vind het zelf verschrikkelijk dat de kleuren door elkaar gaan.
  Heb er nooit wat over gezegd, maar ik ben er wel blij om. ??????

 • Ik hield vroeger ook van kleien , maar die was altijd grijs en kon je afbakken.
  Tegenwoordig hebben ze van die mooie kleurtjes, is veel leuker.
  Maar als het uiteindelijk allemaal door elkaar gekneed wordt door de kleinkinderen, ja dan ben ik soms wel een beetje geïrriteerd, maar ach, dan denk ik “kom ik haal nog een paar potjes op “en dan is het probleem weer opgelost.
  Ik volg bloglovin en doe heel graag mee voor een nieuwe voorraad.

 • In het begin raakte ik inderdaad gefrustreerd. Inmiddels is de oudste vier en heb ik gemerkt dat je af en toe gewoon nieuwe klei moet kopen. Lekker mixen dus!

 • Diliana sprenger says:

  Moet eerlijk bekennen dat ik de kleurtjes zoveel mogelijk weer bij elkaar probeer te krijgen als mijn dochter klaar is met spelen. Helaas lukt dat niet altijd. Ik doe graag mee voor mijn dochter Noa. Ze heeft momenteel 2 kleuren doordat alles door elkaar zit;-)

 • Heel eerlijk gezegd raak ik er best wel een beetje gefrustreerd van! Ik gun het de kleinkinderen graag en ik vind het heerlijk met ze te kleien maar ik blijf een beetje te georganiseerd! Lastig voor mij om het los te laten!

 • oeh ja… Ik heb het nu wat losgelaten (wat klei betreft), maar ik kan er ook erg slecht tegen, haha! (Net als Lego wat niet gesorteerd is, potloden, etc… hahaha)

 • Linda Raaijmakers says:

  Ik doe graag mee voor mijn neefje Sem. In het begin heb ik de klei graag nog eventjes uit elkaar en daarna maakt het me niet uit. Maar tegenwoordig bedenk ik me dat er veel ergere dingen zijn dan gemixte klei dus ik laat het los haha

 • Ik vind klei door elkaar mega irritant haha! Dat geldt ook voor een verkeerde kleur dop op het verkeerde potje. Dochterlief lijkt er juist een spelletje van te maken.

 • Sjoerd hendrikse says:

  Ook ik moet toegeven hier schuldig aan te zijn ? Klei die allemaal door elkaar gemengd zit, ja! Ook daar stoor ik me aan haha! Maar wat een leuke, originele en herkenbare campagne! Hier doe ik zeker graag aan mee om aan een leuker kleimoment te werken met mijn meiden!

 • Jolijn kools says:

  Oh hier vinden ze kleien ook zooooo leuk ! Eerst raakte ik er altijd gefrustreerd van maar dit heb ik losgelaten aangezien nu echt alles bij elkaar zit 😉 Ze kunnen hier dus wel nieuwe klei gebruiken hahaha. Ik zal een foto op facebook plaatsen dan zie je hoe onze klei potjes eruit zien hahah . Ps ik volg je dus op facebook en instagram….

 • Ilse Brinkhuis says:

  Ik raak niet gefrustreerd, maar vind het natuurlijk mooier als het er netjes uitziet. Maar als de kinderen maar plezier hebben, dat gaat het om.

 • Al die kleuren door elkaar , hoe kun je daar weer iets van maken.
  En dan pakje een potje zit er de verkeerde kleur in . Tja kinderen ze moeten het nog leren. Maar de creaties met klei zijn altijd prachtig en fantasierijk .

 • Mijn zoontje houdt enorm van kleien. Maar ik zeg altijd: niet de kleuren door elkaar doen he. Haha. Hij zorgt altijd dat alles netjes uit elkaar blijft. Maar eigenlijk voel ik me dan een beetje schuldig omdat ik het ook fijn vind als hij juist zijn eigen fantasie gebruikt tijdens het spelen..

 • Debby Koeman says:

  Ik ben tante van mijn neefje en nichtje en bij tante mag alles, hahaha. Dus klei aan het plafond, alle kleuren door elkaar en in het verkeerde potje, het komt allemaal voor! Het maakt niet uit, die paar uur per week dat de deugnieten bij mij zijn is een feest voor ons allemaal.

 • Oef ja, zo herkenbaar. Ik geef hem het liefst maar 1 kleur tegelijk, haha. De oudste deed het nog wel keurig. Maar de jongste is zo enthousiast met klei! ?

 • Imina Jaarsma says:

  Uhmmm, ik beken ;-(

  net als dat door elkaar gehusselde lego mij ook meer doet, dan mijn zoontje.

  Toch blijf ik wel een klei fan, niets leukers, dan een heel diner geserveerd krijgen van gekleid eten.

 • Rosemary van Duinen says:

  Nee, ik vind dat niet zo erg..het hoort erbij! maar verse en frisse kleuren daar maak je ons wel blij mee. Wat ik wel super ergerlijk vind is ,het intrappen van stukjes klei op t vloerkleed, grrrr

 • Herkenbare frustratie maar ja ik heb het los gelaten want de creativiteit van ons kind is belangrijker en vooral het plezier wat hij er in heeft.

 • Iris Bakker says:

  Jaaaa, als ik erbij zit dan roep ik echt tig keer; niet door elkaar doen!!!! Terwijl die kids er gewoon ontzettend lekker mee aan het spelen zijn. Nu ga ik dan ook maar alvast aardappels schillen ofzo. Maar er wordt hier eigenlijk wel wekelijk met klei gespeeld, dus ik doe graag mee

 • Diny Frijters says:

  Haha, ik hou van netjes en van orde dus ik word er inderdaad niet vrolijk van als klei door elkaar komt. Aan de andere kant weet je met kinderen dat je alles kunt verwachten dus ik doe er ook niet moeilijk over.

 • Helemaal niet erg! Leren ze meteen wat kleuren doen als je ze mengt. Rood en blauw is paars, geel en blauw is groen en alles door elkaar is altijd bruin of grijs 🙂

 • Als het net nieuwe potjes zijn, vind ik het wel vervelend als al die kleuren door elkaar of bij elkaar gedaan worden. maar dan denk ik wel weer dat er zo ook weer nieuwe kleurtjes gemaakt worden. Onze Bjorn vind het prachtig om met Play-Doh klei te spelen en die houd echt geen rekening of de kleur in het juiste potje komt!

 • Haha, gefrustreerd raak ik er niet van. Maar na een paar keer hebben we allen nog maar bruin achtige klei. Dan weet je dat je kids er heerlijk mee gespeeld hebben. Alleen als ze dan vragen waar de rode klei is……Dat is een beetje jammer. Er wordt hier alles van de klei gemaakt; o.a. koekjes, pizza’s, snoepjes, haren, dobbelsteentjes.

 • Kleien, heerlijk! Nee, ik raak niet gefrustreerd, maar ik heb dan ook een vrij streng kleireglement ?
  Ben best dol op regenboogkleurtjes enzo, maar mijn grijze kleed mag toch echt grijs blijven…
  Dus meng vooral de klei, maar liefst wel boven tafel (mét placemat eronder! ?)

 • Oh ja, heel herkenbaar. Als de klei door elkaar is en daardoor zo’n soort van bruine kleur heeft aangenomen, heb ik de neiging om nieuwe klei te kopen.

 • Oh ja, vreselijk als er twee kleuren klei door elkaar gaan. Mijn dochter kan er ook zo boos om worden maar zoonlief geeft er dus helemaal niks om en kneedt dus met het grootste plezier alle kleuren door elkaar

 • Ik ben dol op kleien en mijn kleindochter ook! Het is heerlijk om er met je vingers in te kneden en wonderlijk om te doen hoe er soms uit zichzelf dingen ontstaan tijdens het kneden!!

 • Ohhh ik ken het! Hier een meisje die er ook niet tegen kan, drama als de kleuren niet meer goed zijn. Nu ze wat ouder wordt (vrijdag 4 jaar) is het wat minder en snapt ze ook waarom er andere kleuren komen. Nu pakt ze kleur voor kleur.

  Ps: ze is echt een kleimonster. Elke dag moet de play do op tafel ?

 • Tamara Jongkees says:

  Ik doe graag mee voor mijn jongens, dan hebben we weer wat mooie kleuren. In het begin kreeg mijn zoon 1 potje per keer zodat de kleuren mooi bleven. Tot hij er een keer stiekem een tweede potje bij pakte. Na de frustratie van de vieze kleur die dat opleverde, heb ik het losgelaten. Hij gebruikt nu nog steeds de gemengde klei. En ik mask mij er niet meer druk over, zolang zij plezier hebben in het kleien is het goed.

 • S.Hubregtse says:

  Eerlijk gezegd valt het mee met de frustraties. Ik moet wel zeggen dat de kids het zelf ook geen probleem vinden om met gemixte kleuren verder te kleien. Ze hebben er sowieso plezier in. Dan maar een regenboog beertje of regenboog pizza 😉 Uiteraard is het wel fijn om weer eens aparte kleuren te hebben en weer eens frisse klei

 • Cheryl van de Loo says:

  Ik maak mij er niet druk om.. Ik vind het soms alleen zonde als hij net nieuwe potjes heeft gekregen en alles gelijk door elkaar doet maar ik heb het los gelaten. Zolang mijn kinderen er maar plezier van hebben

 • Ik doe heel graag mee en zeg eerlijk dat ik er slecht tegen kan als klei van een andere kleur zich mengt met een kleur dit niet hetzelfde is.

 • Ach, het hangt een beetje van de leeftijf af, denk ik. De allerjongste interesseert het niets al de kleuren door elkaar mizen, maar de oudste vindt dat weer helemaal niks.

 • Ellen velzeboer says:

  Ik geef ze maar 3 potjes. Als alles weer bruin is en harder wordt is het tijd voor 3 nieuwe potjes. Thuis heb ik het zo wat los gelaten. Kids vinden het mengen juist leuk. Mama kan er zo mee leven ??

 • Jaa leuk ik doe graag mee voor onze kinderen. Gefrustreerd worden echt niet de kinderen spelen er geweldig mee. Waarom zou ik erdoor gefrustreerd rajen als de kinderen er ook geen probleem van maken

 • Om je heel eerlijk toe te geven word ik er wel panisch van. En zeg ik ook dat ie dat niet !at doen.alleen be ik er nu wel achter dat ik hem stoor in zijn creativiteit en daarom laat ik hem nu zijn gang gaan. Ik doe mee voor hem..

 • De eerste paar keren dat mijn kids alles door elkaar gooiden werd ik hè-Le-maal gek haha. Inmiddels laat ik het maar los 🙂 Ik doe graag mee voor een nieuwe set!

 • Ooooh zo jammer he! Nu ook weer mooie kleurtjes gekocht maar zijn al weer gemengd ?. Ik laat het nu maar los, want ik heb inmiddels wel geleerd dat het toch wel gebeurd!

 • Els Timmers says:

  Gaaf! Ik doe graag mee en sinds ik een zoontje heb ben ik veel makkelijker geworden. Ik word dus niet gefrustreerd als er wat klei verkeerd zit

 • melissahimpe says:

  wat een leuke blog!!

  ps= ik doe mee voor deze leuke winactie voor mijn metekindje!
  en ik denk wel dat ik er gek zou van worden als alles door elkaar valt.. :p
  maarja hoe waren wij als kind? 😀
  #FINGERSCROSSED

 • Lynn Mahieu says:

  Mijn dochtertje is net 3 en kreeg voor haar verjaardag de eerste Play-Doh. Ze is er dol op en kan er uren mee zoet zijn!
  Eerlijk, ik geef ze gewoon 1 kleur die ze mag kiezen. Haar maakt het nog niet veel uit of alles de juiste kleur heeft en ik blijf zo nog even gespaard van die vieze bruine meng-kleur. ?

 • Heel eerlijk … ja! En dan kom je thuis nadat oma eens opgepast heeft en zitten alle kleurtjes gemengd in de potjes … Paniek!

  Ik doe dus graag mee voor een nieuwe set klei.

 • Melissa Van Stipdonk says:

  nee, ik raak daarvan niet in de stress. wel als klei te lang uit het potje ligt en dus onbruikbaar wordt en dat alle klei ook meteen is, zoals nu is/was. we hebben dus nu geen klei en ik doe daarom heel graag mee.

 • toen het bij ons een erg zooitje werd in de kleibak hebben we alle klei in de kitchenaid gegooid met een buisje glitters en een scheutje water. daarna hadden we 1 kleur glitterklei en daarmee zijn ze nóg creatiever!

 • Waar ik meer gefrustreerd van raak is dat de dekseltjes er soms niet goed opzitten en de klei hard wordt. Bij kleien lopen de kleuren in elkaar over en ik probeer wel altijd te zeggen te “proberen” de juiste kleur in het juiste potje te doen, maar dat is soms echt niet mogelijk.

 • ? in het begin vond ik het verschrikkelijk. Maar zolang dat mijn kids zich er mee amuseren Ben ik ook blij?
  Ik loot graag mee, ze houden van kleien

 • Vind het niet zo erg. Zolang het leuk blijft is het belangrijkste. Mijn kleinkinderen spelen zo graag met klei. Zou een fijne verrassing zijn voor hen. Ik doe mee!

 • Bianca Hoogduin says:

  Toen de kids nog echt klein waren kon ik er gek van worden, vooral mijn jongste mixte de mooiste ‘poep’ kleuren (volgens haar dan), maar speelde wel altijd met die speciale kleur. Dus uiteindelijk dacht ik, wat op de grond valt zuig ik op en over een tijdje koop ik weer wat nieuwe potjes en kan het mixen weer opnieuw beginnen.

 • ik kan er ook niet tegen als de kleurtjes door elkaar raken. Maar mijn dochter zegt dan gewoon, mama dat is regenboog klei…..haha, zo kun je het natuurlijk ook bekijken.

 • Leuk voor mijn meisje, ik doe graag mee. Ik kan er inderdaad niet goed tegen als de kleurtjes door elkaar komen, en ik baal dat je ondanks placemat altijd overal restjes klei vindt. Mijn dochtertje heeft hier totaal geen last van. Ik probeer het dus los te laten en haar lekker haar gang te laten gaan, zij moet er tenslotte van genieten.

 • Ik herken het helemaal. Mijn dochter is een grote fan van Play D’oh en vind het vooral super om alles door elkaar te gooien en goed te kneden zodat je de kleuren onmogelijk terug uit elkaar kunt halen. Verschrikkelijk vind ik het. Ik zit dan de ganse tijd te prutsen om de kleuren terug uiteen te trekken.

 • Sandra Turel says:

  Meestal vind ik t niet erg als de kinderen kleuren mengen, maar als het nieuw is wil ik nog wel eens nagelbijten terwijl ik toekijk. Toch laat ik ze hub gang gaan of stimuleer ze door allemaal spulletjes erbij te zetten en mee te doen. Daar is Play-Doh voor ?

 • Ik vind die grauwe paarse massa niet mooi. Zelfs een beetje een “depressieve zooi”. Maar klei wel gewoon gezellig mee. Het gaat om het genieten met zijn twee! Wat nieuwe play-doh zou welkom zijn. Dan hebben we niet alleen gein. Maar ook nog mooie kleiwerkjes om naar te kijken. Die ons leventje verrijken. Dus maak ik graag kans en negeer de mixed-up klei. Dochter én Mama super blij!!!!

 • cindy pater says:

  Ik vind het inderdaad erg irritant als mijn meisje klei door elkaar gooit maar ja, hou ze maar eens uit elkaar. Soms is een gekleurd stukje klei net zo leuk. Uiteindelijk blijven we vaak over met bruine klei omdat alles uiteindelijk wel gemengd word. Nieuwe klei is ook altijd welkom en leuk want dekseltjes sluiten gaat ook wel eens mis

 • Anneliese de Waal says:

  Erg leuk voor de kinderen.
  Dat hou je niet tegen dat de klei door elkaar gaat, ik vind het niet erg als de kinderen maar plezier hebben.
  Groetjes Anneliese

 • elisabeth maria martina says:

  kleinzoon quinn is dol op playdaoh hij maakt er graag een zooitje van
  we larten het maar lekker los het maakt hem sowieso niet uit

 • Frustreert wordt ik dan wel niet maar vind het wel jammer dat al die frisse leuke kleurtjes veranderen in vieze poepkleurtjes, haha! Dochter is gek op kleien en kan dus eindeloos hier mee bezig zijn en de mooiste creaties maken. Dus ik weet iemand die hier erg blij van gaat worden. Dus mee doen aan deze actie doe ik dan ook graag.

 • Een beetje maar ja als het niks meer is kopen we gewoon weer eens nieuwe potjes. Ik vind de kruimels op de grond het meest frustrerende van kleien haha

 • Ik doe mee! In het begin raakte ik inderdaad een beetje gefrustreerd, maar eigenlijk heb ik me er maar bij neergelegd, wel wil ik dat de deksels goed worden gesloten!

 • Onze kinderen vinden het juist leuk om te mengen, ik wat minder. Heb ook wel potjes verstopt zodat we ook wat andere kleuren overhouden. Nu laat ik het maar los, de kinderen hebben nu wel geleerd dat wat voor kleuren je ook mengt uiteindelijk wordt het altijd bruin.

 • Trotsema fati says:

  Ik doe heel graag mee voor mijn kinderen die gewoon altijd dol zijn op klei, natuurlijk als mama raak ik voraal gefrustreerd aan de stukjes die ze allemaal achter laten en overal te vinden ? en ook de kleuren door elkaar te gooien.

 • Soms krijg je juist hele mooie kleuren van het mengen van klei! Wel vervelend is als de klei is uitgedroogd. Wij kunnen zeker wel wat nieuwe potjes gebruiken. ( :

 • Ik laat ze hier vrij kleien, maar dat was in het begin wel anders ? ze weten van jongs af aan al dat ze de kleurtjes niet mogen mengen, anders zit mama hele avonden klei uit elkaar te pluizen ?

 • Kelly Callemeijn says:

  Nee, ik laat hem lekker zijn gang gaan. Ik vind het alleen belangrijk dat hij de klei erna opruimd en de bakjes goed dicht doet want ik vind het zonde als het uitdroogd en weggegooid kan worden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.