3 tips voor de aankoop van eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen, ze mogen in geen enkele living of keuken ontbreken. Als je nieuwe stoelen wilt aanschaffen zijn er wel een paar belangrijke aspecten waar je goed op moet letten. Daarom hier drie tips die je helpen bij de aankoop van stoelen voor de eet- of keukentafel.

3 tips voor de aankoop van eetkamerstoelen
Shutterstock door onzon

1. Kies een eetkamerstoel met goed zitcomfort

Eetkamerstoelen worden vaak intensief gebruikt. We zitten er niet alleen op met het eten, maar je gebruikt de stoel en tafel ook vaak als werkplek, tegenwoordig. Des te belangrijk dat deze stoelen zo comfortabel mogelijk zitten, nu je er veel meer en veel langer gebruik van maakt. Als je stoelen gaat uitzoeken ga dan altijd uitgebreid op proef zitten. Let hierbij goed op je houding, waarbij je goed rechtop kan zitten zonder last te krijgen van je rug. Maar kun je er ook ontspannen op zitten tijdens een avondje tafelen of spelletjes doen? Je eerste indruk is vaak de juiste. Maar pas op dat je uitgerust gaat proefzitten, want als je al een dagje shoppen er op hebt zitten, zit elke stoel lekker.

2. Zoek een stoel die past bij de inrichting

Het is nu niet zo dat de eetkamerstoel helemaal hetzelfde eruit moet zien als de overige meubels in je huis. Misschien wil je juist wel een heel apart hoekje creëren in je eetkamer. Maar woon je wat kleiner, dan is het wel fijn dat het qua stijl, vorm en uitstraling een beetje overeenkomt met elkaar. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Eetkamerstoelen
Shutterstock door onzon

Natuurlijk betekent dit ook niet dat je vier of zes dezelfde stoelen moet nemen. Je kan best wat combineren in bijvoorbeeld vorm of kleur. Zolang het allemaal maar in harmonie blijft en een geheel blijft vormen. Wat ook een optie is: de kleur van de gordijnen of accessoires terug laten komen in de kussens op de stoelen. Maar je kan er ook voor kiezen om de kleur van de stoel zelf af te stemmen op de overige accessoires en het woontextiel.

3. Inspiratie opdoen

Voordat je stoelen gaat aanschaffen is het een leuk idee om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Dat kan echt overal. Kijk eens op internet naar leuke woonblogs of vlogs. Breng een bezoekje aan een meubelboulevard. Let eens op wat familie en vrienden voor stoelen aan hun tafel hebben staan of neem even rustig de tijd om in allerlei leuke woonbladen te bladeren. Kortom doe eerst lekker veel inspiratie op. Waarschijnlijk krijg je dan vanzelf al een beetje een idee wat je wilt hebben of wat de mogelijkheden zijn. Op het moment dat je dan echt eetkamerstoelen wilt gaan kopen heb je al een klein beetje een idee. Daarnaast is het ook heel leuk om ideeën op te doen.

Afbeelding Shutterstock door onzon

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.