Manieren om met plezier naar de tandarts te gaan

Manieren om met plezier naar de tandarts te gaan

Iedereen begrijpt de noodzaak van een bezoek aan de tandarts, maar zelfs volwassenen kunnen ongemak ervaren tijdens hun reguliere tandheelkundige controle. Bedenk hoe bezorgd je kind kan zijn als jij ook angstig bent. Gelukkig kunnen ouders helpen om het eerste bezoek van hun kind plezierig te maken! Maak jongeren al vroeg enthousiast en wie weet wat er gebeurt? Misschien zullen ze smeken om elk jaar naar de tandarts te gaan. Door hun eerste bezoek leuk te maken, is het gemakkelijk om ze de volgende keer mee te krijgen.

Breng ze zo snel mogelijk naar de tandarts

Kinderen hebben hun eerste afspraak bij de tandarts Rotterdam binnen zes maanden na het doorkomen van hun eerste tand, of op de leeftijd van twaalf maanden. Dit is afhankelijk van de situatie. Door ze op deze jonge leeftijd naar de tandarts te brengen, kan de tandarts niet alleen de toestand van de tanden beoordelen. Het laat de baby ook wennen aan tandartsafspraken. Dit maakt het zien van de tandarts een onderdeel van hun routine. Je moet veel liefde en steun bieden aan kinderen als ze gaan, vooral tijdens hun eerste sessie.

Maak de autorit, wachtkamer en rit naar huis leuker

Hoe meer je activiteiten of taken kunt omzetten in spelletjes voor peuters, hoe beter. Ben je op weg naar de afspraak? Speel dan leuke spelletjes in de auto die communicatieve vaardigheden ontwikkelen. In de wachtkamer kun je andere spelletjes spelen. Laat je kind zijn favoriete speeltje meebrengen om te knuffelen of om te laten zien aan de tandarts tijdens de afspraak. Controleer of je tandarts jongeren na hun behandeling een “rapportkaart” of een andere prijs geeft. Je kunt ook zelf een rapport maken of een prijs geven aan je kind na een tandartsbezoek. Dit kan de afspraak leuker maken!

Bespreek hun tanden en de tandarts

Zuigelingen zullen niet zoveel begrijpen van tandartsbezoeken als peuters. Als kinderen ouder worden, kun je ze interesseren voor hun tanden en gebit. Je kunt het belang van tandenpoetsen en een regelmatig bezoek aan de tandarts bespreken. Er zijn verschillende manieren om nieuwsgierigheid en opwinding over hun aanstaande tandartsafspraak te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld samen boeken lezen over tanden of op een leuke manier een afspraak bij de tandarts nabootsen. Je kunt ze ook de tanden van hun knuffeldieren laten poetsen zodat ze er een positieve ervaring mee krijgen. Ze hebben meer kans op een positieve ervaring als ze er enthousiast over zijn.

Houd een positieve houding aan

Kinderen imiteren hun omgeving. Als ze merken dat je bang bent om naar de tandarts te gaan of er negatief over praat, zullen ze dat misschien oppikken. Als je het afschildert als een positieve ervaring, is de kans groter dat je kind het daarmee eens is.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.