Pannen in je keuken

Deze pannen hoor je in je keuken te hebben

In iedere keuken zijn er een aantal pannen die echt niet mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een snelkookpan, een sauteerpan, een wok of een grillpan. Maar welke pannen zijn nu eigenlijk het meest geschikt voor welke maaltijd? In deze blogpost lees je alles over de verschillende pannen die je keuken rijker maken!

Pannen in je keuken

In iedere keuken zijn er een aantal pannen die eigenlijk niet mogen ontbreken. Deze pannen hebben ieder hun eigen unieke functie en zijn onmisbaar bij het koken van verschillende gerechten. Laten we eens kijken naar verschillende soorten pannen die je in je keuken vindt.

Snelkookpannen

De snelkookpan is een pan die gebruikt wordt om gerechten snel te kunnen koken. Dit is ideaal wanneer je weinig tijd hebt of wanneer je gerechten wilt koken die normaal gesproken wat langer duren om te koken.

Sauteerpannen

De sauteerpan is een pan met een extra hoge rand en een deksel. Deze pan is ideaal om in te bakken, stoven, sudderen of roerbakken. Doordat de pan diep is, kun je er gemakkelijk grote hoeveelheden in klaarmaken. De sauteerpan is ook ideaal om sauzen in te maken. Omdat de pan ook een extra handvat heeft, kun je de pan ook makkelijk in en uit de oven halen.

Koekenpannen

De koekenpan is een van de meest gebruikte pannen in de keuken. Deze pan is perfect om in te bakken en te roosteren. Koekenpannen zijn er in verschillende maten en vormen, dus je kunt altijd een pan vinden die perfect is voor het gerecht dat je wilt maken.

Soep- of stamppotpannen

De soep- of stamppotpan is perfect om in te koken en grote hoeveelheden soep in te maken. Soeppannen hebben meestal een deksel waardoor de soep niet kan ontsnappen wanneer je het aan het koken bent. Door de grootte van deze pan, kun je hem ook heel goed gebruiken als stamppotpan.

Woks

Woks zijn perfect om gerechten in te roosteren en te roerbakken. Woks zijn meestal iets kleiner dan andere pannen, waardoor ze ideaal zijn voor het bakken van kleinere gerechten.

Braadpannen

De braadpan is, zoals de naam het al zegt, ideaal om grote stukken vlees in te braden. Braadpannen hebben meestal een dikke bodem, waardoor je de gerechten lekker lang op het vuur kan laten sudderen. Door de deksel kan het vlees niet uitdrogen terwijl het aan het braden is.

Grillpannen

Meestal grillen we het vlees en groenten lekker op de barbecue, maar met een grillpan in de keuken, hoef je hiervoor dus niet altijd buiten te staan. De perfecte pan om gegrilde gerechten mee te maken. Grillpannen hebben vaak rijen van kleine gaatjes waardoor het vet weg kan druipen tijdens het garen van het gerecht.

Wat je nog meer moet weten over de pannen in je keuken

Wanneer je een nieuwe pan aanschaft, is het belangrijk om te weten hoe je die pan het beste kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een anti-aanbaklaag op je pan? Dan is het niet nodig om veel olie of boter te gebruiken. Zonder een anti-aanbaklaag heb je vet zeker nodig om te voorkomen dat je vlees of pannenkoek blijft plakken in je pan.

Het is ook belangrijk om je pannen op de juiste manier te reinigen. Gebruik je de pan voor het bakken van vlees? Zorg er dan voor dat je de pan goed afspoelt met heet water, zodat alle bacteriën gedood worden. Gebruik je de pan voor het koken van groente of aardappelen? Zorg er dan voor dat je de pan spoelt met koud water, zodat de groente of aardappelen niet verkleuren.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.