Handig voor in de kinderkamer_ Elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie: Handig voor in de kinderkamer

Bij het inrichten van een kinderkamer houd je rekening met de veiligheid van alle spullen, het moet er leuk uitzien en graag ook onderhoudsvriendelijk. Met de meubels zit het vaak wel goed, over de keuze van de raamdecoratie wordt niet altijd even lang nagedacht. Toch kan de keuze voor gordijnen behoorlijk wat verschil maken, nu én in de toekomst. Vandaag alle mogelijkheden op een rijtje, want heb je bijvoorbeeld wel eens over elektrische raamdecoratie nagedacht?.

Handig voor in de kinderkamer_ Elektrische raamdecoratie

Welk soort materiaal is het beste voor de kinderkamer?

Met gordijnen van stof, zeker hangende gordijnen met plooien kun je de akoestiek in de kamer verbeteren. Hoe meer oppervlak er in een kamer is, hoe minder weerkaatsing van geluid waarmee de akoestiek prettiger is om te horen. De keerzijde van de munt is dat het materiaal meer vuil aantrekt, en zeker met een kind dat overgevoelig is voor stof kan dat een nadeel zijn. Kies bij voorkeur voor een rustige kleur zonder druk motief. Niet alleen brengt dat rust in de kinderkamer, het kind zal ook niet snel een speels motief ontgroeien.

Door Africa Studio

Jaloezieën en lamellen om de lichtinval te regelen

Gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en plissé gordijnen kun je openen en sluiten, maar alleen met jaloezieën en lamellen kun je in gesloten toestand de raamdecoratie deels openen en sluiten. Dat geeft je meer controle over de lichtinval van het natuurlijke zonlicht.

Lees ook; Keuzestress | Welke raambekleding past bij onze ramen?

Verduisterende gordijnen bieden meer controle

Met verduisterende gordijnen heb je juist meer controle over kunstlicht. Zeker met jonge kinderen die voor zonsondergang moeten slapen zijn verduisterende gordijnen ideaal. Je kunt deze via een timer en elektrische raamdecoratie automatisch laten sluiten, of regel dit via een app binnen een smart home installatie. Als je daar ook nog eens slimme verlichting aan koppelt zoals de Philips Hue lampen heb je volledige controle over het aanwezige licht in de kinderkamer.

Geen getrek aan touwen meer

Met elektrische raamdecoratie zoals de PoweredBlinds van Somfy hoef je ook niet meer aan die vreemde touwtjes te trekken. Rolgordijnen kunnen erg praktisch zijn, maar die losse touwtjes kunnen met name in handen van kinderen een warboel worden. Het kan in sommige gevallen zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Met elektrische raamdecoratie in de kinderkamer heb je daar geen last meer van. Een bijkomend voordeel is de langere levensduur van de gordijnen omdat het mechanisme niet geforceerd zal worden.

Elektrische raamdecoratie met een knop

De meest eenvoudige manier om elektrische gordijnen te openen en te sluiten is met een knop aan de wand. Daar zijn verschillende types voor verkrijgbaar; met of zonder kabel. De draadloze versie heeft een zender in de knop gebouwd en een ontvanger in de gordijnrails, zo hoef je niet overal kabels te trekken en je kunt de knop op iedere gewenste plek monteren. De knop en de gordijnrails zullen wel ieder op zich van stroom voorzien moeten worden.

Elektrische gordijnen op afstand bedienen

Met een afstandsbediening maak je het nog eenvoudiger om de elektrische raamdecoratie te bedienen. Je kunt de afstandsbediening in de kinderkamer bewaren, je kunt ook vanuit je eigen slaapkamer de gordijnen van de kinderen bedienen. Dit soort afstandsbedieningen werken niet via infrarood, je hoeft de afstandsbediening dus niet te richten op de ontvanger. Een dergelijk systeem werkt zelfs door muren heen.

Raamdecoratie als onderdeel van een smart home

Als je toch voor elektrische raamdecoratie in de kinderkamer gaat kun je ook de volgende stap nemen en de gordijnen onderbrengen in een compleet huisautomatiseringssysteem. Zo kun je alle raamdecoratie in huis bedienen met dezelfde app op de smartphone of tablet. Daarnaast kun je ook de koppeling maken met slimme verlichting om zo de kinderkamer met één tik op het scherm in de “avond stand” te zetten met gesloten gordijnen en een nachtlampje. Je kunt dit soort instellingen door het hele huis regelen, het is zelfs mogelijk om de lampen buitenshuis te bedienen via internet.

Uiteraard hebben alleen de ouders toegang tot deze app en het bijbehorende smart home systeem. Wil je weten of de kinderen veilig slapen? Plaats dan ook een IP camera in de kinderkamer om jouw kinderen in de gaten te houden, waar je ook bent. Kortom, met raamdecoratie in de kinderkamer als onderdeel van een smart home installatie kun je alle kanten uit.

Kies ook voor elektrische raamdecoratie in de kinderkamer

Het installeren van een elektrisch railsysteem is heel eenvoudig, dat kun je zelf doen. Het is ook mogelijk om dit uit te besteden als je dat handiger vindt. In ieder geval biedt elektrische raamdecoratie veel voordelen voor zowel de kinderen als voor de ouders. Informeer naar de mogelijkheden, en houd ook rekening met de mogelijkheden dit systeem te koppelen aan een smart home. Zelfs wanneer dat nu nog niet aan de orde is kan dat later nog van toepassing worden.

Zou jij kiezen voor elektrische raamdecoratie in de kinderkamer?

Foto’s: Door Africa Studio / Shutterstock
Geïnspireerd door: https://www.poweredblinds.nl/

Spread the love

3 thoughts on “Elektrische raamdecoratie: Handig voor in de kinderkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.