Zo organiseer je met gemak een kinderfeestje – met een beetje hulp van Van Kaat

Voor sommige moeders is het een uitspatting van hun creativiteit en voor anderen is het één van de ergste evenementen van het jaar; het kinderfeestje! Dit jaar liep alles natuurlijk al helemaal anders dan anders, maar de vreugde was groot bij de kinderen toen de verjaardagsfeestjes weer georganiseeerd mochten worden. Omdat ik een beetje bij de laatste groep hoor, riep ik de hulp in van Van Kaat.

Halfverjaardagen = kinderfeestje

Iedereen die mij al wat langer kent / volgt, weet dat wij de traditie hebben om de kinderfeestjes te geven als de meiden hun halfverjaardag vieren. Dit is eigenlijk uit nood ontstaan, toen mijn tweede dochter 3 weken voordat mijn oudste dochter 4 werd, via een keizersnede werd geboren. Het kinderfeestje moest toen uitgesteld worden. In de jaren die volgden was ik na alle familiefeestjes en traktaties in korte tijd wel op, dus besloot ik het uitstel van een halfjaar er in te houden. De kinderen hadden wat om naar uit te kijken, ik wat meer rust en bovendien ook mooier weer rond de halfverjaardagen. Win-win dus!

Zeemeerminnen / Poolparty

Dit jaar werd het natuurlijk allemaal even anders. Tijdens de Halfverjaardagen zaten we in lockdown, en moesten we het doen met een klein digitaal feestje via Zoom. Maar toen bleek dat kinderen weer samen mochten spelen en we ons dakterras hadden verbouwd, kwam al gauw de wens voor een Zeemeerminnen / Poolparty. De pool was al geregeld en gelukkig vond ik al snel de hulp van VanKaat voor het zeemeerminnengedeelte.

Van Kaat – Voor de leukste kinderfeestjes thuis!

Van Kaat - Jessica

Jessica is een moeder die tot de eerste catagorie behoort. Bij haar begint het een paar maanden voor de verjaardag van haar meiden al te kriebelen en kan ze niet wachten om een leuk kinderfeestje te bedenken. Gelukkig, voor moeders zoals ik, deelt ze haar leuke ideeën graag, want omdat ze zelf een werkende moeder is, weet ze ook dat het organiseren een kinderfeestje best wel veel tijd kost.

Na veel verzoeken en enthousiaste reacties op haar kinderfeestjes, besloot Jessica van haar hobby haar werk te maken. In 2016 nam ze de stap en zei haar baan als juriste op en startte haar eigen bedrijf: Van Kaat!

Compleet Feestpakket

Wanneer je de hulp inschakkelt voor het organiseren van je kinderfeestje, krijg je van an Kaat een compleet uitgewerkt draaiboek thuisgestuurd. Hierin staat van dag tot dag en van minuut tot minuut hoe ji je feestje kan laten verlopen. Daarnaast zit er ook een feestpakket bij. Hierin vind je (bijna) alles wat je voor de dag nodig hebt. Nu hoef je helemaal de deur niet meer uit (behalve voor taart en lekkers dan) en ben je in één klap klaar. Alle spullen die nodig zijn voor de activiteiten op het feestje vind je in het feestpakket! Echt waar een kind kan de was doen! Er zijn verschillende thema’s voor kinderfeestjes, maar wij kozen voor het zeemeerminnenfeestje.

Van Kaat - zeemeerminnenfeestje

Ons feestje

Omdat mijn dochter graag met haar vriendinnen wilde zwemmen op ons dakterras, was de keuze voor het zeemeerminnenfeestje snel gemaakt. Het feestpakket was binnen 3 dagen al binnen. Lekker op tijd dus, zodat ik genoeg tijd had om het draaiboek rustig door te nemen. Het feestpakket bevatte verder alles wat we nodig hadden. Het programma gaat uit van een woensdagmiddag, maar je bent natuurlijk vrij om de onderdelen te gebruiken die je wilt en het aan jouw tijdschema aan te passen. Zo besloot ik de speurtocht achterwege te laten, zodat we ook tijd hadden om te zwemmen.

Uit school nam ik de meiden meteen mee op de fiets naar huis, waar de pannenkoeken en poffertjes al klaar stonden. Na dat iedereen een volle buik had, was het tijd voor de cadeautjes. In het draaiboek staan ook leuke ideeën om dit aan te kleden en zelfs waren er ballonnen, confetti en een punaises meegeleverd. Vul de ballonnen met confetti en een briefje met de naam van één van de gasten. Door het stukprikken van de ballonnen bepaal je de volgorde van de gever. Dolle pret natuurlijk en geen gezeur wie eerst mag.

Van Kaat - zeemeerminnenfeestje

Knutselen

Natuurlijk was de eerste vraag “wanneer gaan we zwemmen”, maar ik had besloten dat we eerst gingen knutselen. Met zout, stoepkrijt en plastic bordjes met ribbels (deze bleken een andere keer van essentieel belang), maakten de meiden hun eigen zandcocktail. Door steeds een laagje met een andere kleur in een bekertje te doen, kregen we superleuke creaties. Ik kan mij herinneren dat ik dat vroeger zelf ook wel eens op een kinderfeestje had gedaan, maar dat je het zo deed wist ik niet meer. Echt een heel leuke activiteit, die we in de zomervakantie ook een paar keer herhaald hebben.

Ik was blij met de hulp van mijn oudste dochter, want terwijl wij met het zout bezig waren, verstopte zij ondertussen mooie schelpen op het dakterras. Het was aan de meiden om deze te vinden en als beloning kregen zijn een snoepschelp (weet je wel, zo eentje die je moet uitlikken). Zo kon ik mooi alles weer opruimen en de volgende opdracht klaarzetten; zelf zeemeerminnenstaarten kleuren. Met de meegeleverde sokken, kon iedereen ze achteraf ook aan en ermee flipperen.

Zwemmen

En toen was dan eindelijk het moment daar! Het zwembad ging open en iedereen kon haar zeemeermin staart aantrekken. Niet die van papier natuurlijk, maar echte voor in het zwembad. Gelukkig hadden we er zelf een aantel en sommige meiden hadden nun eigen staart meegenomen. Zo zaten er dan ineens 8 zeemeerminnetjes in onze jacuzzi. Nooit gedacht dat ze allemaal zouden passen, maar het ging prima! Natuurlijk hadden we ook geluk met het weer, want het was een prima zwemdag!

Kids Diner

Eigenlijk had ik het feestje om 17.00 uur willen laten eindigen, maar omdat ik zo’n leuk idee las in het draaiboek, besloot ik om ook voor het eten te zorgen. Terwijl de meiden zich afdroogden, ging beneden de Airfryer aan. En in plaats van een keurig gedekte tafel, deze keer geen servies en bestek. Op het papieren tafelkleed werd in het midden een lange strook met patat, kipnuggets, mini frikandellen en bitterballen aangelegd. Elk kind kreeg voor zich haar naam geschreven in mayonaise of ketchup. Dit tot grote hilariteit van de meiden. Natuurlijk mocht er met de handen gegegeten worden en was er een ijsje na. Niet alleen maakte dit diepe indruk bij de gasten, na afloop rolde ik het papieren tafelkleed in en klaar was ik!

Onze ervaring met Van Kaat

Ik denk dat dit één van de leukste kinderfeestjes was, die ik heb ‘georganiseerd’. Het was een verademing om met 1 druk op de knop op de website van Van Kaat bijna alles in één keer in huis te hebben, inclusief een plan. Dit scheelde mij enorm veel werk en het feest was meer dan geslaagd dankzij haar leuke ideeën en handige draaiboek. Wij hebben ons niet helemaal aan het programma gehouden, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Ik kan het elke moeder, die niet zo creatief is of tijd heeft, aanraden!

Geven jullie een kinderfeestje zelf thuis of besteed je het liever uit?

Spread the love

One thought on “Zo organiseer je met gemak een kinderfeestje – met een beetje hulp van Van Kaat

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.