graffitifun graffiti kinderfeestje

Het leukste kinderfeestje | Zelf graffiti spuiten

Het is bij ons thuis weer de tijd van kinderverjaardagen en daar hoort natuurlijk ook een kinderfeestje bij. Na een aantal jaren het partijtje thuis gevierd te hebben, besloten we het deze keer weer eens buiten de deur te zoeken. Nu tekent de jarige erg graag en wilde ze wel eens een keertje echt graffiti spuiten. En zo kwamen we terecht bij Graffitifun voor een echt graffitikinderfeestje. Het werd een groot succes, lees maar!

Hoera er is er eentje jarig!

Voor kinderen is het vaak een hoogtepunt van het jaar, maar als organiserende ouder, vind ik het vaak minder een feest. Daarom ben ik altijd op zoek naar de beste manier om het voor iedereen leuk te houden. Toen mijn dochters kleiner waren, vierden we het nog wel thuis, maar dan altijd met een kant-en-klaar feestpakket. Heel handig en neemt veel van de organisatie uit handen. Een andere goede oplossing is om het feestje buiten de deur te vieren. Voor die optie kozen we dit jaar en het werd een workshop graffiti spuiten bij Graffitifun in Utrecht.

We begonnen het feestje eerst gewoon thuis voor taart met limonade en natuurlijk het uitpakken van de cadeautjes. Maar al snel moesten we allemaal de auto in. Wij moesten voor het graffiti kinderfeestje wel een eindje rijden, maar met de muziek hard aan en veel verzoeknummertjes vloog de tijd voorbij.

Workshop Graffiti

Op de graffiti locatie Utrecht werden we verwacht onder de grote brug naast de Ikea. We zijn vaak over deze brug gereden, maar eigenlijk nooit er onderdoor. Hier vind je muren vol mooie Graffiti en Street Art. We werden opgewacht door de organisator van Graffitifun voor de graffitiworkshops. De meiden kregen hun eigen personal artist toegewezen, die alles uitlegde over de herkomst van Graffiti, Street Art, Tags, Doodling en heel belangrijk de Do’s en Don’t. Onder de brug is een aangewezen plek door de gemeente waar graffiti gespoten mag worden, maar op de muur van de parkeergarage mag het niet. En ook niet thuis op de muur, hahaha.

Aan de slag

Na de uitleg was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Voor de zekerheid had ik voor de meiden een overall meegenomen en zag ik ook andere partijtjes in plastic poncho’s. Geen must, want ze hadden allemaal al oude kleding aan, maar je weet het toch maar nooit. Ze kregen allemaal eerst een vel papier waarop ze een schets mochten maken van hun kunstwerk. Ze kozen bijna allemaal voor de eerste letter van hun naam. Vervolgens kregen ze alleemaal een groot bord en wat hulp bij de eerste opzet.

Met verschillende verfbussen gingen ze daarna aan de slag en kleurden ze hun art mooi in. Na een korte pauze, waarin de verf even kon drogen, werden alle kunstwerken voorzien van nog wat zwarte lijnen en witte effecten. Alle werken zagen er meteen uit als echte graffiti! Supertrots mochten ze daarna alle kunstwerken mee naar huis nemen om in hun slaapkamer aan de muur te hangen. Ook mochten ze zelf op een graffitimuur hun eigen tag achterlaten.

Wat vonden zij ervan?

De meiden waren zeer onder de indruk van alle graffiti onder de brug. Ik denk dat ze zelf nooit hadden gedacht dit zelf ook te kunnen maken. Maar met een beetje hulp van onze eigen artist werden er heel mooie werken afgeleverd en glunderden ze van trots. De workshop was prima geregeld, ondanks dat een deel van de brug was afgesloten i.v.m. tijdelijk onderhoud. Ook waren er meerdere groepen tegelijkertijd bezig, maar niemand zat elkaar in de weg. De workshop was ook buiten, maar ook dat was geen enkel probleem voor de dames. Ze hebben zich zeer goed vermaakt en waren beretrots toen ze hun kunstwerken weer aan de ouders lieten zien.

.

Praktische informatie Graffiti kinderfeestje

De graffiti locatie Utrecht (Rooseveltlaan, naast de Ikea, waar je kunt parkeren) en Amsterdam (Flevoparkweg, nabij Zeeburg/IJburg) zijn de aanraders, omdat deze locaties vrij groot zijn en veel graffitimuren hebben. Daarom worden zij ook wel de Graffitifun Hall of Fame! genoemd. Andere locaties voor de kinderfeestjes zijn Nieuwegein, Haarlem, Nieuw Vennep, Rotterdam, Gent en Antwerpen.

De workshop duurt ongeveer 1:45-2 uur, een beetje afhankelijk van de grootte van de groep. Alle kinderen krijgen een eigen paneel van 60x60cm voor hun eigen kunstwerk, dat ze daarna mee naar huis kunnen nemen, met een eigen diploma. Wel namen we zelf iets te eten en drinken mee voor tijdens de pauze en had ik extra bescherming mee voor de kleding. Omdat de workshop buiten is (wel zo fijn voor de verfluchten) is het wel verstandig de kinderen te laten kleden op het weer, in oude kleding.

Bij Graffitifun kun je naast leuke feestjes, ook terecht voor een echte graffiti kinderkamer of slaapkamer. 

Spread the love

2 thoughts on “Het leukste kinderfeestje | Zelf graffiti spuiten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.