Kidsproof vloeren (die er goed uitzien)

Kidsproof vloeren (die er goed uitzien)

Zijn er vloeren die bestand zijn tegen alles wat je kinderen kunnen uithalen? Nou, die zijn er zeker. PVC-vloeren zijn namelijk uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. Deze vloeren zijn sterk, slijtvast, waterbestendig en ze isoleren goed. Bovendien zijn er tegenwoordig allerlei soorten en kleuren PVC- vloeren verkrijgbaar, zodat je zeker weten een vloer vindt die bij je inrichting past. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een PVC-vloer in huis.

Voordelen van een PVC-vloeren

Een PVC-vloer bestaat uit verschillende lagen. Deze verschillende lagen zorgen voor de gebruiksvriendelijkheid van deze vloeren, zeker als je kinderen in huis hebt rondlopen. Aan de hand van deze lagen zal ik je alles vertellen over de voordelen van de PVC-vloeren.

Oersterk en slijtvast

De bovenste laag van een PVC-vloer is een UV-coating/slijtlaag. Deze laag maakt de vloer ontzettend sterk en slijtvast. Dit komt door de toevoeging van kunststofvezels aan het materiaal. Hierdoor is de vloer bestand tegen deze dagelijkse beschadigingen. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over krassen, deukjes of vlekken op je vloer. Deze toplaag maakt de pvc-vloeren ook 100% waterbestendig. Zo hoef jij je geen zorgen te maken bij lekkages of vochtproblemen en kunnen deze vloeren ook gelegd worden in je keuken of badkamer.

Makkelijk in onderhoud

Omdat een ongelukje in een klein hoekje zit, wil je ook graag een een vloer die makkelijk te onderhouden is. Een simpele dweilbeurt is vaak al voldoende om de PVC-vloer schoon te houden. Ook goed om te weten is dat een unieke eigenschap voor de toplaag is dat ze stiftbestendig is. Markeringen van een stift poets je eenvoudig weg.

Past in elk interieur

Onder de toplaag vind je de decorlaag. Deze laag zorgt voor de look van de vloer en maakt het mogelijk dat de PVC-vloeren tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een effen gekleurde vloer of een vloer met een print. Denk bijvoorbeeld aan een PVC-vloer met een houtlook in visgraat of een betonlook PVC vloer. Dit geeft je huis een heel andere uitstraling en er zal altijd wel een vloer zijn die bij jouw interieur en smaak past.

PVC-vloeren gaan lang mee

In sommige gevallen kan een PVC-vloer wel 25 jaar meegaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de vloer, maar komt ook door de kern van kalksteen. Dit maakt de vloer extra sterk en duurzaam.

Lekker warm aan je voeten

Een PVC-vloer voelt ook altijd lekker warm aan. Dit is ideaal in huizen waar er geen goede vloerisolatie is. PVC-vloeren isoleren namelijk beter dan bijvoorbeeld houten vloeren of tegels. Dit komt doordat PVC een dichte laag is en er dus weinig tocht doorheen kan. Maar ook is de kern van kalksteen een goede warmtetransmissie, waardoor deze vloer ook gelegd kan worden bij vloerverwarming.

Makkelijk te leggen

De onderste laag is een speciale ondervloer is er voor zorgt dat de vloer makkelijk te leggen is, ook over oude of oneffen vloeren. Een PVC-vloer kun je prima zelf leggen, door het makkelijke kliksysteem, maar je kunt ook kiezen voor een professional. Wanneer je kiest voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van PVC-vloeren, weet je zeker dat je vloer goed gelegd wordt.

PVC-vloeren zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een mooie, praktische vloer.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.