The Legend of Zelda Links Awakening

Zelda is terug met Link’s Awakening voor de Nintendo Switch

We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is The Legend of Zelda toegevoegd aan de Nintendo Switch-collectie. Maar liefst 26 jaar na de originele release op de Game Boy maakt The Legend of Zelda: Link’s Awakening een comeback. Een nostalgisch spel voor ouders en een leuke kennismaking voor alle nieuwe Zelda-fans. Wij zijn met z’n allen (weer) helemaal verliefd geworden op de stoere Link en fan van dit spel.

The Legend of Zelda Links Awakening

Nadat we de Nintendo Switch hebben gekocht voor de meiden, zijn zij ook eigenlijk degenen die hierop de spelletjes spelen. Terwijl wijzelf vroeger ons weekenden konden opsluiten om te gamen op onze Gameboy Colour en later Nintendo DS. Eén van onze lievelingsspelletjes was dan ook natuurlijk Zelda. Het was dan ook een teleurstelling dat dit spel nog niet beschikbaar was voor de Switch, toen we hem kochten. Maar gelukkig kwam op 20 september dan eindelijk het goede nieuws; Link is terug met The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Het verhaal van Link’s Awakening

Door een woeste storm op zee strandt Link op het mysterieuze eiland Koholint. Om weer koers richting huis te zetten moet Link zich een weg zien te banen door uitdagende dungeons en vechten tegen huiveringwekkende monsters. Op het eiland ontmoet Link allerlei kleurrijke personages waarmee hij bevriend raakt en hem helpen de magische instrumenten te vinden om de slapende Windvis wakker te maken.

Om de Windvis wakker te maken, moet Link natuurlijk eerst de nodige monsters verslaan. Deze bevinden zich in de kerkers, verspreid over het eiland. Maar voordat je bij deze monsters komt, moet je eerst door een doolhof van verschillende kamers, waarbij je breinbrekende puzzels moet oplossen, gevaarlijke valstrikken moet ontwijken en de andere huiveringwekkende monsters moet verslaan die er ronddolen.

Onderweg verzamelt Link zijn nieuwe uitrusting en voorwerpen die hem helpen meer van het eiland te ontdekken en de mysteries uit te pluizen. Sommige voorwerpen kun je zelfs ruilen met de lokale bevolking. Vergeet dus niet af en toe een praatje met ze te maken. Ook zijn er minigames te spelen, zoals vissen, een vlottentocht en het grijphaakspel waar bij van alles te vinden/winnen valt.

Tijdens dit Zelda avontuur krijgt Link voorwerpen die ‘kamerstenen’ worden genoemd. Daarmee kun je je eigen kamerkerkers samenstellen! Combineer er lustig op los: plaats een ingang, puzzeltje hier, sleutels daar, een eindbaasgevecht en alles wat daar nog tussen past. Zodra je kamerkerker klaar is, kun je proberen je eigen creatie uit te spelen om de beloningen binnen te harken! Deze kunnen ook vrij gespeeld worden door ondersteunende amiibo (worden apart verkocht) uit de The Legend of Zelda-serie te scannen.

Goed om te weten is dat Zelda Link’s Awakening ook geschikt voor de nieuwe Nintendo Switch Lite.

Wat vinden wij van Zelda Link’s Awakening ?

Met veel plezier hebben wij het spel Zelda Link’s Awakening gezamelijk als familie gespeeld. In tegenstelling tot andere games op de Nintendo Switch is het bij dit spel niet mogelijk om samen te spelen, met ieder een eigen JoyCon. Maar dat betekent niet dat je niet samen kunt spelen. Zeker voor onze kinderen was het even wennen aan het spelen van de adventure game. Maar al snel was een groot deel van het eiland ontdekt en werden de hits gevonden. Met z’n allen op de bank losten we de raadsels op en versloegen we de eerste grote monsters. Wat nog niet altijd even makkelijk was.

Voor de echte Zelda-fans is het wellicht niet een heel moeilijk spel, maar voor onze nieuwe fans is het een grote uitdaging en wordt Zelda Link’s Awakening met veel plezier gespeeld. Een mooie toevoeging aan onze spellencollectie voor de Nintendo Switch.

Spread the love

One thought on “Zelda is terug met Link’s Awakening voor de Nintendo Switch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.