Smart Farmer

Smart Farmer gekozen tot speelgoed van het jaar

Vorige maand werden de winnaars bekend van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019. Geen makkelijke keuze, maar het spel Smart Farmer van Smart Games is zeker wel een terechte winnaar in de categaorie 4-5 jaar. Al kan ik je verzekeren dat ook oudere kinderen & volwassen deze puzzels zeker een uitdaging kunnen vinden. Wij spelen het daarom thuis ook graag samen. Iets voor jullie gezin? Doe dan mee, want ik mag ook een spel weggeven.

Smart Farmer is eigenlijk meer een puzzel dan een spel. Het is de bedoeling om de dieren op de boerderij uit elkaar te houden. De dieren maken er namelijk een beestenboel van en moeten van elkaar gescheiden worden. Helaas heeft de boer maar 3 eenvoudige hekken om dit te doen. Lukt het jou om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, de koeien, de schapen en de varkens allemaal hun eigen plek krijgen? En om het nog moeilijker te maken moet je er dan ook voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft!

Speelgoed van het jaar

Dat Smart Farmer genomineerd is voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing was geen verrassing. Het is namelijk een mooi vormgegeven spel. En net als bij de andere spelletjes van SmartGame leren kinderen logisch denken en test het hun probleemoplossend vermogen. Er zijn in totaal 60 verschillende uitdagingen, met verschillende niveaus van makkelijk naar moeilijk.

In het boekje zie je op de plaatjes de plek waarop de verschillende dieren staan. Zo kunnen ook kinderen die nog niet kunnen lezen, prima zelf dit spel spelen.

Smart Farmer

Het plaatsen van de hekken in de weide op de juiste plek, vraagt om ruimtelijk inzicht, verbeelding (mentaal visualiseren van mogelijke oplossingen), planning en out-of-the-box denken (mentale flexibiliteit). De uitdagingen worden steeds groter, zodat kinderen makkelijk kunnen starten en in hun vaardigheid kunnen groeien. Daarmee wordt de motivatie en aandacht behouden. Komen jullie er toch een keer niet uit, dan zijn de oplossingen in het boekje terug te vinden.

In principe wordt het spel alleen gespeeld, maar wij spelen het vaak samen en lossen samen de puzzels op of doen een uitdaging om de beurt. Maar zeker is het ook een goed spel voor achterin de auto of om mee op reis te nemen. De schattige boederijdieren zijn van thermoplastisch rubber gemaakt, waardoor ze zacht aanvoelen en ook goed op de juiste plek blijven staan. Ideaal ook om mee te nemen naar ‘saaie’ visites of etentjes met de feestdagen. De prijzen van de SmartGames maken het ook een leuk cadeautje onder de kerstboom.

Wat vinden wij ervan?

We hebben ondertussen al wat meer SmartGames in huis en we spelen ze dan ook graag samen, onderweg of alleen. Smart Farmer zag ik al tijdens de speelgoedbeurs in Neurenberg. Daar had ik al een keer mijn hersens gekraakt over één van de uitdagingen. Heel eerlijk vond ik het nog niet zo makkelijk. Dat het spel genomineerd was in de categorie 4-5 jaar verbaasde mij dan ook wel. Mijn dochters zijn 7 en 11 jaar, maar vinden de uitdagingen dan ook zeer leuk om aan te gaan.

Lees ook: SmartGames Colour Catch

Winactie Smart Farmer is gesloten

Is dit spel ook wat voor jullie? Doe dan snel mee en wie weet vind jij dit pakketje met kerst dan wel onder de boom. De winnaar is

Smart Farmer
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Dit zijn de nog lopende winactie op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Andere leuke spelletjes van SmartGames die wij gereviewd hebben zijn:

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

114 thoughts on “Smart Farmer gekozen tot speelgoed van het jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.