Met de Nintendo Ring Fit fit het nieuwe jaar in!

Review | Met de Nintendo Ring Fit Adventure fit het nieuwe jaar in!

December is een maand vol gezelligheid; feestje hier, etentje daar. De sportschool moet dan ook maar even wachten op de goede voornemens in het nieuwe jaar. Met de Ring Fit Adventure is dat geen excuus meer. Met een speciale ring kun met je Nintendo Switch je eigen workout doen, gewoon in je woonkamer, wanneer het jou uitkomt.

Met de Nintendo Ring Fit Adventure het nieuwe jaar in!

Het kan niet anders dan dat er een nieuw tijdperk is aangebroken in de wereld van fysieke oefeningen! Door de Ring Fit Adventure, die daadwerkelijk tegengas geeft, word je gedreven op adequate wijze van start te gaan met je dagelijkse lichaamsbeweging.

De Ring Fit Adventure

Alvorens je begint met de Ring Fit Adventure je gevraagd naar je leeftijd, gewicht en wordt je hartslag gemeten. Hierdoor garandeert Ring Fit dat jouw oefeningen uitdagend zijn, maar niet dusdanig dat je over je eigen grenzen heengaat.

Aan de ring bevestig je één van de Joy-Cons en de andere zit in een hoesje om je linkerbeen, zo worden bijvoorbeeld jouw jog-bewegingen gemonitord. De Ring houdt je vervolgens vast in je handen. Tijdens de oefeningen zie je waar jij je vet verbrandt; op deze momenten is jouw avatar grafisch “on fire” wat zeer motiverend werkt! Naast natuurlijk alle compliménten die je, in welke taal dan ook, toegeroepen krijgt. 

Ring Fit Adventure Nintendo Switch

Beweging voor jong en oud

De Ring Fit Adventure is werkelijk voor elke doelgroep geschikt ongeacht op welke locactie jij je bevindt. Zo heb ik zelf leren “ringfitten” tijdens een weekendje met de schoonfamilie die op hun beurt onder de indruk waren van de prikkelende manier van trainen! De kleine kinderen legden meer accent op de demonen en andersoortige vijanden die je middels oefeningen kon verslaan terwijl de volwassenenen met de meer serieuze en erkende oefeningen aan de slag gingen om de nodige decemberkilootjes te trotseren!

Naast het avontuur is er ook een spelstand die Snel trainen wordt genoemd. Deze stand in Ring Fit Adventure biedt de mogelijkheid om kortere sessies te spelen. Hiermee kan iedereen een snelle work-out doen. Speel bijvoorbeeld om de beurt een minigame en probeer een hogere score neer te zetten dan je vrienden en familie.

Ring Fit Adventure Nintendo Switch

Ring Fit Adventure is zeer vriendelijke in gebruik door de prettige becommentariëring die je door de training en game heen leiden. De ring is gemaakt van zeer sterk materiaal en geeft de nodige tegendruk voor ultieme presetaties! Uiteraard weer op het de persoon afgestemd. Door de Ring-fit word je gedreven op zeer toegankelijke wijze met je cardio-oefeningen aan de slag te gaan zonder hiervoor naar de sportschool te hoeven. Mijn absolute koop van het jaar.

Ring Fit Adventure Nintendo Switch

Let op: de Ring Fit Advernture is niet geschikt voor de Nintendo Switch Lite.

Deze review is geschreven door mijn enthousiaste zwager Edwin

Spread the love

5 thoughts on “Review | Met de Nintendo Ring Fit Adventure fit het nieuwe jaar in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.