Osmo play creative start kit

Osmo Play Creative starter set voor alle jonge kunstenaars

Heb jij ook een kleine kunstenaar in huis? Eentje die de hele dag het liefste tekent en kleurt? Dan heb ik een superleuke cadeautip voor deze feestdagen, namelijk het Osmo Play Creative starterset. Met dit spel wordt je uitgedaagd de mooiste tekeningen te maken, die vervolgens een rol krijgen in het avontuur. Hier in huis was het één van de leukste cadeautjes uit de zak van Sinterklaas. En wie weet ligt hij straks bij jou onder kerstboom, want ik mag er eentje verloten.

Osmo Play

Met Osmo Play wordt leren leuk! De spelletjes van Osmo werken met een bekroond spelsysteem waarbij je met fysieke spelstukken en acties tot leven op je iPad en/of Fire Tablet. De Osmo spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, zij helpen ook bij het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden, variërend per type spel, zoals: Creativiteit, Probleemoplossend vermogen, Vertrouwen winnen, Sociale/emotionele vaardigheden, STEM/STEAM (Science, Technology, Engineering Maths & Art) en meer educatieve mogelijkheden. De spellen zijn gemaakt voor kinderen tussen 3 – 11+ jaar, inclusief beginnersniveau tot expert. Ouders kunnen de voortgang van de spellen inzien, middels het aanmaken van een profiel voor het kind op de Parents App.

Osmo is geschikt i.c.m. de volgende iPads: alle iPads behalve generatie 1, iPad Pro 11 en de iPad Pro 12,9. iOS 9 is de minimale vereiste iOS versie.

De Creative Start Kit

Wij leerden Osmo kennen via het Coding Starter set. Een set waarbij je met activiteitspuzzelstukjes het poppetje Awbie allerlei opdrachten geeft en hem zo door het spel heen helpt. Het lijkt simpel, maar je moet goed nadenken over welke stappen hij moet nemen. Door middel van de reflector op de camera, kan de app op de iPad precies zien welke opdracht je Awbie geeft.

Natuurlijk hadden we al eens gekeken welke sets er nog meer verkrijgbaar zijn van Osmo. De Creative Kit viel daarbij meteen op, want als er iets is wat mijn dochter graag doet is het wel tekenen. Op haar verlanglijstje staan dan ook altijd nieuwe kleurpotloden en stiften bovenaan. Maar ook op de iPad is ze graag aan het tekenen met de Procreate-app. Tijdens het Cinekid Festival dit jaar stonden er in het Media Lab een aantal Osmo Play-games om uit te proberen en toen wist ze meteen wat ze aan de Sint wilde vragen.

Wat zit er in de doos

Osmo Play Creative Start Kit

In de Creative Start Kit vind je een Creative Board om op te tekenen, Osmo iPad Base met reflector case, 4 uitwisbare stiften en een pluizige etui. Voor dit spel zijn er 3 spelletjes apps te downloaden: Monster, Newton & Masterpiece.

Bij het spel Monster krjig je verschillende tekenopdrachten. Deze teken je op het Creative Board en komen dan tot leven op de iPad, in het avontuur van Monster. In Masterpiece leer je creatieve teken vaardigheden en tot slot leer je de beginselen van natuurkunde in de app Newton.

Wat vinden wij van Osmo play Creative Start Kit

We waren natuurlijk al een beetje bekent met Osmo Play, maar deze kit is zeker een groot succes. Alles wat je nodig hebt zit in de doos en met de apps erbij is het plug en play. Ik hoefde nergens bij te helpen en in no time zat ze lekker te tekenen. De opdrachten zijn niet al te moeilijk, maar je kunt je eigen creaviteit er in kwijt. Het is dan ook zeer belonend om daarna je eigen kunstwerk over het scherm te zien bewegen. Je kan kiezen tussen verschillende avonturen, zoals in de jungle, in de ruimte of je ontwerpt een slaapkamer voor Monster.

Monster praat wel in het Engels, maar in het tekstwolkje staat de opdracht wel in het Nederlands. Maar voor alle kinderen die geen Engels begrijpen of kunnen lezen, staan er ook plaatjes bij van wat je moet tekenen. De etui is trouwens niet alleen handig om de stiften in op te bergen, maar is ook meteen de poestdoek voor je tekenbord.

Newton is nog wel een uitdaging, maar zeker leuk om samen te doen. Ook voor mijn puberdochter, die op de middelbare school zit is het een leuke manier om met natuurkunde bezig te zijn. Al vindt zij de andere tekenspelletjes ook erg leuk om te doen. Ze tekenen dan omstebeurt de tekenopdracht en maken zo samen een nieuw avontuur.

En als je uitgetekend bent (maar wie is dat ooit) kun je ook nog de Disney-uitbreidingsset kopen. Zo is er eentje van Mickey Mouse, Disney Princessen, Incredibles en Frozen 2.

Winactie OSMO Play is gesloten

Met dank aan ABCommunication mag ik Osmo Play Creative Start Kit verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Andere winacties bij Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

88 thoughts on “Osmo Play Creative starter set voor alle jonge kunstenaars

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.