Plaswekker | Wat te doen als je kind moeite heeft met zindelijkheid?

Tot een bepaalde leeftijd kan een kind last hebben van bedplassen, dit is erg normaal. Op een gegeven moment is het natuurlijk wel de bedoeling dat jouw kind helemaal zindelijk wordt. Bij veel kinderen gaat dit vanzelf, maar dit is niet altijd het geval. In dat geval is het belangrijk dat je naar een gepaste oplossing gaat zoeken. Hieronder kun je een aantal tips vinden die wellicht kunnen helpen tegen het bedplassen.

Plaswekker proberen

Wellicht heb je er al eerder van gehoord, maar tegenwoordig bestaat er een plaswekker. Het blijkt dat een plaswekker goed werkt als jouw kind moeite heeft met zindelijk worden. Een plaswekker bestaat uit een aantal onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat jouw kind stopt met plassen in bed. Er wordt gesproken van een plaswekkertraining als je aan de slag gaat met een plaswekker.

De plaswekker bestaat zoals eerder gezegd uit een aantal onderdelen. Het eerste onderdeel is de ontvanger. Het tweede deel is de zender. De ontvanger en zender vormen samen de plaswekker. Ben je benieuwd naar de werking van een plaswekker? Lees dan verder.

Werking van plaswekker

Op het moment dat je de plaswekker aanschaft, is het belangrijk dat je ook plasbroekjes aanschaft. De ontvanger kun je zien als een soort alarm en een plasbroekje is de zender. Als je kind urineverlies heeft, dan wordt er een melding naar de plaswekker gestuurd. Hierdoor gaat er een alarm af waardoor jouw kind wakker hoort te worden. Op het moment dat jouw kind wakker wordt, is het de bedoeling dat jouw kind op het toilet gaat plassen.

Het werkt dus eigenlijk best simpel. Het is verstandig om altijd meerdere plasbroekjes aan te schaffen. Dit heeft te maken met de hygiëne. Als er urine op het plasbroekje komt, wil je natuurlijk niet dat jouw kind verder gaat slapen in hetzelfde plasbroekje. Probeer het dus duidelijk te maken dat jouw kind dan een nieuw plasbroekje aan doet.

Medicijnen proberen

Als een plaswekker niet zo goed werkt, kun je wellicht naar de arts stappen voor medicijnen. Er zijn twee soorten medicijnen die misschien een oplossing kunnen bieden. Het eerste medicijn zorgt ervoor dat de blaas groter wordt. Dit betekent dat jouw kind minder vaak naar het toilet moet om te plassen.

De andere soort zorgt er niet per se voor dat jouw kind zindelijk wordt. Het is meer een ondersteuning. Er is namelijk een medicijn dat ervoor zorgt dat er minder urine wordt aangemaakt. Zorg er wel voor dat jouw kind niet te veel drinkt voor het slapen gaan. Je kan dit medicijn beter gebruiken als jouw kind bijvoorbeeld gaat logeren om ongelukjes te voorkomen.

Lees ook: Ik beken… | Bijna 4 jaar en nog niet zindelijk

Uitgelichte afbeelding; freepik.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.