L.O.L. Surprise! Monopoly

Review | L.O.L. Surprise! Monopoly editie

Als je de verlanglijstjes van mijn dochters van de afgelopen jaren leest, vind je een paar overeenkomsten. Namelijk L.O.L. Surprise! en Monopoly. Van beiden komen er jaarlijks nieuwe edities uit rond de feestdagen. Dit jaar is er voor beiden wel een heel bijzondere versie op de markt gekomen; de L.O.L. Surprise! Monopoly versie!

L.O.L. Surprise! Monopoly

Tijdens de kindermiddag bij Hasbro een paar weken terug, zagen we voor het eerst de nieuwste Monopoly versie. Je kunt je misschien al wel voorstellen hoe enthousiast mijn meiden daar van werden. Zeker ook omdat het spel helemaal in de stijl is van hun favoriete verzamelpoppetjes. Als je het spel voor het eerst opent zie je meteen de vakjes met vraagtekens. Deze moet je eerst unboxen voordat je het spel kan spelen. Alle benodigdheden voor het spel vind je achter deze vakjes.

In plaats van straten en stations koop je in deze editie natuurlijk L.O.L. Surprise! poppetjes. De Verrassing! (Surprise!) kaarten vervangen de alom bekende Kanskaarten en Sterren en Emoji’s zijn de huizen en hotels. De pionnen zijn echte accessoires van de L.O.L. Surprise!-poppen.

In dit Monopoly-spel, de L.O.L. Surprise! Edition koop, verkoop en ruil je de poppetjes van andere spelers die op het bord staan afgebeeld, met het doel om de zeldzame poppen te verzamelen.

Inhoud van het spel

  • Speelbord
  • 6 Pionnen (L.O.L. Surprise-accessoires, zoals brillen en diadeems)
  • 16 L.O.L. Surprise!-poppenkaarten
  • 4 Dierenkaarten
  • 18 L.O.L. Surprise!-kaarten
  • 49 Poppenmuntjes (37 sterren en 12 emoji’s)
  • Monopolygeld
  • Speluitleg

Wat vonden wij van L.O.L. Surprise! Monopoly?

Behalve het aanpassen van de straatnamen in L.O.L. Surprise!-poppetjes en de huizen en hotels in fiches, is de basis van het spel precies hetzelfde. Koop zoveel mogelijk L.O.L. Surprise!-poppetjes en zorg dat je geld ontvangt van je medespelers, als je op jouw vakje komen. Oh ja en probeer uit de gevangenis te blijven. De toevoeging van het unboxen van de L.O.L. Surprise! Monopoly, de eerste keer, is natuurlijk een leuke bonus. Mijn meiden hadden dat al zo snel gedaan, dat ik niet eens op tijd was om er een foto van te maken.

Omdat ze de spelregels wel kennen, speelde ze het L.O.L. Surprise! Monopoly zonder problemen. Natuurlijk heb ik ook een potje meegedaan. Online had ik gelezen dat een spelletje ca. 30 minuten duurt, maar we hebben er zeker langer over gedaan. Ook heb ik er zelf een einde aangemaakt en niet omdat het spel echt klaar was. Je kunt dus net zolang doorspelen als je wilt. Het spel is leuk vanaf een jaar of 8, maar mijn jongste van 7 speelde prima mee. Alleen heeft ze nog wat hulp nodig met afrekenen met de bank. De pionnen zijn echte accessoires van de L.O.L. Surprise-poppetjes, waardoor ze bij ons ook al snel uit de speldoos verdwenen om lekker mee te spelen 😉 Hoe dan ook met dit spel komen wij spelend de winter wel door.

Lees ook: De 5 leukste spelletjes voor de donkere dagen

Spread the love

2 thoughts on “Review | L.O.L. Surprise! Monopoly editie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.