Premiere 4DX Jumaji Welkom to the jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle – Welkom to 4DX

Terwijl er buiten overal nog hoopjes sneeuw liggen en de ijsregen met bakken uit de hemel kwam, was Pathé de Munt in Amsterdam gisteren omgetoverd tot een grote jungle. Op de groene loper werden we verwelkomd op de premiere van de nieuwe film Jumanji: Welcome to the Jungle. Niet zomaar een nieuwe film, want dit is de eerste film die in Pathé de Munt te zien zal zijn in de nieuwe 4DX filmzaal.

Premiere 4DX Jumaji Welkom to the jungle

4DX

Nu we allemaal ondertussen wel gewend zijn aan de 3D film, is het filmkijken vanaf vandaag verhoogd naar een nieuw niveau, namelijk 4DX. Het is niet helemaal nieuw, want ook ik heb wel eerder 4D film gezien in parken zoals Disney- en LEGO land, maar dat waren vaak korte films. Nu kun je 2 uur lang helemaal meegezogen worden in de film met nog meer speciaal effecten. De speciale 4DX-zalen hebben 20 (!!!) effecten, waaronder bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren, die synchroon lopen met de actie van de film. Pathé opent deze maande de eerste twee 4DX-zalen in Nederland, in Pathé de Kuip in Rotterdam en Pathé de Munt in Amsterdam.

De eerste 2 films die te zien zullen zijn in 4DX Jumanji: Welcome to the Jungle en Star Wars: The Last Jedi. Kaartjes voor 4DX films kosten €15,50 (voor Star Wars een toeslag van €17,25)

Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures

Jumanji: Welcome to the Jungle

In het gloednieuwe avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen omgekeerd wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnengesleurd worden. Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen, gespeeld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten…

Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia PicturesJumanji Welcome to the Jungle © Columbia PicturesJumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia PicturesJumanji Welcome to the Jungle © Columbia PicturesJumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures

Jumanji Welcome to the Jungle © Columbia Pictures

Filminfo

Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Nick Jonas, Karen Gillan
Regisseur: Jake Kasdan
Genre: familiefilm, actie, avontuur, komedie
Lengte: 119 min.
Kijkwijzer: Jonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Geweld
Taal:Engels, met Nederlandse ondertiteling
Te zien in:3D, IMAX, Dolby Vision, 4DX
Website: http://www.jumanjifilm.nl

De film draait vanaf 21 december in de bioscopen, maar bij een aantal Pathé bioscopen nu al in voorpremiere

De 4DX Ervaring

In de bioscoopzaal vallen meteen de stoelen op. Deze zien eruit als relaxte reclainers met een voetenbankje. In de armleuning vind je een knopje met Water On / Water Off, dat beloofd meteen al wat. Om te wennen aan je stoel en alle effecten starten we eerst met een introductiefilmpje waarin je meteen alle kanten wordt op geschud. Dit zorgt voor grote hilariteit in de zaal en af een toe een gil. Ik moest wel even aan het beeld wennen, want soms gaat het erg snel als je achterop een motor opeens zit.

De film Jumaji is een prima film voor een eerste 4DX ervaring. De film zelf is komische met een paar goede schrik momenten en spannende achtervolgingen. De 4DX effecten geven de film zeker een extra dimensie. Zo zit je het ene moment in een soort Droomvlucht boven de jungle en wordt je het andere moment door elkaar geschud in een soort droogtrommel als ze in een helikopter zitten.

Naast dat je stoel beweegt, waardoor je als het waren door de film heen wordt vervoert. Je voelt de wind van voor en van achteren als de kogels om je oren vliegen. Ook krijg je een stomp in je rug tijdens een vechtscene en word je natgespat als er een nijlpaard uit het water komt. Ook flits de zaal bij onweer en zie je rookpluimpje voor het scherm. Het is echt een hele bijzondere ervaring.

Ik was bang dat na 2 uur wel genoeg zou zijn, maar ik vond het helemaal niet vervelend worden. Alleen de van de geur sensatie heb ik weinig meegekregen. De jongen naast mij had een grote schaal met nacho’s. Het enige wat ik de hele film rook was de guacamole, cheesedip en chilisaus. Juist door de windervaring prikte die geur alleen nog maar in mijn neus en rook ik de hele film overal Num Noms

De extra kosten van de 4DX kaartjes vallen mij alles mee. Ik zou je zeker aanraden om tenminste een keer een film in 4DX te gaan zien voor deze unieke ervaring!

Spread the love

16 thoughts on “Jumanji: Welcome to the Jungle – Welkom to 4DX

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.