Fabeltjeskrant Plus Supermarkt Spaaractie

50 jaar Fabeltjeskrant vieren we bij de Plus

Aankomende week mag ik alweer 41 kaarsjes uitblazen. Een verjaardag is altijd een goed moment om een beetje terug te kijken. Eén van de persberichten die ik deze week ontving, bracht mij heel ver terug naar mijn jeugd. De Fabeltjeskrant is namelijk 50 jaar en viert dat met een leuke actie bij de Plus, waar je nu kunt sparen voor een echte poppenkast en alle handpoppen uit Het Grote Dierenbos.

50 jaar Fabeltjeskrant vieren we bij de Plus Supermarkt

50 jaar Fabeltjeskrant

Al 10 jaar voordat ik geboren werd was de Fabeltjeskrant te zien op de televisie. In die tijd had je nog maar een twee televisiekanalen. Elke avond rond bedtijd was daarop Meneer de Uil te zien. Hij las dan voor uit de Fabeltjeskrant en vertelde zo de kijkbuiskinderen wat er die dag allemaal gebeurd was in Het Grote Dierenbos. Omdat de nieuwsfeitjes uit het bos ook vaak toespelingen hadden op de maatschappij, politiek en de actualiteit, was het programma ook zeer populair bij de volwassenen. In 2005 werd het programma zelfs uitgeroepen tot Vaderlands’ beste kinderserie ooit. De 1640 afleveringen sloten allemaal af met de beroemde tekst “Dag, lieve kijkbuiskinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe” en een knipoog van Meneer de Uil.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van de Fabeltjeskrant, was afgelopen december De Fabeltjeskrant, in een nieuw jasje, terug op tv en in de bioscopen. Maar ook alle 263 PLUS-supermarkten vieren deze verjaardag mee.

Sparen bij de Plus Supermarkt.

Vanaf 24 februari ontvang je bij elke €10 aan boodschappen een speciale Fabeltjeskrantspaarzegel. Wanneer je 18 zegels heb gespaard, is je spaarkaart vol en ontvang je een gratis handpop van een Fabeltjeskrantfiguur naar keuze. Je kan kiezen uit Meneer de Uil, Lowieke de Vos, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Willem Bever. Ook zullen er wekelijks verschillende actieproducten zijn, waarbij je nog eens 1, 2 of 3 extra spaarzegels krijgt. De spaaractie loopt door t/m 20 april.

Ook kun je voor €2,99 extra een tafelformaat poppenkast kopen, om thuis je eigen fabeltje in een echt poppentheater te kunnen opvoeren. Maar er zijn ook verschillende wisselende actieproducten beschikbaar zijn zoals een viertal voorleesboekjes. In het hele land zullen de winkels tijdens de spaaractieperiode ook diverse feestelijke activiteiten in Fabeltjeskrantsfeer organiseren. Denk daarbij aan een Meet & Greet met Meneer de Uil, knutselochtenden, poppenkastvoorstellingen, kleurwedstrijden en schminksessies. Kijk voor meer informatie over de spaarcampagne op de speciale Plus Fabeltjeskrant website.

Plus Supermarkt Fabeltjeskrant Spaaractie

Plus-supermarkten dagen de meest creatieve kinderen ook uit. Door het inzenden van hun eigen gefilmde theaterstukken vanaf 1 maart op de Plus Actiesite, maken zij kans op een iPad Mini. Een kritische jury onder leiding van Meneer de Uil zal uit alle inzendingen maar liefst drie winnaars kiezen.

Plus Supermarkt Fabeltjeskrant Spaaractie

Heel handig is ook , dat je met de Plus App ook digitaal kunt sparen voor de exclusieve handpoppen. Nooit meer zegeltjes kwijt en zo heb je de spaarkaart ook altijd bij de hand en spaar je ‘m nog sneller vol. Én wanneer je nu digitaal spaart, ontvang je direct 3 gratis zegels!

Wie is jouw favoriete karakter uit Het Grote Dierenbos?

Samenwerking
Spread the love

7 thoughts on “50 jaar Fabeltjeskrant vieren we bij de Plus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.