Geef een boek cadeau - Kruistocht in Spijkerbroek

Geef een boek cadeau – Kruistocht in Spijkerbroek

Elk jaar brengt de Stichting Geef een boek cadeau weer een mooi boek (uit mijn jeugd) opnieuw uit. Dit jaar is dat Kruistocht een Spijkerbroek. Het eerste boek van dikte dat ik ademloos heb uitgelezen. Daarna heb ik nog vele boeken mogen verslinden. Vanaf 8 februari is het boek weer volop te vinden in alle boekhandels voor slechts €2,50. Een bedrag waarvoor je het niet kan laten liggen om de jeugd opnieuw kennis te laten maken met dit verhaal.

Geef een boek cadeau - Kruistocht in Spijkerbroek

Mijn dochter van 10 is niet echt een boekenwurm, maar boeken zoals Dagboek van een Muts en de Waanzinnig Boomhut leest ze heel graag. Elk jaar geef ik haar toch ook het Geef een boek cadeau – in de hoop dat ze mijn favoriete jeugdboeken met net zoveel plezier leest als ik destijds. Maar helaas bij het zien van de hoeveelheid bladzijdes en matige plaatjes is het enthousiasme niet al te hoog. Gelukkig was het dit jaar anders!

Geef een boek cadeau

Stichting Geef een boek cadeau is een leesbevorderingscampagne, met als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Om dit te bereiken bundelen boekhandels en diverse landelijke organisaties hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Vanaf 8 februari is daarom het boek Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman verkrijgbaar in de boekhandel voor slecht €2,50. Geen geld dus om dit boek te laten liggen.

Vanaf 5 april zal ook het Geef een Prentenboek cadeau 2019 verkrijgbaar zijn voor €2. Dit jaar is dat het prentenboek Kikker is Kikker.

Kruistocht in Spijkerbroek

Het boek Kruistocht in Spijkerbroek werd in 1973 al uitgebracht en is sindsdien een zeer geliefd boek bij jong en oud. Het boek is dan ook bekroond met een Gouden Griffel en de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Lezers van de Volkskrant riepen het uit tot mooiste kinderboek ooit. Inmiddels al bijna toe aan zijn honderdste druk!

Geef een boek cadeau - Kruistocht in Spijkerbroek

Met boek gaat over de 16-jarige Dolf uit Amstelveen. Als hij zich opgeeft als proefkonijn, wordt hij door een materie-transmitter teruggeflitst naar de Middeleeuwen. Hier zal hij één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven? 

Kruistocht in Spijkerbroek de musical

De lancering van het Geef een Boek Cadeau 2019 vond dit jaar plaats in het theater na het optreden van de avontuurlijke familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek. De voorstelling werd gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van de musicals Peter Pan en Oorlogswinter. Grote Zus mocht er samen met haar vader naar toe. Hij is niet zo dol op theater, laat staan musicals, maar in de pauze kreeg ik al enthousiaste appjes van beiden. Het verhaal is een beetje gemoderniseerd en met 60 man op toneel, zeer indrukwekkend. Het is dus zeker een aanrader om te gaan zien en Grote Zus was ook meteen enthousiast om het boek te gaan lezen.

De familiemusical (vanaf 7 jaar) is tot en met juni 2019 te zien in de Nederlandse theaters en je kan hier kaartjes bestellen.

Kinderzwerfboeken

Eén van de initiatieven die gekoppeld is aan de actie Geef een boek cadeau is het Kinderzwerfboek. Want wat is er mooier om het boek door zoveel mogelijk kinderen te laten lezen. Kinderzwerfboek roept dan ook iedereen op om je boekenkast op te ruimen en kinderboeken zoveel mogelijk te laten zwerven. Zo komen meer boeken in omloop en kunnen álle kinderen boeken lezen, ook kinderen die thuis geen boeken hebben. Overal in Nederland zijn KinderzwerfboekStations, een plek waar een kind een zwerfboek kan brengen of halen om thuis te lezen. Door je eigen Kinderzwerfboek aan te melden, kun je ook volgen hoe je boek door Nederland heen zwerf. Ook kun je het boek Kruistocht in Spijkerbroek weer achterlaten bij de boekhandel die deze doneert aan een KinderzwerfboekStation.

Lees ook Kinderzwerfboek in Dierentuin Amersfoort

Winactie Kruistocht in Spijkerbroek is gesloten

Van de stichting ‘Geef mij maar een boek!’ heb ik een extra boek Kruistocht in Spijkerbroek gekregen om weg te geven. En dat doe ik natuurlijk graag met deze winactie.

De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Samenwerking
Spread the love

8 thoughts on “Geef een boek cadeau – Kruistocht in Spijkerbroek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.