EcoCreate Decorate your Room

Speelgoed van het Jaar | EcoCreate Decorate your Room

De vakjury koos maar liefst 45 winnende speelgoedartikelen als winnaar in 15 categorieën. Ik mag de komende weken een aantal van deze winnaars uit proberen en jullie daar meer over vertellen. Vandaag is dat EcoCreate Decorate your Room van Ravensburger in de categorie: Duurzaam.

EcoCreate Decorate your Room

EcoCreate Decorate your Room is een leuke set om zelf schattige DIY pennenbakjes en plantenbakjes te maken voor in je kamer. Doordat je voor deze unieke doe-het-zelfprojecten ook materialen nodig hebt, die iedereen wel in huis heeft zoals lege melkpakken of wc-papierrollen, maak je er meteen een upcycling project van. De knutselobjecten krijgen een tweede bestemming en dienen als handige accessoires en als sfeervolle decoratie in de kinderkamer.

In de doos

In de doos van EcoCreate Decorate your Room zit

 • 20 potjes verf
 • 20 kralen
 • 13 knipvellen
 • 6 splitpennen
 • 5 zakjes lijm
 • 4 bolletjes wol
 • 1 kwart
 • 1 priem
 • 1 prikmatje
 • 1 handleiding

Let op! Om alle DIY projecten te kunnen maken heb je nog wel nodig

 • 4 lege flesjes
 • 2 eierdozen
 • 7 lege melkpakken
 • 3 kleine vierkante verpakkingen
 • 3 grote vierkante verpakkingen
 • 15 WC rollen
 • 1 tissuedoos

Uitleg

De EcoCreate sets van Ravensburger bevatten alles wat je nodig hebt om maar liefste 11 super cute doe-het-zelfprojecten te maken van materialen die je thuis niet meer nodig hebt. Zo kun je lekke pennenbakjes maken, een dromenvanger, een mobiel, vaasjes, opbergbakjes en nog veel meer. De eenvoudige getekende instructies en icoontjes loodsen je stap voor stap door elk project.

Juryrapport

Deze speelset bevat allerlei materialen plus instructies om van wegwerpartikelen zoals flessen, melkverpakkingen, rolletjes en doosjes mooie, bruikbare voorwerpen of decoraties te maken (‘upcycling’). Het leert kinderen over het hergebruiken van spullen en laat hun mooie dingen maken van spullen die anders weggegooid worden. Leuk knutselplezier aan de ene kant en mooie eindproducten waar ze trots op kunnen zijn. Bevordert de fantasie en creativiteit en leert kinderen milieubewustzijn.

Dit vinden wij van EcoCreate Decorate your Room

We hebben hier in huis 2 echte knutselliefhebbers. Dit pakket is dan ook echt aan hun besteed. Hoe leuk is het om je eigen kamer en bureau op te leuke met je eigen creaties. De knipvellen in het pakket zijn allemaal super cute vormgegeven en de kleurtjes verf passen er heel goed bij. Wel is het goed om vooraf even goed de overige producten te verzamelen voordat je gaat beginnen. Je hebt vast niet zomaar 15 WC rollen klaar liggen. Zet dus al je vrienden en familie in om je te helpen deze te verzamelen. Doordat je best veel DIY projecten kunt maken met dit pakket, kun je het ook verspreiden over meerdere dagen. Ideaal dus om in huis te hebben voor de vakantie of regenachtige dagen.

Stem ook mee voor de verkiezing van het speelgoed van het jaar 2022

EcoCreate Decorate your Room is een van de 3 winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing in de categorie Duurzaam. Naast deze prijs maken ze ook nog kans op de Publieksprijs in deze categorie. Maar daarvoor hebben ze jouw hulp nodig. Tot en met 30 oktober kun jij stemmen op deze winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing via speelgoedvanhetjaar.nl. Hiermee bepaal jij mee wie de Publieksprijs ontvangt en maak je kans op een mooi speelgoedpakket.

Speelgoed van het jaar - Duurzaam

Lees ook deze reviews over winnaars van het Speelgoed van jaar

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.