Bracelet Lacing Factory van Totum

Speelgoed van het Jaar | Bracelet Lacing Factory van Totum

Vorige maand werden de winnaars bekendgemaakt van de Verkiezing van het Speelgoed van het Jaar. In de categorie 8-9 jaar is de Bracelet Lacing Factory van Totum één van de 3 winnaars. Nu werd mijn dochter deze week 9 jaar en heeft zij dus de perfecte leeftijd om deze DIY sieradenset uit te proberen. Lees hier wat wij er van vinden, hoe jij kan stemmen op de publieksprijs van de Verkiezing van het Speelgoed van het Jaar en kans kunt maken op een Bracelet Lacing Factory, want ik mag er ook eentje weggeven.

Bracelet Lacing Factory van Totum

Totum staat bekend om zijn leuke knutselsetjes voor alle leeftijden. De Bracelet Lacing Factory is dan ook een mooi compleet pakket om zelf leuke trendy stoffen armbandjes te knopen met katoen in verschillende kleuren. Het knutselsetje komt in een mooi koffertje en maakt dan ook een leuk cadeautje. Het koffertje is namelijk ook erg leuk om te bewaren voor verschillende kleine spulletjes op de kinderkamer.

De Inhoud

In het koffertje vind je een speciaal armbandjesweeftool en katoenen garens in verschillende kleuren. De weeftool heeft 2 verschillende wielen met aan beide zijde een speciaal patroon. Dit is het patroon dat je na het knopen terug zult zien in het armbandje. Verder zit er een flesje lijm in de koffer en een zakje met sluitinkjes. Deze inhoud is voldoende voor het maken van 3 armbandjes. Uiteraard is de weeftool ook daarna nog bruikbaar om nog veel meer armandjes te maken.

Aan de slag

Je begint met het in elkaar zetten van de weeftool. Heel leuk is dat er ook een velletje stickers in het koffertje zit, waarmee je jouw weeftool helemaal kunt personaliseren. Leef je lekker uit, want er zijn stickers genoeg.

Voor het maken van de armbandjes zijn 16 of 24 draadjes nodig, afhankelijk van het ontwerp, van 50cm. Deze moet je eerst op maat knippen. In de handleiding staat duidelijk vermeld welke kleuren en hoeveel draadjes ze nodig hebben. Ook heb je 2 kortere draden nodig om de overige garen samen te knopen. Vervolgens lijm je alles samen met een metalen eindstukje.

Na een uurtje drogen, kan het knopen beginnen. In het wiel zitten aan de buitenrand kleine inkepingen, waar je de garen touwtje voor touwtje in vast kunt zetten. De gekleurde vakjes geven goed aan waar te beginnen. De lange touwtjes kun je vervolgens om een kleine spoel wikkelen, zodat ze niet in de knoop raken. Vanuit het weeftool komt langzaam aan het armbandje te voorschijn met het patroon. Een beetje zoals bij punniken.

Als je touwtjes bijna allemaal opgeknoopt zijn, kun je het armbandje uit de weeftool halen en op maat maken. Met een touwtje bind je alles weer samen, waarna je alles lijmt en er een eindstukje op zet. Na een uurtje drogen, zet je er nog een ringetje aan en een sluiting. Klaar is je mooie armband, waarvan iedereen verbaasd zal zijn, dat je het zelf gemaakt hebt.

Wat vonden wij van de Bracelet Lacing Factory van Totum ?

De Bracelet Lacing Factory is een compeelt DIY armbandjesset, mooi verpakt in een koffertje. Samen met de prijs van €13,99 is het een heel leuk cadeautje om te geven. Wel is het een knutselsetje waar veel kinderen even wat hulp bij nodig hebben. Ook omdat de lijm een uur moet drogen voordat je kunt gaan knopen, is het een goed idee om zelf even het voorwerk te doen.

Ook was er even wat hulp nodig met de volgorde van knopen, maar toen ze de slag te pakken had, ging het heel goed en was de beloning groot met het leuke patroon in het armbandje. Tip is wel om, als je even een pauze wilt nemen, te eindigen met een setje van 3 draadjes naast elkaar. Zo weet je waar je gebleven bent met knopen, anders is het best lastig te zien.

Heel fijn is ook dat je op YouTube een filmpje vindt met een duidelijke uitleg over hoe de Bracelet Lacing Factory werkt.

Stem mee op het speelgoed van het jaar

Ook dit jaar zullen er weer publieksprijzen worden uitgedeeld aan het Speelgoed van het jaar. Uit de 3 winnaars van de vakjury mag iedereen zijn favoriet kiezen. Je kunt via de website speelgoedvanhetjaar.nl in alle categorieën meestemmen. Dit kan tot en met 25 oktober.

Speelgoed van het jaar 2021

Ben je klaar met stemmen, rond dan het stemmen af. Beantwoord na het stemmen de vraag en laat je gegevens achter. Zo maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Daarnaast worden er ook nog een aantal superprijzen verloot, zoals Bol.com-, Intertoys- en ToyChampbonnen, alle artikelen uit een bepaalde categorie of 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Vergeet dus niet om mee te stemmen via speelgoedvanhetjaar.nl

Ander reviews van genomineerd speelgoed

Alle winnaars in de categorie 8-9 jaar

Winactie Bracelet Lacing Factory van Totum is gesloten

Met dank aan Totum mag ik een Bracelet Lacing Factory verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met één van de andere winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

57 thoughts on “Speelgoed van het Jaar | Bracelet Lacing Factory van Totum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.