MicroMacro - Crime City

Speelgoed van het jaar | MicroMacro – Crime City

Nu het weer wat slechter wordt is het tijd om de familiespelletjes uit de kast te halen. Wij waren dan ook erg benieuwd naar het spel MicroMacro – Crime City, een coöperatief detectivespel. Naast heel veel andere prijzen, werd dit spel dit jaar ook één van de winnaars in de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2021 in de categorie 10 & 11 jaar. Wat wij ervan vonden, lees je hier.

MicroMacro – Crime City

Welkom in Crime City! De stad waarin op elke hoek van de straat misdaden worden begaan. Dodelijke geheimen, stiekeme overvallen en koelbloedige moorden maken deel uit van het dagelijkse leven. De lokale politie kan het niet meer aan en heeft jullie hulp ingeschakeld!

Overal in de stad hebben misdaden plaatsgevonden en je wilt precies weten wat er is gebeurd, dus je moet goed kijken om alle verborgen informatie te vinden en traceer de sporen van degenen die het op hun vijanden hadden gemunt.

In MicroMacro – Crime City is het de bedoeling om samen misdaden op te lossen. Onderzoeken alle motieven en ga op zoek naar het bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Heb jij het in je om als een echte detective speurwerk te doen?

Zo speel je het spel

MicroMacro: Crime City heeft maar liefst 16 zaken die je moet zien op te lossen. De zaken verschillen in moeilijkheidsgraad en bevatten een aantal kaarten. Hierop vind je vragen om iets op de de gigantische stadsplattegrond (75 x 110 cm) te zoeken of te ontdekken waar iemand is geweest of anderszins informatie te onthullen die relevant is voor een zaak. De stadsplattegrond dient als een kaart in tijd en ruimte, dus je zult meestal mensen op meerdere locaties in de straten en gebouwen aantreffen, en je moet uitzoeken wat er is gebeurd. Alleen de startkaart in de koffer lezen en voor jezelf proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Kun je alle vragen over de zaak zonder mankeren beantwoorden?

Wat vonden wij van MicroMacro – Crime City

Het eerst wat opvalt is de mega grote stadsplattegrond (75 x 110 cm). Je moet dus wel even de tafel leegruimen om het spel te spelen. De zaken verschillen in moeilijkheidsgraad, dus we begonnen met een makkelijke. Het is maar goed dat je een vergrootglas bij het spel krijgt, want je hebt zeker een scherpe blik nodig om met goed speurwerk de zaak op te lossen. Steeds ontdek je weer iets nieuws op de kaart. Er is zoveel te zien, tot in de kleine details. Fijn is ook dat een spel niet al te lang duurt en ook voor de kinderen waren de puzzels goed op te lossen. Nadeel is wel dat als je de zaak hebt opgelost, je het spel niet nog eens kunt spelen.

Stem mee op het speelgoed van het jaar

Ook dit jaar zullen er weer publieksprijzen worden uitgedeeld aan het Speelgoed van het jaar. Uit de 3 winnaars van de vakjury mag iedereen zijn favoriet kiezen. Je kunt via de website speelgoedvanhetjaar.nl in alle categorieën meestemmen. Dit kan tot en met 25 oktober.

Speelgoed van het jaar 2021

Ben je klaar met stemmen, rond dan het stemmen af. Beantwoord na het stemmen de vraag en laat je gegevens achter. Zo maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Daarnaast worden er ook nog een aantal superprijzen verloot, zoals Bol.com-, Intertoys- en ToyChampbonnen, alle artikelen uit een bepaalde categorie of 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Vergeet dus niet om mee te stemmen via speelgoedvanhetjaar.nl

Ander reviews van genomineerd speelgoed

Alle Winnaars categorie 10 & 11 jaar

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.