Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Nextory Goldmembership

Hoera weekend! En 2 weken thuisonderwijs zitten erop. Voor nu gaan we ervanuit dat we nog een week te gaan hebben, maar wie zal het zeggen met de Britse variant op de loer. Vorige week deelde ik al een artikel met een heel aantal tips om tijdens de lockdown het thuisonderwijs een beetje leuk te houden. Eén van de tips was de boekenstreamingdienst, Nextory. Omdat de winactie een beetje ondergesneeuwd raakte tussen alle andere tips, herhaal ik hem hier nog een keertje. Lees snel waarom dit bij ons een uitkomst is gebleken en maak kans op een 3 maanden Goldmembership bij Nextory. Ik mag er 2 verloten.

Lockdown winweken & 5 jaar Mama’s Liefste | Nextory Goldmembership

Thuisonderwijs – part II

Weer een lockdown en weer de scholen dicht, voor veel ouders was dat toch even slikken. Er is een klein sprankje hoop dat na volgende week de scholen weer opengaan, al betwijfel ik dat nu de Britse variant op de loer ligt. We zouden zomaar tot aan de voorjaarsvakantie thuis kunnen zitten. Gelukkig gaat het hier in huis een stuk beter dan de vorige keer. Het scheelt denk ik ook dat onze dochter nu bijna een jaar ouder is en beter door heeft dat als je je taakjes vlot maakt, je de rest van de dag lekker vrij bent. Ook kan ze zich nu beter afsluiten en zich concentreren. Dat komt grotendeels doordat ze tijdens het werken op haar koptelefoon luistert naar het eerste deel van Harry Potter van Nextory.

Lees ook:
Thuiswerken met kinderen, hoe organiseer je dat
Tips voor thuisonderwijs / Homescholing – Part II

Nextory

Nextory is een streaming service voor audioboeken en e-books. Met een flexibel maandelijks abonnement heb je toegang tot meer dan 200.000 nationale en internationale boeken, waaronder ook veel kinderboeken. Deze boeken zijn beschikbaar als luisterboek, maar ook in geschreven vorm. Op deze manier hoopt Nextory de animo voor lezen te vergroten en zo het leven van mensen te verrijken met mooie verhalen, want helaas bleken steeds minder mensen te lezen. Met deze streaming service heb je nu je eigen bibliotheek binnen handbereik.

Nextory

Beter concentreren

Toen mijn dochter hoorde dat alle e-books van Harry Potter te vinden zijn in de app van Nextory, was ze meteen enthousiast. Sinds ze de films hebben gezien, zijn mijn beide meiden mega harrypotterfans. In eerste instantie was ik van plan om haar na het thuisonderwijs er naar te laten luisteren, bleek al snel dat ze zich heel goed kon afsluiten met het luisterboek op haar koptelefoon. Nu mag ze er dus naar luisteren tijdens het maken van haar taakjes. Omdat ze zo graag verder wil in het boek, ga ze zelfs na het eten nog even wat werkjes doen. Zo werkt ze lekker vooruit – en mag ze wat later naar bed. 🙂

Lekke lezen en luisteren

Van een andere moeder kreeg ik ook de tip om tijdens het luisterboek, zelf mee te lezen in het echte boek. Zo heb ik al gezien dat de boeken zoals Pluk en Otje op de app staan, maar ook de boeken van Joshua Douglas en mijn Grote Boek van Madelief. Allemaal boeken die we thuis ook in de kast hebben staan. Door tijdens het luisteren ook mee te lezen, maken ze toch leesmeters en hebben ze tijdens het luisteren ook de plaatjes in het boek.

Ontspannen

Natuurlijk is lezen ook voor de ontspanning. Dus de streaming service is ook zeker voor de moeders en vaders, die even de drukte in huis willen ontvluchten. Heerlijk even terugtrekken met je koptelefoon op en een goed boek. Dit kan op de bank met een dekentje en een kop thee, in bad of tijdens een goede wandeling buiten. De app Nextory is er voor iedereen.

Winactie 2x 3 maanden Gold membership van Nextory is gesloten

Met dank aan Nextory mag ik 2x een 3 maanden Gold membership verloten. De winnaars zijn:

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

40 thoughts on “Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Nextory Goldmembership

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.