Het kasteel van de koning van Dick Bruna in de Kinderboekenweek

Nog maar een paar weken of de Kinderboekenweek gaat weer van start. Van 30 september t/m 11 oktober zullen er in het hele land verschillende activiteiten worden georganiseerd om het kinderboek in het zonnetje te zetten. Speciaal voor het Kinderboekenweekthema ‘En toen?’ is het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. De sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna nemen je mee terug in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders. Ik mag een exemplaar verloten.

Het kasteel van de koning van Dick Bruna in de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2020: ‘En toen?’

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Want boeken brengen geschiedenis weer tot leven. In spannende verhalen leef je mee met ridders, verplaats jij je in oorlogstijd of kom je van alles te weten over de Oudheid. Zo heb je geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 is geschreven door Arend van Dam. Wellicht ken je hem van zijn boeken Lang Geleden – Lang geleden… en De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Met dit laatste boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator, Anne Stalinski.

Net als voorgaande jaren krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van de boekhandelaar bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken.

Ook is er weer een Prentenboek van de Kinderboekenweek. De maker is dit jaar Mylo Freeman. Je kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Haar prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel voor €7,25.

Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning sluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters.     

Het kasteel van de koning

De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

Het kasteel van de koning is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Nederlands | Hardcover | ISBN 978-90-5647-849-0| Druk: 1 |  juni 2020 | 12 pagina’s | €8,50 | Aanbevolen leeftijd 1 – 4 jaar

Winactie: Het kasteel van de koning is gesloten

Met dank aan Mercis mag ik een exemplaar van Het kasteel van de koning verloten. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

33 thoughts on “Het kasteel van de koning van Dick Bruna in de Kinderboekenweek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.