Nog maar een paar weken of de Kinderboekenweek gaat weer van start. Van 30 september t/m 11 oktober zullen er in het hele land verschillende activiteiten worden georganiseerd om het kinderboek in het zonnetje te zetten. Speciaal voor het Kinderboekenweekthema ‘En toen?’ is het nieuwe kartonboek het kasteel van de koning uitgebracht. De sprookjesachtige illustraties van Dick Bruna nemen je mee terug in de tijd, naar een wereld van kastelen en ridders. Ik mag een exemplaar verloten.

Het kasteel van de koning van Dick Bruna in de Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2020: ‘En toen?’

De Kinderboekenweek 2020 staat in het teken van geschiedenis. Want boeken brengen geschiedenis weer tot leven. In spannende verhalen leef je mee met ridders, verplaats jij je in oorlogstijd of kom je van alles te weten over de Oudheid. Zo heb je geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken.

Het Kinderboekenweekgeschenk van 2020 is geschreven door Arend van Dam. Wellicht ken je hem van zijn boeken Lang Geleden – Lang geleden… en De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Met dit laatste boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator, Anne Stalinski.

Net als voorgaande jaren krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van de boekhandelaar bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken.

Ook is er weer een Prentenboek van de Kinderboekenweek. De maker is dit jaar Mylo Freeman. Je kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Haar prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel voor €7,25.

Het kasteel van de koning

Het kasteel van de koning sluit prachtig aan bij het motto ‘En toen?’ en is vooral geschikt voor dreumesen en peuters.     

Het kasteel van de koning

De koning en de koningin wonen in een kasteel in het bos. Samen met de prins en de prinses, die graag verstoppertje spelen in de kasteeltuin. Het kasteel heeft ook een brug en een poort. Wie houden daar de wacht? Dat zijn de ridders! Weet jij wat een ridder draagt? Kijk achter de flapjes om nog meer over het leven op een kasteel te ontdekken.

Het kasteel van de koning is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Nederlands | Hardcover | ISBN 978-90-5647-849-0| Druk: 1 |  juni 2020 | 12 pagina’s | €8,50 | Aanbevolen leeftijd 1 – 4 jaar

Winactie: Het kasteel van de koning is gesloten

Met dank aan Mercis mag ik een exemplaar van Het kasteel van de koning verloten. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

33 reacties op Het kasteel van de koning van Dick Bruna in de Kinderboekenweek

 1. Wat leuk! Ik zou mijn dochter graag voorlezen uit dit boekje. Eén van de beste boeken die ik ooit gelezen heb is Pillars of the earth, over de levens in een dorp gemoeid bij de bouw van een kathedraal. Die staat nog in de boekenkast, maar daarvoor is ze de komende 15 jaar nog wat jong!

 2. Leuke actie.

  Mijn leukste geschiednisboek, lastige vraag- het dagboek van AnneFrank- vond ik een erg mooi boek.
  En is nog een boek die ik erg mooi vond, alleen weet ik de titel niet meer 🙈

 3. Ik doe mee voor onze Lotte, ze is gek op Nijntje. Bij grote broer Ruben is thema ridders en kastelen op school net gestart! Mijn lievelingsboek toen ik jonger was, was kruistocht in spijkerbroek!

 4. Mijn dochtertje is dol op prinsessen. En prinsessen wonen in een kasteel, ik denk dat ze dit boekje daarom wel interessant zal vinden. Mijn leukste geschiedenisboek is denk ik Oorlogspaard.

  • Wat een leuke winactie, ik zou graag meedoen voor de school van mijn zoontje, dan kunnen er veel kinderen van het boek genieten.
   Mijn lievelingsboek was Oorlogswinter van Jan Terlouw. Ik vond het vroeger een heel indrukwekkend boek.

 5. Het wow boek over dinosaurussen vind ik erg mooi. Daar kan mijn oudste ook erg van genieten. Dit boekje van Dich Bruna is leuk voor mijn jongste zoon.

 6. Superleuk voor mijn kleindochtertje Een heel mooi geschiedenisboek over WOII is van Arend van Dam Hoe fel de zon ook scheen Geschikt voor de bovenbouw van de basisschool

 7. leuk voor de eerste verjaardag van mijn kleindochter eind oktober!
  Het geschiedenisboek wat bij mij in de kast staat heet ‘opdat het nageslacht het wete’en gaat over wat er in mijn geboortedorp, Putten, gebeurd is in de 2e wereldoorlog.

 8. Ik doe heel graag mee om het boekje nu al te kunnen voorlezen aan mijn nichtjes (0 en 2) en straks aan mijn eigen kindje (januari uitgerekend). Groot Dick Bruna fan hier!

  Mijn favoriete geschiedenisboek als kind was kruistocht in spijkerbroek. Ik weet nog helemaal hoe het ging terwijl het járen terug is gelezen.

 9. Ik weet niet meer of ik hier gereageerd heb? Sorry ik heb MS. Ik zie mijn reactie niet. Misschien is het gewoon zo dat hij nog goedgekeurd moet worden door je. Sorry dan. Maar het is voor mijn kleinste vriendje Pepijn en kruistocht in spijkerbroek vond ik mooi.

 10. Wat een leuk boekje!

  Het boek wat ik pas met mijn neefje heb gelezen is; 50 helden die de wereld mooier hebben gemaakt. Vond hem prachtig! Verder vond ik de geschiedenis boeken van de basisschool ook altijd interessant en de Historia wordt hier thuis ook gelezen. 😉

  Onze kleine dame is nog van de Nijntje, maar haar neefjes zullen dit boek prachtig vinden! We leggen hem dan bij oma, zodat iedereen er van kan genieten als we hem winnen.

 11. Wat een leuke winactie, net een boek voor mijn jongste dochter! Het Bernini Mysterie en De Da Vinci code van Dan Brown vind ik beide erg spannend en mooi geschreven. Al zit daar ook veel religie en wetenschap in. Bij geschiedenis boek moet ik meteen aan Haar naam was Sarah denken. Dat boek heeft diepe indruk gemaakt.

 12. Het grote geschiedenisboek voor kinderen van NeilGrant.
  Die is favoriet bij mij, vinden de kleinkinderen erg interessant.
  Heel graag doe ik mee voor Het Kasteel van de Koning en volg op Bloglovin.

 13. Het mooiste geschiedenisboek was al het lievelingsboek van mijn zoon toen hij nog klein was.
  “Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman
  Hoewel geen fanatiek lezer heeft hij dit boek letterlijk stukgelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.