Kondig de komst van je kindje aan met een geboortebord

Wanneer je samen met je partner in verwachting bent van een baby, dan is dat natuurlijk reden om blij te zijn. Het gevoel dat een baby teweegbrengt voelen de ouders als geen ander. Er zijn dan ook verschillende belangrijke mijlpalen in de zwangerschap die je met de buitenwereld kan delen; van gender reveal tot geboortekaartjes. Maar heb je wel eens gedacht aan een geboortebord?

Kondig de komst van je kindje aan met een geboortebord

Hoera zwanger!

Zwanger zijn en het krijgen van een kindje is een bijzonder moment. Vandaar ook dat je graag de bijzondere mijlpalen deelt met de buitenwereld. Zo zie je steeds vaker speciale fotosessies en ludieke filmpjes om de prille zwangerschap aan te kondigen. Daarna volgt een genderrevealparty en natuurlijk de babyshower. Allemaal overgewaaid uit Amerika, maar wist je dat het versturen van een geboortekaartje typisch Nederlands is? Een andere leuke manier om de geboorte van je kindje aan te kondigen is met een geboortebord. Zo laat je iedereen weten dat er gezinsuitbreiding is en is het een mooi moment om de naam van je baby wereldkundig te maken.

Geboortebord

Waarschijnlijk heb je ze zelf ook wel eens zien staan in een tuin; een geboortebord. Deze borden worden in de tuin gezet, zodra de baby geboren is. Naast het geslacht, vaak te zien aan de kleur, wordt op het bord ook de naam van de baby bekendgemaakt. Niemand kan er zo meer om heen, met zo’n bord in de tuin weet iedereen dat er in dit huis een nieuwe wereldburger is geboren.

Geboortestickers of vlag

Mocht je nu geen tuin hebben om een bord in te plaatsen, dan kun je ook kiezen voor geboortestickers. Deze stickers kunnen eenvoudig geplakt worden aan de ramen of deuren van je huis. Een andere alternatief voor een geboortebord is een geboortevlag. Deze kun je natuurlijk ook makkelijk aan bijvoorbeeld je balkon hangen. Ook op de vlag en sticker kun je de naam van je baby laten optekenen of de geboortedatum met de initialen.

Waar te koop?

Er zijn verschillende soorten geboorteborden, -stickers en -vlaggen te koop. Op de website van Geboorteplein vind je heel veel verschillende ontwerpen van een geboortebord, de ene nog schattiger dan de ander. Natuurlijk kun je in samenspraak met de ontwerpers je eigen geboortebord op maat laten maken. De geboorteborden worden vervaardigd van stevig materiaal en bewerkt met kleuren die niet snel zullen verdwijnen door de verschillende jaargetijden. Zo kun je het bord te allen tijde in je tuin zetten.

Zou jij een geboortebord in de tuin zetten?

Spread the love

4 thoughts on “Kondig de komst van je kindje aan met een geboortebord

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.