Camping De Grote Walvis

Blogtour | Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost + winactie

Een tijdje terug werd ik gevraagd of ik mee wilde doen met de Blogtour Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost. Dit boek is vers van de pers gekomen deze week, maar wij mochten hem alvast even lezen.

Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost

Stel je ligt ’s nachts lekker in je tent op de camping. Ineens moet je heel nodig naar de wc en dan vergeet je het wc-papier… Zo ontmoeten de avontuurlijke Pien en de rustigere Milla elkaar. De twee worden meteen de beste vriendinnen. Als ze mysterieuze flessenpost op het strand vinden, gaan ze op onderzoek uit. Wie heeft het briefje verstuurd? Droom weg bij dit zonnige avontuur vol vakantievriendschappen, lange dagen op het strand, gigantische zandkastelen, knisperende kampvuren, verkoelende zwemtochtjes, gezellige slaapfeestjes en griezelige speurtochten.

Recensie

Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost is een fijn, maar ook spannend (voor)leesboek over vriendschap en diversiteit. Het verhaal speelt zich voornamelijk af rondom de meisjes Pien, avontuurlijk, en Mila, een rustiger meisje. Tijdens de zomervakantie komen ze elkaar tegen op Camping De Grote Walvis. Ze worden al snel vriendinnen, maar sluiten ook vriendschap met andere kinderen op de camping zoals de vrolijke Kees, de stoere Elif en het schuchtere jongetje Seppen. Juist de diversiteit van de kinderen (en de campinggasten) maakt het een mooi boek dat aansluit bij deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan genderidentiteit, gescheiden ouders, opruimen van zwerfafval, wel of niet vegetarisch eten en je buitengesloten voelen in een groep. Veel kinderen zullen zich dan ook wel herkennen in de personages in het boek, maar ook de andere kinderen in hun hart sluiten.

Het boek is goed zelf te lezen voor kinderen vanaf een jaar of zeven, maar is voor jongere kinderen, vanaf een jaar of 5, ook goed voor te lezen. Veel ouders zullen zelf kunnen gniffelen om de kinderlogica en gedachten, want het boek is geschreven vanuit het oogpunt van de kinderen.. Het boek telt 128 pagina’s, en is onderverdeeld in korte hoofdstukjes. Dit is fijn bij het voorlezen voor het slapen gaan en voor kinderen die geen grote spanningsboog hebben.

Het boek is geschreven door Willemijn Kranendonk. Dit is voor haar het eerste jeugdboek en eerder dit jaar kwam haar debuutroman De Geliefden uit. Het boek is voorzien van vrolijke illustraties van Eve O’Brien. Deze zijn al een verhaal op zich en maken het boek tot een mooi geheel. Een echte aanrader voor deze zomer om mee te nemen op vakantie. En natuurlijk hopen we op meer avonturen op Camping De Grote Walvis.

Blogtour

De blogtour is op 18 mei begonnen, de dag dat het boek uitkwam. T/m 25 mei kun je elke dag een andere recensie lezen over dit boek.

Winactie Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost

Met dank aan uitgeverij Billy Bones mag ik het boek Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost verloten.

 • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

59 thoughts on “Blogtour | Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost + winactie

 • Ik doe graag mee.
  Wij staan nu van eind maart tot eind juni al op camping met onze caravan. (Voorseizoen) en in de zomer naar Frankrijk.
  Lijkt me dus een leuk boek voor onze kinderen.

 • Ik doe mee!
  Ik wil wel op vakantie deze zomer, maar heb nog niets gepland. Meestal gaan we niet naar een camping, maar wie weet. Het ligt eraan wat voor leuks en betaalbaars we last minute tegenkomen. Buiten zijn en met andere kinderen spelen is voor de kinderen altijd leuk

 • Antonia van eegelen says:

  Wat een leuk boekje, mooi ter voorbereiding voor kleinkinderen als voor het eerst meegaan op vakantie. We camperen altijd in tent en in bossen

 • wat leuk! doe heel graag mee ! verheug me altijd op leuke voorleesmomenten. vind de zomerverhaaltjes altijd het leukst te vertellen!!

  • Dit jaar gaan we voor het eerst met caravan en onze kids van 3 en 5 met de caravan op de vakantie naar Frankrijk. We hebben net een weekje geproefkampeerd in Nederland, vlak bij huis. Prachtig weer en kids hebben feniten. Zin in !!, Boek is superleuk , kids zouden het geweldig hebben gevonden

 • wat leuk! doe heel graag mee ! verheug me altijd op leuke voorleesmomenten. vind de zomerverhaaltjes altijd het leukst te vertellen!! oja en we gaan in een safaritent deze zomer 🙂

 • Diana Seijsener says:

  Deze reactie schrijf ik terwijl ik op de camping ben. Wij hebben een voorseizoen met onze caravan en mijn kleine man vind het geweldig dus dit boek zou hij ook geweldig vinden? na het voorseizoen gaan we nog 2 weken naar een andere camping dus zat tijd om dit boek over de camping, op de camping voor te lezen?

 • Debby Koeman says:

  Super leuk boek voor mijn nichtje, zij is oud genoeg om het zelf te lezen. Ik waag graag een kansje voor haar! En kamperen doet ze ook, want iedere zomervakantie is het traditie om met de hele familie (die door de jaren heen gezellig groter is geworden) om een weekje op Texel te kamperen.

 • Wij gaan op vakantie naar Spanje. Niet op de camping, maar in een hotel.
  Zelf hebben wij 3 kinderen die het super leuk vinden om voorgelezen te worden voor het slapen gaan.
  Dan zou dit spannende boek toch ideaal zijn voor op vakantie. Even er tussen uit met een boek wat ze nog niet kennen. Wat zullen ze dan heerlijk naar dromenland gaan en rustig naar bed gaan aangezien ze een nieuw boek voorgelezen krijgen ?.

  De oudste kan hiermee ook gelijk haar leesvaardigheid blijven uitoefenen op vakantie door haar broertje en zusje voor te lezen dus win win win ?

 • Liesbeth says:

  Leuk! Onze 5 jarig verslindt boeken. Geen verhaal voor het slapen is zijn grootste straf! Wij gaan deze zomer naar Ameland op vakantie. Nog niet kamperen deze keer maar in een huisje. Hopelijk volgend jaar met de tent!

 • Ik ben deze zomer zeker weer van de partij op de camping en ik waag graag een kansje voor dit leuke boek. Ik volg je via Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 • Iris Bakker says:

  Wat lijkt me dit een leuk boek zeg. Wij hebben vorig jaar september een caravan gekocht en zijn algelopen meivakantie voor het eerst ermee naar een camping geweest. Ik zag erg op tegen het opzetten van de voortent, maar we hebben het gered zonder te schreeuwen en schelden. Straks nog een keer een lang weekend weg en deze zomervakantie ook naar de camping. De kinderen vinden het helemaal geweldig, ze slapen als roosjes, en zijn de hele dag in de speeltuin te vinden

 • Wat een leuke win-actie!
  Wij gaan deze vakantie naar een heerlijk huisje, met grote tuin en recreatieplas! Geen tent, maar wel optimaal genieten van het buitenleven!
  Een heerlijk plekje om een mooi (kinder)boek te lezen 🙂

 • wij doen graag mee aan deze actie. onze oudste dochter wordt as zondag 29-5 2 jaar! en is een echte boekenworm. jl 30 april is onze 2de dochter geboren, dus of wij op vakantie gaan dat ligt er geheel aan hoe onze kleine meid het dan doet

 • Wat een leuk boek lijkt mij dit. Wij houden van kamperen en trekken er ook dit jaar met de tent op uit. Dit boek sluit daarbij perfect aan

 • Heleen Haarsma says:

  Wij gaan nu voor het 11e jaar op rij heerlijk naar onze seizoensplek op de camping! Blijft lekker om zo je tas te pakken en lekker naar de camping te vertrekken!
  De kleinkinderen komen heel vaak langs dus dit leuke en vrolijke boekje komt dan zeker in goede handen! 🙂

 • Wat een heerlijk boek om samen met mijn kleinkinderen vakantie te vieren in ons hoofd en daarna in mijn kleine appartement!! Samen genieten op de camping op mijn vloerkleed en met lakens een tent maken en de vloer is de zee! Dat wordt een feestje.

 • Hier niet naar de camping maar met de boot weg. Varen van dorp naar dorp. Is ook een soort van kamperen maar dan niet met de caravan maar met de boot.

 • Super leuke actie! Wij zitten in een huisje aan het strand, naast een camping met veel entertainment, dus we zullen vaak op de camping te vinden zijn en stiekem vinden mijn zoontjes niets leuker dan douchen in een camping gebouw, dus ook dit staat zeker op de planning!

 • Jacqueline Roose says:

  Kinderboeken ik ben er altijd dol op geweest. Fantastisch om kinderen voor te lezen en daar samen van te genieten. Altijd ging er een stapel boeken mee tijdens kampeervakanties naar de Ardeche in Frankrijk!

 • We hebben een camper, dus gaan regelmatig naar een camping! Het liefst verkassen we dan elke 4/ 5 nachten. Dan kunnen we heerlijk rondtrekken :D.

 • We willen nog wel weg deze vakantie maar kamperen is echt niet mijn ding. Dus als we nog ergens een leuk huisje kunnen boeken dan gaan we.

 • baukje de haan says:

  Ik twijfel nog over mijn zomer plannen. of het word een vakantie naar Limburg. Of naar een camping in bakkeveen waar veel van onze jeugd herrineringen liggen.

 • Charlotte says:

  We gaan nu niet op vakantie, oma ligt in het ziekenhuis en we willen bij haar op bezoek kunnen blijven gaan. Maar dat betekend natuurlijk wel dat we ons misschien gaan vervelen thuis, in de kleine achtertuin. Dus heel graag maak ik kans op dit leuke boek, zodat mijn meiden toch enorm kunnen genieten.

  • Charlotte says:

   Oeps mijn e-mailadres klopt niet en hij is al verzonden. Probeer het nu opnieuw. Want wat een leuk boek!!

   We gaan nu niet op vakantie, oma ligt in het ziekenhuis en we willen bij haar op bezoek kunnen blijven gaan. Maar dat betekend natuurlijk wel dat we ons misschien gaan vervelen thuis, in de kleine achtertuin. Dus heel graag maak ik kans op dit leuke boek, zodat mijn meiden toch enorm kunnen genieten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.