schuurmachine

Voor welke klussen heb je een schuurmachine nodig?

Iedereen met een eigen huis, herkent dit; er valt altijd wel iets in en rondom huis te klussen. Vaak zijn het ook kleine klusjes, die je best zelf kunt doen. Handig of niet, goed gereedschap is vaak het halve werk. Zo zijn er er veel klussen te bedenken waarbij je een schuurmachine nodig hebt. In dit artikel vertel ik je graag waarom een goede schuurmachine heel handig is om in huis te hebben.

De deuren weer opnieuw verven

In elk huis waarin geleefd wordt, zullen de deuren op den duur beschadigen. Of je stoot er met de stofzuiger tegenaan, of de kinderen slaan er met hun speelgoed tegenaan. Je ontkomt er dan ook niet aan om de deuren af en toe opnieuw te moeten plamuren en verven. Voordat je kunt gaan verven moet je de deuren eerst opschuren. Dit kun je natuurlijk met schuurpapier doen maar dit duurt heel lang. Deuren hebben vaak grote, vlakke oppervlakken, dus dan is een schuurmachine kopen voor deze klus een goed idee. Met een machine schuur je de deuren niet alleen mooier vlak, maar het gaat ook veel sneller. Helemaal als je meerdere deuren in huis opnieuw wilt gaan verven.

Tafels weer mooi maken

Tafels met een houten blad worden op den duur vies. Hoe voorzichtig je ook bent er komt een moment dat er op geknoeid wordt. Vooral als het gaat om vette dingen dan laat dit vlekken achter die je er niet meer afpoetst. Een vette substantie hoeft maar een paar seconden op een tafelblad te liggen en er zit meteen een vlek op. Als je de tafel weer mooi wilt maken, zul je hem eerst moeten schuren. Tafels hebben ook vaak grote, rechte oppervlakken. Een schuurmachine kopen loont zich dan wel. Je krijgt de tafel weer heel mooi schoon en vlak. Je kunt hem daarna weer in de olie zetten en hij is als nieuw.

Een schuurmachine is onmisbaar voor de doe-het-zelver

Veel mensen willen graag dingen zelf doen. Het is niet alleen goedkoper maar het is ook heel leuk om te doen. Vooral als je regelmatig dingen zelf maakt dan is een schuurmachine echt onmisbaar. Als je regelmatig zelf wat doet, wil je niet heel de tijd met de hand moeten schuren.

Eigen meubels maken

Niets is leuker als doe-het-zelver om je eigen meubels te maken. Van bijzettafels tot aan televisiemeubels en alles wat daar tussenin zit. Als je meubels maakt dan gebruik je verschillende soorten hout. Houten balken als skelet en bijvoorbeeld MDF-platen voor de buitenkant. Om dit hout uiteindelijk te kunnen verven moet je het altijd eerst schuren. Meubels hebben bijna altijd rechte vormen en hoeken. Een perfecte toepassing voor een schuurmachine. Je schuurt heel mooi en het gaat ook nog eens heel snel.

Maak het jezelf makkelijk

Daarom een advies. Maak het jezelf makkelijk. Een schuurmachine kopen kost een paar euro maar als je vaak hout bewerkt dan is zo’n machine echt onmisbaar. Investeer een paar euro in een goede schuurmachine en je hebt er jaren plezier van. Zo ben je ook veel sneller geneigd om weer lekker met jouw project verder te gaan.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.