Billy Bones Bazen: De Bazenstraat & De Knorrige Koning

Billy Bones Bazen: De Bazenstraat & De Knorrige Koning

Het samen lezen of voorlezen blijft altijd een leuke en goede activiteit met je kindje. Vorige week kwamen er 2 nieuwe leesboeken uit in Billy Bones Bazenseries. Beide boeken zijn de eerste in een nieuwe serie; De knorrige koning en De bazenstraat. De boeken zij zo geschreven dat ze kinderen op een speelse manier leren lezen, samen met een ouder/verzorgende of leerkracht. Billy Bones vroeg of wij de boeken alvast wilden lezen en mee te doen in een blogtour. Vandaag zijn wij aan de beurt en mogen daarbij ook nog eens de boeken verloten.

Billy Bones Bazen Boekenseries

De Billy Bones Bazen boekenseries hebben drie verschillende labels: Voorlezen, Samen Lezen of Lekker Lezen. De 2 nieuwe series verschijnen met het label De Samen Lezen en Voorlezen. In de Samen Lezen boeken vind je in de tekst woorden die in een andere kleur gedrukt zijn. Dit zijn woorden die gemakkelijk te lezen zijn voor beginnende lezers. De kleur geeft de moeilijkheidsgraad aan; groen is makkelijk te lezen, gevolgd door geel, oranje en rood. Ook zitten er Unicornwoorden tussen voor de extra uitdaging!

In de serie Voorlezen vind je deze gekleurde worden niet en kun je dus deze verhalen goed voorlezen. Doordat de boeken (ook de Samen Lezen) geschreven zijn op rijm, leren de kinderen (de opbouw van) woorden herkennen en kunnen ze natuurlijk jou helpen om de tweede zin zelf af te maken. Dit is een leuke manier om echt samen te lezen: leesplezier gegarandeerd!

De Bazenstraat

Het eerste boek dat wij lazen was De Bazenstraat. Dit boek is geschreven door Katinka Polderman. Wellicht ken je haar ook als cabaretier, (lied-)tekstschrijver, columnist in Trouw, Spits en Volkskrant. Ook vertaalde zij het bekende verhaal van de Gruffalo in het Zeeuws.

Welkom in de Bazenstraat! Tingeling! wie komt daar aangescheurd op de fiets? Het is Konijn! Ze rijdt aan Neushoorn voorbij, die zo graag met iemand wil spelen. Waarom heeft er nou niemand tijd voor hem? Verderop zit Duif op een bankje te breien. Want niemand maakt zulke fijne warme truien als Duif. Toch…? O, pas op, daar komt Geit! Hij rent voor zijn leven, want wat voor eng beest zit daar in de bosjes verstopt?

In De Bazenstraat vind je vier korte verhalen waarin je kennismaakt met de grappige, eigenwijze, en soms wat bokkige dieren uit de gezelligste straat die bestaat.

De Bazenstraat - Billy Bones Bazen
Auteur Katinka Polderman | Illustrator Inger Bosch | leeftijdscategorie 6+ | ISBN 9789030508823

De knorrige koning

Het tweede nieuwe boek uit de Billy Bones Bazen serie is een hilarische verhaal de Knorrige Koning en zijn trouwe lakeien. Dit boek heeft het label Voorlezen en bestaat ook uit vier losse verhalen die volledig zijn geschreven op rijm.

Hij is chagrijnig, weet het altijd beter en verzint overal een list voor: ga mee op audiëntie bij de Knorrige Koning! Zijn moeders Lin en Suus en lakeien Struis, Schaap en Geit hebben hun handen aan hem vol. Of hij nou zijn bordje niet wil leegeten of spontaan wil vertrekken om te kamperen in de het bos (natuurlijk met een tent van maar liefst drie verdiepingen!): deze Hoge Boosheid krijgt altijd zijn zin. Of toch niet?

De knorrige koning - Billy Bones Bazen

Auteur Job Kühlkamp | Illustrator Pauline Gregory | leeftijdscategorie 5+ | ISBN 9789030508809

Van beide series wordt het tweede deel verwacht in november van dit jaar.

De Bazenstraat 2 – De Bazenstraat – Op zijn kop
De Knorrige Koning 2 – De Knorrige Koning knort de

Winactie De Bazenstraat & De Knorrige koning is gesloten

Met dank aan Uitgevrij Billy Bones mag ik beide boeken verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

27 thoughts on “Billy Bones Bazen: De Bazenstraat & De Knorrige Koning

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.