Hello Fresh

Word jij ook zo zenuwachtig van de vraag; wat eten we vandaag?

De scholen zijn begonnen, de files terug van weggeweest en de dagelijkse familieroutine is weer nieuw leven ingeblazen. Na een dag met rennen en vliegen komt dan altijd weer die vraag; wat eten wij vandaag? Wist je dat meer dan één op de drie Nederlanders ervaart stress bij het bedenken van een maaltijd? Je bent hier dus zeker niet de enige in. Om deze vraag te omzeilen, gebruik ik al een tijdje HelloFresh. Scheelt ook meteen veel tijd in het boodschappen doen. Recent deden zij onderzoek naar de stressfactoren rondom het kookproces. Deze resultaten ontving ik vandaag in een persbericht en deel ik graag met je. Benieuwd of jij je er ook in herkent.

Wist je dat?

Naast het bedenken van wat er die avond op tafel moet staan, zijn het met name de mannen (59%) die de zenuwen krijgen van het maken van een boodschappenlijstje. Vrouwen daarentegen zien meer op tegen de voorbereiding van het (avond)eten (62%). Een positieve noot; het uiteindelijk aan tafel zitten met het gezin lijkt wel voor de nodige ontspanning te zorgen (98%). Er lijkt dus veel winst te behalen door stressfactoren te verlagen rondom het kookproces. 

Terug naar de dagelijkse routine

Nu de agenda’s weer vollopen  blijft er waarschijnlijk minder tijd over om samen te tafelen of juist even een moment voor jezelf te vinden. Waar zien Nederlanders het meeste tegenop na de zomervakantie?  

  1. Om iedere dag een een gezonde én snelle maaltijd op tafel te zetten (16%)
  2. Om weer te moeten wennen aan een druk schema (9%) 
  3. Om minder tijd te hebben voor jezelf (7%) 

Met name Nederlandse vrouwen (57%) hebben behoefte aan meer tijd voor zichzelf in deze drukke periode (vs. 43% man). Mannen (58%) daarentegen hebben er vooral moeite mee om minder tijd te kunnen spenderen met het gezin (vs 42% vrouw).

Tijd over voor andere zaken 

De Nederlander zou in een ideale wereld net wat meer tijd hebben voor zichzelf, hun partner en/of gezin. Waar Nederlanders die tijd het liefst vandaan halen? Bijna een kwart van de Nederlanders (24%) geeft aan meer tijd over te willen houden door niet iedere dag te hoeven koken, 21% denkt het liefst minder na over het bedenken van recepten en 16% doet liever andere dingen dan boodschappen. 

Binnen een half uur aan tafel?

Nog op zoek naar een lekkere maaltijd die binnen een half uur op tafel staat? Laat je inspireren door de volgende recepten van HelloFresh

  1. Rigatoni alla norma
  2. Varkenshaaspuntjes in bulgogisaus
  3. Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonnaise

Onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van HelloFresh onder 1.087 Nederlandse respondenten in augustus 2022. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.