Feestweken Mama's liefste 40 jaar Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Win #10 | Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Dit is alweer de 10e winactie die ik deze week mag organiseren. Omdat ik afgelopen maanden 40 jaar ben geworden, leek het mij leuk om ook 40 winacties te regelen. Met deze erbij zitten we al op een kwart! Vanavond heb ik voor jullie het boek Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het duistere derde boek. Na het zien van de film jaren gelden ben ik groot fan geworden van Lemony Snickets. Dit boek is voor kinderen van 10+, maar zeker ook een aanrader voor iedereen die van mooie verhalen houdt. Doe daarom zeker mee en kijk ook nog even bij de overige winacties. Sommige verlopen namelijk morgen al!

Feestweken Mama's liefste 40 jaar Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Ik geloof niet dat ik de film Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events met Jim Careyin de bioscoop gezien heb, maar misschien gewoon een keertje op de TV. Daarvoor had ik nog nooit eerder van de serie Lemony Snickets gehoord. Deze serie van 13 boeken werden tussen 1999 en 2004 geschreven door Lemony Snicket (pseudoniem van Daniel Handler). Zelf heeft Lemony Snicket ook een rol in het verhaal als paranoïde schrijver die alle moeilijke woorden uitlegt. De boeken worden nu ook in het Nederlands uitgeven en de eerste 3 delen zijn beschikbaar.

Als je geen verhalen over orkanen, hongerige bloedzuigers en koude komkommersoep kunt verdragen, leg dit boek dan gauw weg!
– Lemony Snicket

Het verhaal 

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen Het duistere derde boekDeze reeks vertelt de belevenissen van de weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire, die na een brand hun ouders zijn verloren. De verwaande Graaf Olaf (in de film Jim Carrey), die steeds in een nieuwe vermomming opduikt, bedenkt honderd-en-een sluwe listen om het familiefortuin van de kinderen in handen te krijgen.

In Het duistere derde boek worden de kinderen ondergebracht bij tante Jozefien, een angstige vrouw met een passie voor grammatica, die aan het Melancholiameer woont. Maar er wacht hen nieuwe rampspoed in de vorm van een orkaan, vleesetende bloedzuigers en… graaf Olaf, die zich deze keer heeft vermomd als kapitein Nep.

ISBN 9789401450201 | Hardcover | 160 pagina’s | € 9,99 | Leeftijd: 10+

Onze ervaring

Wellicht denk je dat Lemony Snickets Afschuwelijke Avonturen Het duistere derde boek een heel spannend en erg eng boek is, maar dat is het zeker niet het geval. Oké spannend misschien wel een beetje, maar de manier waarop het geschreven is, is heel bloemrijk en schept een liefelijke wereld met een paar naargeestige figuren. De humor speelt daarbij een grootste rol, samen met heel veel fantasie. De ideale ingrediënten voor een mooi verhaal.

Omdat lezen bij Grote Zus nog niet een van haar grootste hobby’s is, totdat ze zich in een boek heeft vastgegrepen (zoals de Waanzinnige Boomhut en Dagboek van een Muts), hebben we eerst samen de serie gekeken op Netflix. Helaas is de film met Jim Carrey niet te zien op Netflix, maar de serie is ook echt een aanrader. Hij duurt alleen wat langer (8 afleveringen van een uur), maar ik kan hem iedereen aanraden, groot en klein. En als je net als wij er geen genoeg van kan krijgen – vanaf het einde van deze maand is ook serie 2 te zien op Netflix

Winactie #10 Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – het duistere derde boek is gesloten

Spread the love

61 thoughts on “Win #10 | Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.