Terras overkapping Verasol

5 tips voor een terrasoverkapping

De zomer is eindelijk in volle gang! En er is niets beter dan een buitenruimte waar je op zomeravonden met vrienden kunt afspreken en genieten van een heerlijk diner. Gelukkig heb je daar geen enorme tuin voor nodig; een buitenruimte met toegang vanuit de keuken of woonkamer is voldoende om een prachtig tuinpaviljoen te creëren. Hier kun je onvergetelijke momenten beleven met een drankje of nog beter bij een barbecue. Wij hebben vijf tips voor een stijlvolle overkapping van de tuin die de perfecte plek creëert voor gezellige uurtjes en lange zomeravonden.

Tip 1: Creëer schaduw

Met een terrasoverkapping geef je een tuin op warme en tegenwoordig vooral hete dagen de zo gekoesterde schaduw. Zoek dus voordat je een overkapping tuin gaat bestellen en bouwen eerst de beste plek uit waar je straks niet alleen heerlijk kunt genieten van een glas wijn met vrienden, maar ook een plek waar kinderen zonder risico van een zonnesteek of verbranding kunnen spelen.

Tip 2: Kies voor onderhoudsvrije materialen

Alles wat in de buitenlucht staat heeft helaas ook last van de invloeden van het weer. Een houten terrasoverkapping moet je minstens één keer in de twee jaar schilderen tenzij je kiest voor een variant van duur tropisch hardhout. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven van aluminium en kunststof die tegen een stootje kunnen en amper onderhoud nodig hebben. Een sopje met een zachte doek voor de zomer echt begint is genoeg om een lange zomer te genieten van je tuinoverkapping.

Tip 3: Voer je tuinoverkapping uit met zonwering

Wil je de schaduw in je tuinkamer kunnen regelen? Kies dan voor zonwering in het dak. Daarmee regel je de instraling van de zon en kun je bijvoorbeeld ook ’s avonds uit de wind genieten van het avondzonnetje. Hoe lekker is dat? Eventueel kun je de overkapping ook met verwarmingselementen uitvoeren. Dan kun je ook tijdens een frisse avond of in de herfst behaaglijk genieten van je tuin en natuurlijk dat lekkere glas wijn.

Tip 4: Zelf bouwen of laten monteren

Twee rechterhanden en een mannetje/vrouwtje extra om te helpen? Dan bouw je een terrasoverkapping makkelijk zelf op. Kies wel voor een bouwpakket, dat is wel zo makkelijk. De onderdelen komen dan in de goede lengtes en alle materialen voor de bevestiging zijn aanwezig. De prijs voor een kant-en-klaar bouwpakket is tegenwoordig niet veel duurder dan zelf bij de bouwmarkt alles bij elkaar sprokkelen. Bovendien wordt het bouwpakket vaak direct bij de voordeur afgeleverd. Ben je niet zo handig dan kun je de overkapping ook laten bouwen door het montageteam van de leverancier.

Tip 5: Waarvoor ga je de tuinoverkapping gebruiken

Voordat je een terrasoverkapping aanschaft is het van belang om het toekomstige gebruik te bepalen. Wordt het een nieuwe buitenkeuken dan is het handig om ook een water- en stroomaansluiting mee te nemen in de plannen. Informeer ook even bij de gemeente in hoeverre je een omgevingsvergunning moet aanvragen voor een terrasoverkapping in je tuin.

Een terrasoverkapping is de ideale aanvulling op je tuin

Met de vijf bovenstaande tips kun je alvast gaan plannen en ideeën verzamelen voor het nieuwe plekje in je tuin waar je komt om te genieten van heerlijke zomerse avonden en van de schaduw op een warme zomerse dag waar we er dit jaar weer heel veel van gaan krijgen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.