Bereid de tuin nu alvast voor op de zomer

Bereid de tuin nu alvast voor op de zomer

Vergeet de donkere, grijze dagen. De zomer komt eraan! Kun jij je ook zo verheugen op de eerste warme dagen in de lente in de tuin? Bereid je tuin dan nu alvast voor met een mooi gazon, lekker loungebank en mooie parasol. Niets staat je dan meer in de weg om deze zomer heerlijk lang te genieten van de zwoele zomeravonden.

Bereid de tuin nu alvast voor op de zomer

Zomerse tuin

Stel het je maar eens voor: de kinderen liggen al op bed, buiten is het nog heerlijk warm, en je kunt in alle rust genieten van een heerlijk glaasje wijn of van een lekker kopje thee. Het is nooit te vroeg om alvast inspiratie op te doen voor de zomer in je tuin. En het hoeft niet alleen bij inspiratie opdoen te blijven – koop nu alvast de belangrijkste dingen, zodat je bij de eerste zonnestralen binnen no-time een gezellige tuin kunt creëren.

Groene tuin

Voordat je van je mooie groene tuin kunt gaan genieten in de zomer, is het goed om in de maanden maart en april je tuin voor te bereiden. Dit doe je door gazonmest kopen en te wachten tot een paar droge dagen. Lees goed op de verpakking hoeveel mest jij nodig hebt voor jouw gazon. Het bemesten kan makkelijk met de hand of met een speciale strooiwagen. Het voordeel van de strooiwagen is dat de mest gelijkmatiger verdeeld wordt. Tot slot besproei je je grasmat nog even na, zodat de mest goed in de grond kan trekken en de wortels de voeding goed opnemen. Het is verstandig om de eerste 24 uur niet op het gazon te lopen, zodat gazonmeststoffen op de juiste plek terecht komen.

Goede tuinset

Zit je veel buiten in de zomer? Investeer dan bijvoorbeeld eens in een fijne loungeset waarin je heerlijk kunt hangen en genieten van het weer. Of schaf nu alvast een mooie tuintafel met stoelen aan om gezellig buiten te kunnen eten in de zomer.

Parasol

Hoewel de warmte van zonnestralen nu misschien nog moeilijk voor te stellen is, zul je in de zomer echt niet altijd in de hitte willen zitten. Een parasol biedt in dat geval de ideale uitkomst. Nog handiger dan een normale parasol is een vrijhangende parasol. In tegenstelling tot een normale parasol zit de voet van de zweefparasol niet in het midden, maar zweeft de parasoldoek aan de voet die zich aan de zijkant bevindt.

Zweefparasols zijn verkrijgbaar met wieltjes aan de voet, waardoor je hem heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Geen zware stenen voet waar geen beweging in te krijgen is, maar gewoon een plateautje die je zo kunt verplaatsen. Na een lunch aan de tuintafel manoeuvreer je hem met gemak naar de loungeset om heerlijk ontspannen een tijdschrift of boek te lezen. Laat je nu alvast informeren over de verschillende zweefparasols, en laat de voorpret voor de zomer maar beginnen. Dat wordt genieten!

Lees ook: Een kindvriendelijke tuin: waar let je op?

Uitgelichte foto: Pixabay

Spread the love

10 thoughts on “Bereid de tuin nu alvast voor op de zomer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.