Kunstgras

Geef je tuin een natuurlijke uitstraling met een duurzaam kunstgras

Mogelijk heb je van jouw tuin een paradijs gemaakt om heerlijk te vertoeven. Maar misschien heb je geen groene vingers of weinig tijd om jouw tuin te onderhouden? Geen paniek; met kunstgrasmat kan je jouw tuin of balkon een natuurlijke uitstraling geven zonder dat jij hiervoor elke week met de grasmaaier aan de gang moet. Kunstgras is een goed alternatief voor natuurlijk gras.

Keuzestress bij de aanschaf van een kunstgrasmat

Er bestaan talloze verschillende soorten kunstgras, het aanbod loopt enorm uiteen. Van strakke, appeltjesgroene grasmatten tot kunstmatig gras met een zeer natuurlijke uitstraling. Bij het kopen van kunstgras is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van het product, zoals de dikte en de lengte van de vezels, de backing (onderlaag) en de garantie die wordt aangeboden.

Kunstgras kopen kun je doen op veel plekken zoals tuincentra, bouwmarkten en ook online. Het is aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken om de beste prijs en kwaliteit te vinden. Ook is het mogelijk om stalen te ontvangen of te bestellen. Zo kan je eerst thuis op je gemak bekijken of de verschillende soorten kunstgras bij jouw tuin of balkon passen.

Hoe bevestig je kunstgras op een goede manier?

Het is wel belangrijk dat de grasmat altijd goed vast blijft liggen. Je wilt geen opkrullende hoeken of losliggende en schuivende delen, dat kan ook erg gevaarlijk zijn. Door een grastapijt regelmatig in te strooien met zand en speciale kunstgrashaken te gebruiken, zorg je dat het stevig op zijn plek blijft liggen. Kleinere stukken grastapijt kan je eenvoudig vastmaken met dubbelzijdige tape of speciale kunstgraslijm. Je kan jouw kunstgras natuurlijk ook laten leggen door een expert.

Zo houd je jouw kunstgras mooi

Om de natuurlijke uitstraling en het volume te behouden, kan je het grastapijt zo nu en dan opborstelen met een hardere bezem. De kunstgrasvezels zijn gemaakt van stevig, robuust materiaal, maar doe dit met beleid zodat er geen beschadigingen ontstaan in het gazon. Kunstmatig gras in de tuin, op het terras of bijvoorbeeld bij een speelveld maak je zelf simpel schoon met een sopje. Gebruik hiervoor nooit chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor of allesreiniger, dit tast het gras aan en hier kan verkleuring door ontstaan.

Voordelen kunstgras

Kunstgras heeft veel voordelen ten opzichte van een natuurlijke grasmat:

• Geef jouw tuin simpel en snel een botanische uitstraling;
• Geen groene vingers? Een kunstmatige grasmat hoef je niet wekelijks te onderhouden;
• Als jij jouw kunstgras goed onderhoudt, is het een duurzame oplossing en kan je er jarenlang van genieten

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.