lounge set

Hoe comfortabel lounge jij in je tuin?

De lounge set is een absolute must have deze zomer in de tuin. Loungesets zijn er in diverse uitvoeringen zoals in teakhout of mooi kunstof vlechtwerk. Ook zijn er sets als (hoek)bank of als zitelement die je kunt koppelen. Ze zijn altijd voorzien van lekkere kussens zodat jij heerlijk comfortabel van de zomer in je tuin kan genieten.

Materialen; wicker of teakhout

Ongeacht de vorm zijn lounge sets gemaakt van verschillende materialen. Teakhout en kunstof vlechtwerk zijn de meest gebruikte materialen. Wicker is bestand tegen weersinvloeden en heeft de charmante uitstraling van rotan. De meeste meubels hebben een onderstel van aluminium. Teakhout heeft natuurlijk ook een mooie uitstraling, maar het is veel zwaarder in gewicht. Een teakhouten hoekbank is niet zomaar te verschuiven en heeft dus meestal een vaste plek.

Onderhoud van je lounge set

Wicker heeft als voordeel dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Teakhouten lounge set daarentegen dient geolied te worden. Het hout vergrijst na verloop van tijd. Het is sowieso goed om zowel wicker als teakhout regelmatig schoon te maken met een milde zeep en veel water.

De tafel maakt het verschil

Loungesets worden wel eens samen genoemd met dining sets. Het verschil betreft de tafel. Bij een dining set is de tafel op eettafelhoogte en bij een lounge is dat op salonhoogte. Veel loungesets zijn hoekbanken met twee of vier zitplekken. Er zijn ook losse elementen verkrijgbaar waarbij zelf een opstelling gemaakt kan worden. Loungestoelen zijn eigenlijk buitenfauteuils.

Kussens zorgen voor comfort

Kussens vormen een belangrijk onderdeel van de lounge set. Zij bepalen uiteindelijk het zitcomfort. Kussens zijn geschikt voor buitengebruik dat wil zeggen dat ze water- en vuilafstotend zijn en niet verkleuren door uv-licht. Het gaat dan om de binnenvulling van een kussen. De meeste kussens hebben een afritsbare hoes of sloop die wasbaar is.

Er is een duidelijk verschil tussen zitkussens en rugkussens. Zitkussens hebben een foam met een open structuur. Rugkussens hebben een vlokkenvulling. Olefin en Sunbrella zijn stoffen die gebruikt worden voor buiten op een lounge set. Sunbrellastof is geweven van acrylvezels. Het is uv-bestendig en behoudt zijn kleur. Olefine bestaat uitsluitend uit polypropyleenvezel. Ook deze stof is kleurvast en uv-bestendig.

Het is uv-bestendig en behoudt zijn kleur. Olefine bestaat uitsluitend uit polypropyleenvezel. Ook deze stof is kleurvast en uv-bestendig. Een loungeset met all weather kussens blijft mooi als je ze goed behandelt. Dit betekent dat je de kussens afdekt met een goede hoes zodra je ze niet gebruikt. Er zijn handige hoestassen waar je snel de hoezen in kunt bewaren.
Spread the love

One thought on “Hoe comfortabel lounge jij in je tuin?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.