Sanitair tips om de winter door te komen

Sanitair tips om de winter door te komen

De winter in Nederland is vaak koud, grauw en kil. Daarnaast hebben we dit jaar allemaal last van de inflatie. Merk je dat je door de stijgende prijzen minder comfortabel leeft, door een gebrek aan warmte? Er zijn verschillende mogelijkheden om de winter zo warm en goedkoop mogelijk door te komen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Haal de zon in huis met een sunshower

De zon laat zich weinig zien in de winter en door de vele regen, gaan we allemaal veel te weinig naar buiten. Hierdoor ontstaat er bij veel mensen een vitamine-D-tekort. Tegenwoordig kun je dit gelukkig eenvoudig oplossen door te kiezen voor een sunshower. 

Een sunshower is een paneel met zowel infrarood als UV-lampen. Deze zet je aan terwijl je staat te douchen. Infrarood dringt diep door tot in de spieren en helpt daarmee bij het verminderen van pijnklachten en zorgt voor algehele ontspanning. Ook UV-lampen dragen positief bij aan de algehele ontspanning. Daarnaast verzorgt het een gezonde teint en vult het vitamine-D-tekorten aan. 

De sunshower is een prima alternatief voor een ligbad. Hierdoor kun je zowel water als gas besparen. Uiteraard kun je de sunshower ook ter aanvulling op een ligbad gebruiken. 

Altijd droge handdoeken met een designradiator

Wanneer handdoeken niet goed drogen, ben je sneller geneigd ze meteen in de was te gooien. Je wil je natuurlijk niet afdrogen met een natte, koude handdoek. Gelukkig is hier een duurzame oplossing voor. Namelijk een design radiator

Designradiatoren zijn geschikt voor vochtige ruimtes en verwarmen de ruimte op een andere manier dan een standaard radiator. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de badkamer en kun je er je handdoeken op laten drogen. Dit scheelt een hoop wasbeurten en verwassen handdoeken weggooien!

Optimale warmte in een douchecabine

Heb je het zowel tijdens als na het douchen koud en ben je daardoor geneigd de thermostaatkraan van je douche hoger te draaien? Dan is een douchecabine een goede oplossing. Een douchecabine is een gesloten cabine. Hierdoor blijft alle warmte van het warme water tijdens het douchen in de cabine. 

Wanneer je de deuren tijdens het afdrogen dicht laat, kun je ook dan genieten van de warmte die blijft hangen. Pas wanneer je klaar bent met afdrogen, open je de cabine.

Warme voeten met een badmat 

Heb je geen vloerverwarming en vind je de koude douchevloer onprettig? Leg een stijlvolle badmat neer. Wanneer je klaar bent met douchen kun je je hierop afdrogen.

Een badmat is uiteraard ook prettig wanneer je wel vloerverwarming hebt. Naast een warme vloer, kun je dan ook genieten van een warme badmat. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “Sanitair tips om de winter door te komen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.