Billy Bones Kinderboekenweek

Gratis kinderboek cadeau tijdens Kinderboekenweek 2022 van Billy Bones


Deze week is de Kinderboekenweek 2022 begonnen. Deze week staat vol leuke activiteiten rondom kinderboeken en het belang van (voor)lezen. Eén van de tien titels die tijdens de Kinderboekenweek 2022 wordt uitgelicht is het boek De Knerpers van auteur Tom Fletcher. Het boek gaat over het meisje Lucy; zij ontdekt op een ochtend dat alle volwassenen van de ene op de andere dag zijn verdwenen. Met behulp van haar vrienden gaat Lucy op zoektocht naar alle ouders en ontmoet dan de Knerpers… Speciaal vanwege de Kinderboekenweek stelt Kinderboekenuitgeverij Billy Bones ‘De Knerpers’ gratis beschikbaar als luisterboek.

Kinderboekenweek 2022

Dit jaar is de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober 2022. Tijdens de Kinderboekenweek staat het kinderboek tien dagen lang in de belangstelling. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld op scholen, bij bibliotheken en in boekhandels. Het thema dit jaar is gi-ga-groen en zet daarmee speciaal de boeken die over natuur en buitenspelen gaan in het zonnetje.

Ook ontvang je tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van een Nederlandstalig kinderboek vanaf €12,50 gratis het (digitale) Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dat ‘Waanzinnige boomhut verhalen’ door Andy Griffiths en Terry Denton.

Thematitel De Knerpers

Elk jaar worden er ook thematitels gekozen door een ervaren comité, die passen bij het Kinderboekenweekthema voor verschillende leeftijdscategorieën en basisschoolgroepen. Deze titels staan centraal tijdens de festiviteiten en in de lespakketten van de Kinderboekenweek 2022. Eén van de boeken voor groep 5&6 is het spannende boek De Knerpers van Tom Fletcher.

Ben je klaar voor een avontuur? Ja? Mooi! Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn verdwenen. Zo maar, patsboem! Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal. (Maar dat weet ze nog niet!) Terwijl alle andere kinderen uit het dorp zo veel mogelijk snoep eten en zo laat opblijven als ze willen, onderzoekt Lucy wat er is gebeurd. Dan ziet Lucy midden in de nacht vier wezens rondkruipen in haar slaapkamer: Grommert, Burp, Krabbert en Snuf. Het zijn De Knerpers. En zij weten precies wat er aan de hand is..

Gedurende de Kinderboekenweek is De Knerpers gratis te beluisteren als luisterboek

Billy Bones boomhut

Kinderboekenuitgeverij Billy Bones opent daarnaast ook een eigen boomhut, speciaal voor Kinderboekenweek. Ter ere hiervan en om nog meer in de belevingswereld van kinderen te komen, gaan ze samenwerkingen aan met een bekende YouTuber (JoostSpeeltSpellen), bekende juf- en meester-TikTokkers (Juf Sanne, Juf Iris en Meester Stefan) en bekende ouder met zijn kids (Oscar Aerts). Met deze samenwerkingen willen zij kinderen activeren om meer te gaan lezen en heel dicht bij hun belevingswereld te blijven. Om de missie nog meer kracht bij te zetten, trekt Billy Bones tijdens de Kinderboekenweek het land door en delen ze – onderweg naar de Billy Bones Boomhut – gratis Billy Bones boeken uit aan kinderen.

Voor meer informatie, ga naar billybones.nl of volg Billy Bones op Instagram, Facebook, TikTok en
YouTube.

Lees ook:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.