WOCA Diamond Oil Active box

Houten meubels weer als nieuw met WOCA Diamond Oil Active box

Iedereen heeft wel een oude houten kast of tafel staan, die wel eens een opknapbeurt kan gebruiken. Vaak blijft dit klusje op je do-to-lijstje staan, omdat het best wat werk kan zijn. Zo ook bij ons… Onze grote meranti houten eettafel kon na 12 jaar intensief gebruik wel wat verzorging gebruiken. Ik heb dus mijn lief aan het werk gezet met WOCA Diamond Oil Active box. Bekijk snel het resultaat en maak zelf ook kans op een pakketje.

Onze houten eettafel

Vlak na de geboorte van onze oudste dochter deden we één van onze meest dure meubelaankopen; een grote meranti houten eettafel van 2.10m bij 1m. Eigenlijk veel te groot voor onze huisje toen, maar mijn vriend (met een meubelmakersopleiding) zei dat het wel zou passen. Dat deed het ook wel, maar net :). Nu we in een groter huis wonen, komt hij veel meer tot zijn recht. De afgelopen jaren hebben we er heel wat etentjes aan gehad en volop getekend en geknutseld. Ik houd er wel van dat hout een beetje geleefd er uitziet, maar mijn vriend vond wel dat hij een beetje liefde nodig had.

WOCA Diamond Oil Active box

WOCA Diamond Oil Active box

Voor de opknapbeurt van onze tafel ontvingen wij de WOCA Diamond Oil Active box. In deze box zit alles wat je nodig hebt.

  • 250ml WOCA Diamond Oil Active (goed voor 5-6 vierkante meter)
  • WOCA Intensiefreiniger (toe te voegen aan water)
  • 2 handpads (beige en wit)
  • katoenen doek
  • duidelijke Nederlandstalige instructie

Ook vind je op de website een handige video, die je precies laat zien hoe je te werk moet gaan met de WOCA Diamond Oil Active box.

Over WOCA Diamond Oil Active box

WOCA Diamond Oil Active zorgt voor een zeer sterk, flexibel, vuil- en waterbestendig oppervlak. En is geschikt voor de behandeling van alle nieuwe onbehandelde of pas geschuurde houten oppervlakken, zoals vloeren, trappen en meubels.

Het is een 1-component olie, maar heeft de werking van een 2-component olie. Dit maakt de WOCA Diamond Oil Active uniek. Door wrijving en ventilatie hardt de olie uit, zonder dat er een tweede component toevoeging hoeft te worden. Alle overgebleven olie hardt verder niet vanzelf uit in het potje. Zo kun je het veilig wegzetten en opnieuw gebruiken.

Diamond Oil Active is beschikbaar in 9, onderling mengbare kleuren en wordt gemakkelijk en snel aangebracht zodat je in een korte tijd een groot oppervlak kunt behandelen.

Ons opknapproject – de eettafel

De vakantie is altijd een mooi moment om een aantal klussen in huis op te pakken. Daarbij had mijn vriend net een nieuwe schuurmachine gekocht, die hij graag wilde uitproberen. Onze tafel heeft best wel wat te verduren gehad in de afgelopen jaren. Het blad zit dan ook vol met krassen en vetvlekken. Hij begon met het schuren met een grove korrel 80 en daarna met een fijnere korrel 120. Omdat hij graag ook de krassen op de tafel eruit wilde halen, was hij er toch wel even mee bezig. Maar het resultaat mocht er dan ook wezen.

In de box zit een flesje Intensiefreiniger, waarmee je de tafel na het schuren goed kunt afnemen. Dit hoef je alleen maar toe te voegen aan wat water en met een poetsdoek afnemen. Als je het hout een uurtje hebt laten drogen, kun je al de eerste laag olie aanbrengen. 1 laag is ook al voldoende om je tafel er als nieuw uit te laten zien en te beschermen. Als de olie een kwartiertje is ingetrokken, kun je het inwrijven met de beige pad. Dit zorgt deels voor het uitharden van de olie. Tot slot wrijf je de tafel droog met de kartonen doek en gebruik je de witte pad om de glans op te boenen.

Onze ervaring met WOCA Diamond Oil Active box

Het werken met WOCA Diamond Oil Active box was heel simpel, zeker ook omdat je alles ontvangt wat je nodig hebt. Het schuren van de tafel kostte eigenlijk de meeste tijd, in manuren dan. Want na het behandelen van de tafel, moet je de olie ook nog wel even de tijd geven om uit te harden. Het advies was om de eerste dagen te voorkomen dat de tafel nat zou worden. Zeker met kinderen is dat natuurlijk wel een uitdaging, maar die vonden het prima om een paar dagen op de bank te eten (schoonmaakproject #2, hahaha).

De tafel is wel wat donkerder geworden dan voorheen, ondanks dat ik gekozen had voor de naturel kleur. Maar dat komt omdat onze tafel voorheen onbewerkt was en nu geolied is.

Het was ook fijn dat we deze klus in de zomer hebben gedaan, want de olie laat ook wel een geur achter in de kamer. Maar met het openzetten van de deuren en ramen, om het door te laten luchten, was dit ook wel weer verdwenen na een tijdje.

Ik ben erg blij met het eindresultaat en omdat we nog wel wat olie overhebben uit de WOCA Diamond Oil Active box, ga ik binnenkort ook maar eens het oude kastje in de gang onder handen nemen.

Verkrijgbaarheid WOCA Diamond Oil Active box

De WOCA Diamond Oil Active box is online verkrijgbaar bij Eiken tafels en zo, Eemland vloeren, De Vloerenfabriek, De Zaagfabriek, Wocaonline.nl en Beitz.nl, maar ook bij Loods 5 (op de meubelafdeling), Heemstede Parket, Friesland Parket en Naturo vloeren in Groningen.

Nieuwsgierig geworden, vraag dan hier een gratis sample WOCA houtolie aan.

Winactie WOCA Diamond Oil Active box Naturel is gesloten

Met dank aan Yspeert mag ik maar liefst een WOCA Diamond Oil Active box verloten. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties in Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

50 thoughts on “Houten meubels weer als nieuw met WOCA Diamond Oil Active box

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.