Glas verwerken in je interieur

Glas verwerken in je interieur

Glas kan veel doen met de uitstraling van een ruimte. Van sfeervol glas-in-lood tot glazen accessoires en prachtige glazen deuren. Daarbij is glas niet alleen mooi maar ook erg nuttig. Je vormt namelijk een ruimtelijk interieur door er gebruik van te maken, dat veel licht doorlaat en ‘ademt’. Daarbij is het uitstekend te combineren met andere materialen, zoals hout en metaal. Voor iedere woonstijl is glas eigenlijk wel geschikt! Met deze tips kun jij glas mooi verwerken in je interieur.

Glas in iedere ruimte

Een ruimte waar van oudsher veel glas wordt toegepast, is de badkamer. Een grote spiegel met verlichting of een glazen douchedeur op maat zorgt voor een ruimtelijk effect en glas is goed schoon te houden, waardoor dit een hygiënisch materiaal is voor in de badkamer. In veel woningen is de badkamer een redelijk kleine ruimte, waardoor het aan te raden valt om te kiezen voor oplossingen op maat. Zo houd je voldoende ruimte over om je af te drogen en te lopen en voelt de sfeer ontspannen aan in de badkamer.

Glazen deuren

Grote, glazen deuren zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Dit komt doordat de deuren in zo goed als ieder interieur passen, voor veel lichtinval zorgen en een ruimtelijk effect geven. Als je klein woont, lijkt je woonkamer een stuk groter. Zeker als je de vloer laat doorlopen in de volgende ruimte. Een glazen schuifdeur binnen neemt zo goed als geen ruimte in en je hebt keuze uit allerlei stijlen en designs. Een standaard helder exemplaar valt niet op, terwijl je ook kunt kiezen voor een glazen schuifdeur voorzien van een grappig patroon als je juist op zoek bent naar een echte eyecatcher.

Meubelstukken met glas

Een glazen tafelblad is een uitstekende manier waarop je glas kunt gebruiken in je inrichting. Een glazen tafel oogt een stuk lichter in het interieur dan een tafel van hout en heeft een chique en luxe uitstraling. Het neutrale materiaal past uitstekend in onder meer een minimalistisch interieur of bij een Scandinavische inrichting. Door te spelen met de tafelpoten kun je jouw eigen smaak tot uiting brengen. Ga voor hout, metaal of kunststof. Als je een glazen tafel te prominent vindt, is een bijzettafeltje een uitstekende keuze.

Accessoires van glas

Ten slotte zijn er nog een hoop mooie glazen accessoires die het goed doen in jouw interieur. Met een mooie spiegel haal je glas in huis, zonder dat je ruimte op hoeft te geven. Een spiegel creëert zelfs de illusie van meer ruimte door de weerspiegeling in het glas. Ook haalt een spiegel meer zonlicht naar binnen. Daarnaast kun je met vazen, glazen kandelaars en fotolijsten ook op een speelse manier glas je interieur in halen.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.